adashhh Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Popieram pomysł Lesiewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 1. Oczywiscie ze powinna byc to przyneta nie replika. 2. Proponuję odrzucić podzial jerk/wobler, gdyż może nie każdy ma umiejętność tworzenia jerków, lub po prostu ich nie robi, a zrobi doskonały wobler imitujący szczupaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja głosuję na 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jakoś mnie to nie dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 1. Oczywiscie ze powinna byc to przyneta nie replika. 2. Proponuję odrzucić podzial jerk/wobler, gdyż może nie każdy ma umiejętność tworzenia jerków, lub po prostu ich nie robi, a zrobi doskonały wobler imitujący szczupaczka.Jednak byłbym za utrzymaniem że to Jerk, to pierwszy taki konkurs na portalu "Jerkbait.pl" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgadzam się z kolega Lesiewicz, tylko problem będzie, że ma być to przynęta uzytkowa. Oczywiście jestem za tym zeby były to wobki "pełnowartościowe" inaczej sobie tego nie wyobrazamale w takiej sytuacji do zdjęć musiałby byc dołączony jakis filmik z testów przynajmniej wannowych a to juz komplikuje sprawe...bo bez tego każdy może napisac że ma super prace XYZ i do tegomyki na boczki Celem konkursu jest jak najbardziej realistyczne odwzorowanie imitacji szczupaka i na tym pozostańmy, a robiąc taką przynetę w którą włoży sie dużo serca i pracy, nawet dla siebiewarto ja zrobić, bo jak koledzy z forum jej nie docenią to sami najlepiej sprawdzimy jej wartość na łowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jednak byłbym za utrzymaniem że to Jerk, to pierwszy taki konkurs na portalu "Jerkbait.pl"Dokładnie taka była moja pierwsza myśl Ja głosuję na 15cm Już wcześniej Twój głos policzyłem Za to nie liczyłem swojego Stan głosów na teraz - 10 do 5 na korzyść 10 cm. Głos Darka Lesiewicza policzyłem na 15 cm. Choć na 10 też mogłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 No to wychodzi że jerk powinien miec 11,666666.... cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja był bym raczej za 15cm ale tylko dla tego że szczupak przy 10cm był by bardzo niski, oczywiście przy za zachowaniu proporcji. Dlatego zaproponowałem widełki 10-15cm, które też powino się wziąć pod uwagę przy głosowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Widełek nie było, z powodów wyłuszczonych wcześniej. Zrobimy to tak:- W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany na jerkbait.pl Chęć wzięcia udziału należy zgłosić w tym wątku do końca lutego 2015. -Konkurs polega na stworzeniu jednego jerka o długości 10 cm (body), można dodać płetwę ogonową, która może wystawać poza wspomniane 10 cm. Jerk ma wyglądem przypominać Szczupaka.- Oceniany będzie tylko wygląd zewnętrzny, więc materiał dowolny, jednak proszę, by w miarę umiejętności stworzyć przynętę zachowującą wszelkie znamiona przynęty. - Konkurs trwa do końca marca 2015 roku. Po tym czasie wszyscy uczestnicy konkursu wysyłają swoje prace do jednej osoby, wskazanej przez administrację portalu. Osoba ta prześle zbiorczy pakiet (paczkę) wszystkich prac do kolegi Andrzeja Stanka. Jest to utalentowany i znany wszystkim nam fotograf, który obiecał sfotografować przynęty w jednolity sposób.- Wykonane zdjęcia zostaną zamieszczone na portalu jerkbait.pl i ogłoszone zostanie głosowanie, które potrwa około 2 tygodnie. - Zwycięży osoba, na której prace zostanie oddana największa ilość głosów.- Zwycięzca otrzyma wszystkie jerki biorące udział w konkursie, poza tym najwyżej ocenionym. Jerk, którego fotografia otrzyma najwięcej głosów, przechodzi na własność fotografa, kolegi Andrzeja Ze swej strony życzę wszystkim biorącym udział w konkursie radości w tworzeniu, fajnych pomysłów na wykończenie oraz łaskawych głosujących."Zrób to zanim będziesz gotów, gdyż nigdy nie będziesz gotów jeśli będziesz czekać."Les Brown Edytowane 24 Stycznia 2015 przez woblery z Bielska 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgodnie z tym, co powyżej zapisane - zgłaszam się do do konkursu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłaszam się póki nie jestem gotów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 No to i ja cos może spróbuję wydziergać, już ze dwa lata się do szczupłego przymierzam. Teraz mam pretekst 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 To ja juz zaczynam strugać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Również się zapisuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jako że jest to pierwszy pomysł na konkurs niech będzie zorganizowany na zasadach Janusza, to on pilotuje z ramienia Team Lurebuilding. Ja mam natomiast pomysł na kolejny konkurs, nie chodzi mi o konkurencję dla obecnego dlatego zacząłby się znacznie później ( i może pogodzi wszystkie osoby ) Tematem konkursu byłaby przynęta ( jerk, wobler, blacha ) zrobiona z okazji 10-lecia Jerkbait.pl z napisem okolicznościowym i elementami kojarzącymi się z naszym forum. Termin nadsyłania prac byłby do 01.06.2015, wyboru zwycięskiej przynęty dokona komisja składająca się z uczestników zlotu Jerkbait w Gamleby.Oceniane byłyby nie tylko walory estetyczne ale i użytkowe, nagrodę przygotowałaby redakcja.Niedługo przygotuję regulamin i opublikuję w osobnym wątku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Janusz wchodzę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Koledzy.Czasu na decyzję było za mało, OKWięc dobrze, zróbmy to trochę inaczej. Aby umożliwić wszystkim chętnym wypowiedzenie się, zmianie ulega wcześniejszy regulamin. Głosowanie nad wielkością jerka będzie trwało do końca stycznia, czyli jeszcze przez 6 pełnych dni. I kawałek dzisiejszego. I będzie dotyczyło trzech wielkości. W związku z powyższym wcześniejsze głosowanie zostaje anulowane (przepraszam głosujących). Proszę o nierozpisywanie się, by łatwiej było policzyć głosy. Do wyboru są trzy opcje wielkości konkursowego jerka:1 to 10 cm2 to 15 cm3 wielkość dowolna. Mam nadzieję, że wybrana przez większość opcja zostanie uszanowana i nie będzie już podlegała krytyce.Ogłoszenie wyników głosowania nastąpi pierwszego lutego, termin wykonania prac do końca marca, czyli będzie 2 pełne miesiące. Dość czasu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Przygotowałem na szybko ankietę, prośba o oddawanie głosów tam łatwiej będzie to zliczyć http://jerkbait.pl/topic/52133-jerkbaitowy-konkurs-na-imitacj%C4%99-ankieta/ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Vox populi, vox Dei.Lud przemówił. 10 cm zyskało poparcie trzydziestu, a 15 cm dwudziestu sześciu osób. Wielkość dowolną konkursowego jerka poparło sześćdziesięciu czterech userów, więc stało się - niniejszym nie ma ograniczeń dla wielkości. Kto chce, może zrobić (lub odbić, jeśli taka wola) metrówkę Zagłosowało w sumie 120 osób, Wszystkim bardzo dziękuję. Teraz jestem ciekaw, ile wpłynie na konkurs prac. 120? Proszę deklarować swój udział w konkursie. Termin ukończenia prac do końca marca. Do końca lutego można się zgłaszać. Zapraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jak wcześniej napisałem wchodzę do gry Na logikę to małe mam szanse ale chce sam ze sobą się zmierzyć więc zaczynamy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłaszam się i ja, ktoś musi zrobić największego dziwoląga 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Proponuje np w temacie gdzie jest ankieta, zebranie do kupy regulaminu i zasad konkursu oraz co w przynęcie będzie oceniane. Bo ktoś uwali czerwonego szczupaka z zębami aligatora a ocenianie będzie podobieństwo do tego co zrobiła matka natura Oczywiście pozostaje chętny do udziału:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Proponuje np w temacie gdzie jest ankieta, zebranie do kupy regulaminu i zasad konkursu oraz co w przynęcie będzie oceniane. Bo ktoś uwali czerwonego szczupaka z zębami aligatora a ocenianie będzie podobieństwo do tego co zrobiła matka natura A kto to wie, co będzie oceniane? Przecież każdy, powtarzam każdy ma prawo głosu. Według swojego gustu. Jednemu podobają się blondynki, innemu rude, a jeszcze innemu czerwony szczupak z zębami aligatora A że przyroda zna różne odchyłki, każdy może mieć swoją wizję. Głosowanie zdecyduje.Oczywiście regulamin trafi poniżej ankiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Vox populi, vox Dei.Lud przemówił. 10 cm zyskało poparcie trzydziestu, a 15 cm dwudziestu sześciu osób. Wielkość dowolną konkursowego jerka poparło sześćdziesięciu czterech userów, więc stało się - niniejszym nie ma ograniczeń dla wielkości. Kto chce, może zrobić (lub odbić, jeśli taka wola) metrówkę Zagłosowało w sumie 120 osób, Wszystkim bardzo dziękuję. Teraz jestem ciekaw, ile wpłynie na konkurs prac. 120? Proszę deklarować swój udział w konkursie. Termin ukończenia prac do końca marca. Do końca lutego można się zgłaszać. Zapraszam. Janusz, gdyby było tylko 10 i 15cm to 90% głosujących na dowolną wielkość wybrałoby 15cm pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi