Skocz do zawartości

iquitos2 - PORAŻKA!!!

spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeczytaniu postu o BASS-ie, także chcę przestrzec Kolegów przed zakupami w sklepie internetowym

iquitos2. 11 grudnia 2014r. zakupiłem w owym "sklepie" kilka rzeczy na prezenty gwiazdkowe. Od razu przelałem kasę i pomimo, że towar miał dojść w terminie 3-8 dni od przelewu do dnia dzisiejszego ani towaru ani pieniędzy. Sytuacja jest o tyle kuriozalna, że sklep znajduje się w Warszawie na sąsiedniej dzielnicy :rolleyes: Pomimo założonego sporu na Aledrogo nie mam żadnej informacji od sprzedającego w kwestii zwrotu pieniędzy pomimo, że Aledrogo zwróciło sprzedawcy koszt pobranej za transakcje prowizji. Po komentarzach można wnioskować, że sklepik jest mocno przekombinowany. Nie POLECAM!!! Szkoda nerwów ;)

Mam tam 3 minuty drogi od siebie :D chciałem kupić kiedyś okume black rock bo na aledrogo mieli ich pelna game , zadzwonilem czy można obejrzeć na miejscu i wybrać odpowiedni model, usłyszałem ze w sklepie nie ma żadnej, i jak wół na aukcjach napisane ze towar dostępny od 5-10 dni ;)

• Like 1

Mam tam 3 minuty drogi od siebie :D chciałem kupić kiedyś okume black rock bo na aledrogo mieli ich pelna game , zadzwonilem czy można obejrzeć na miejscu i wybrać odpowiedni model, usłyszałem ze w sklepie nie ma żadnej, i jak wół na aukcjach napisane ze towar dostępny od 5-10 dni ;)

...i ktoś tu wspominał w wątku o BASS-ie o konkurencji :lol: W krajach gdzie pojęcie "wolnego rynku" ma swoją wartość takie sklepy "krzak" nie mają racji bytu. Gdyby była faktyczna konkurencja to klient był by szanowany i należycie obsługiwany. W "naszym" kraju jeszcze długo nie dotrze do mentalności  rodzimych "byznesmenów" :D , że przede wszystkim czas klienta należy szanować. Po to robimy m.in. zakupy drogą elektroniczną.

Z tymi negatywami to wcale nie jest tak różowo bo w odwecie możemy dostać to samo, kiedyś miałem taką sytuację i też kasa poszła a towaru nie  było 2 tyg. i oczywiście żadnego kontaktu,zero odpowiedzi na maile,sms . Napisałem że jeśli się nie odezwie do końca dnia wystawię mu negatyw ,zgłoszę na policję i napiszę o tym na forum. Zadzwonił po godzinie ,przeprosił że był chory itp.żeby nigdzie nie zgłaszać bo wysyła towar ,no i po dwóch dniach już miałem paczkę.

Miałem chyba szczęście bo sprzedawca ten dostawał w tym czasie kilka negatywów dziennie właśnie za brak przesyłek .

Zawsze myślałem że najgorsze sklepy internetowe to te co nie mają stacjonarnego punktu. Ale teraz widzę że się myliłem.

Łukasz a na sklepie to mieli w ogóle coś czy tylko puste półki :) .

Też przegladałem oferty tego sprzedawcy bo miał niskie ceny. Odrazu pomyślałem że to przekręt .. Allegro powinno blokować konto takim frajerom ..Dla mnie tacy ludzie są śmieszni ...Jak się dba o swoje interesy to powinno się dbać o klienta .. Widzę nieraz sprzedawców co maja po paredziesiąt tyś. komentarzy i to 100% pozytywnych i szacunek dla nich ...

Nie każdy patrzy w komentarze. Potem się natnie i tylko zmartwienie na głowie. Allegro niestety nie jest przyjazne dla kupujących. Sama idea jest zła, bo jak w przypadku, gdy wystawiam negatywa mogę dostać zwrotnego niezasłużonego? Tak samo jak ktoś mi nie płaci przez miesiąc... Brak kontaktu. Nagle wysyłam żądanie o zwrot prowizji,  bo nie mogę wystawić inaczej przedmiotu ponownie. Ktoś się przestraszył ogłoszenia wpłacił pieniądze i dla allegro to koniec tematu.

Ja kupiłem w Iquitosie kilka woblerów (była akcja,nie wszystkie dostępne),kupiłem też duży podbierak Dragona z gumowaną siatką,był zapakowany szczelnie (odbierałem osobiście,więc nie rozpakowałem),po powrocie do domu rozpakowywanie i zdziwko-wygięta sztyca,zareklamowałem,o dziwo nie było problemów,więc w sumie nie mogę jakoś narzekać,ale mają haos u siebie :).

Panowie walcie negatywy jak się należą i się nie bójcie w jak sposób wam jako kupujacym może zaszkodzić negatyw od sprzedawcy?

Jaki by ten komentarz nie był odwetowy, sprawiedliwy czy niesprawiedliwy kolejnych zakupów w niczym wam nie utrudni i nie zablokuje.

Edytowane przez Vigo

Panowie walcie negatywy jak się należą i się nie bójcie w jak sposób wam jako kupujacym może zaszkodzić negatyw od sprzedawcy?

Jaki by ten komentarz nie był odwetowy, sprawiedliwy czy niesprawiedliwy kolejnych zakupów w niczym wam nie utrudni i nie zablokuje.

A co jeśli niektórzy też od czasu do czasu chcą coś sprzedać?!

Tylko jak wtedy wyrobić sobie historię. Stan komentarzy wpływa na możliwą do uzyskania cenę lub moiwość sprzedaży czegokolwiek wogóle. Nie ma tak różowo.

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek

W sumie konto Allegro, którego dorobek składa się z samych pozytywnych komentarzy, ale uzyskanych wyłącznie od sprzedawców za dokonane zakupy (często drobne) przy sprzedaży jest tak samo wiarygodne jak konto "zielony listek" z zerowym dorobkiem.

Po za tym ja zawsze daję szansę początkującym allegrowiczom, taki zerowicz oszukał mnie tylko raz (na blisko 2000 przeprowadzonych transakcji) i myślę, że gorzko potem tego uczynku żałował, transakcję z innymi początkującymi u ktorych miałem przyjemność dokonywać zakupów przebiegały bez zarzutów i miło mi było wiele razy wystawić pierwszy pozytywny komentarz w karierze takiego zaczynającego swoją karierę allegrowicza.

Zdecydowanie częściej unikam zakupów u sprzedawców molochów, bo często mają u siebie nielichy bałagan i realizacja transakcji przeciąga się z ich winy ponad miarę, a zdecydowanie omijam takich (bez względu na ilość punktów przez nich zgromadzonych) którzy wypisują komentarze gburowate i prostackie, często obrażając swoich kontrahentów, takim "burasom" nie daję zarobić, choćby ceny mieli najniższe w sieci.

PS Panowie komentarze warto i trzeba czytać przed zakupem, nie wystarczy patrzeć tylko na średnią w % oraz dawać coś do poczytania też od siebie innym, jeżeli na to zasłużą.

Edytowane przez Vigo

Trochę zeszło z tematu.... ;)

Ja zawsze sprawdzam komentarze i jak sprzedawca nie ma 100% pozytywnych czytam od kogo ma negatywy -

od kupujących czy sprzedających - czy nawalił sprzedając czy został oszukany kupując.

Ale uwaga! Warto czytać neutralne komentarze również - spotkałem wiele neutralnych po których odechciało mi się kupowania u danego sprzedawcy.

Ludzie boją się wystawić negatyw, choć się należy, w obawie że sami taki otrzymają więc walą neutral.

Niedawno był na allegro salmo turbo jack czy jakoś tak.... ciężko dostępny teraz.

Licytacja.

Napaliłem się ostro mówię 'będzie mój!'

Sprawdzam komentarze - lipa. Odpuściłem.

Być może miałbym fart i byłoby bez problemów, ale jednak wolałem nie ryzykować.

Szkoda kasy i nerwów.