admin Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Kurcze, chcę to widzieć jak małe przynęty, poniżej 5g (tak około 3g) latają z tego multika. Może jestm pesymistą i sieję tutaj panikę ale .... Oczywiście rzucanie ma być komfortowe. Zobaczymy jakie będą pierwsze opinie użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 29 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Remku, dlaczego tak uwazasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Mnie interesuje jak przy małych prędkościach szpuli zachowywać się będzie system DC. Przy dużych jest genialny i dużo ułatwia a przy małych niestety nie sprawuje się najlepiej. W tym przypadku, jeśli wędkarz będzie łowił pstrągi na małych rzeczkach raczej szpulka nie kręci się z zawrotną prędkością. Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 29 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Czyli kupisz i sprawdzisz, Remku? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Jak napisal remek, DC pracuje znacznie lepiej przy duzych predkosciach szpuli. szcegolnie bylo to odczuwalne przy pierwszej ewolucji Conquesta DC. Techniki rzutowe tym multiplikatorem wychodzily tak sobie. Lepsze wowczas byly klasyczne konstrukcje z SVS lub z magnetykiem. Antares DC byl juz sporo lepszy na tym polu. Ma nawet specjalne ustawienie do technik rzutowych ktere cechuje wlasnie to, ze podczas rzutu szpula kreci sie powoli. Jesli shimano rozwijalo nadal system DC byc moze uzyskali efekt akuratny bdo lajtowych zabawek jak tytulowy cardif DC.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Szieeeea http://www.allegro.pl/item762059016_shimano_cardiff_51s_dc_m ega_nowosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 A mnie to się wydaje , że konstruktorzy Shimano poszli znowu na łatwiznę dodając do Cardifa lub Calcutty 50SS hamulcowy system elektroniczny DC, ale to jest chyba system z Metanium Mg DC, który jak wiemy raczej im nie wypalił.Jak pamiętam Metanium DC też miał tylko 4 pozycje regulacji. Obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Eeee....Nie to chyba tak nie będzie.Może być to nie zły buuum i warto się temu przyjrzeć bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Jak już napisałem, obym nie miał racji i niech to będzie wielki BUUUUm dla lekkich przynęt- tylko nie taki jak z Metanium Mg DC.Poczekamy-zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Janusz,Może tak być. Jestem ciekawy na ile precyzyjny będzie ten hamulec. Niby szykuje się leciutka szpuleczka więc będzie można ją łatwo zatrzymać ale .... moim zdaniem może być problem z dokładnością takiego hamulca. Zobaczymy. Kto kupuje? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 ciekawym kto - korci mnie okrutnie, no ale zaczekam do wiosny teraz i tak się nie przyda, a cena może spadnie?pozdrówka http://www.japanprofishing.com/reel/shimano-baitcasting/shim ano-cardiff-50sdc-51sdc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 mam jedno pytanko - jaką to to ma przekładnie? znowu jakiś stop aluminium, czy zwykła, mocarna jak w 50/51?orientuję się ktoś? bo nie wiem czy się już napalać.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 mam jedno pytanko - jaką to to ma przekładnie? znowu jakiś stop aluminium, czy zwykła, mocarna jak w 50/51?orientuję się ktoś? bo nie wiem czy się już napalać.pozdrówka No właśnie podłączam się do pytania!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 14 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 mam jedno pytanko - jaką to to ma przekładnie? znowu jakiś stop aluminium, czy zwykła, mocarna jak w 50/51?orientuję się ktoś? bo nie wiem czy się już napalać.pozdrówka No właśnie podłączam się do pytania!!!! A co to za roznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 No i zaczęło się w koło macieju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 mam jedno pytanko - jaką to to ma przekładnie? znowu jakiś stop aluminium, czy zwykła, mocarna jak w 50/51?orientuję się ktoś? bo nie wiem czy się już napalać.pozdrówka No właśnie podłączam się do pytania!!!! A co to za roznica? dla mnie zasadnicza. po prostu nie wierz? w te aliminowe przekadnie. jak mam wywalic $600 na mynek to chcialbym azeby spelnial moje oczekiwania w sferze konstrukcyjnej.oczywiscie nie twierdze ze te aluminiowe sa do bani. takie moje widzi mi sie po prostu.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 No a Ja mam to samo co Peresada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 witam!nikt mi nie odpowiedział, wiec sam się wysiliłem oto odpowiedź od japanprofishing: Hi Chris Shimano website said that drive gear material is extra super duralumin. Thank you for askingJPFTsuyoshi sprawa zatem jasna - aluminium. chyba się nie zdecyduje.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Chyba że bazuje na przekładni takiej samej jak 51S i można by wymienić wtedy zębatkę na taka co jest w 51 bez S.Jak nie to Ja też nie kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 witam!wymienic mozna, ale dla mnie nie ma to kompletnie sensu. troche chyba shimano pokpilo sprawe, chociaz w topowych dc powinni uzyc najlepszych materialów. co z tego jak cala konstrucja pancerna, podczas gdy do najwaznieszej czesci mlynka uzywa sie aluminium, choc by i bylo niewiadomo jak kosmiczne. zawiedziony jestem. chyba raczej zsorane przy moim podkreconym 51.pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 nie wiem co tam jest w 51s dc ale zastanawiam się czy w przypadku konstrukcji UL o w sumie niewielkim przełożeniu i braku konieczności przenoszenia dużych obciążeń ma to jakiekolwiek znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 nie wiem co tam jest w 51s dc ale zastanawiam się czy w przypadku konstrukcji UL o w sumie niewielkim przełożeniu i braku konieczności przenoszenia dużych obciążeń ma to jakiekolwiek znaczenie. w 51S jest jakis lekki stop. Ten sam co w Curado 101D i Chronarchu 51MG. w mlynku za 600$ powinno byc wszytko TOP. Inaczej jest to dlamnie przynajmniej niezrozumiale. JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Ma ktoś dane o masie szpulki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 16 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 nie wiem co tam jest w 51s dc ale zastanawiam się czy w przypadku konstrukcji UL o w sumie niewielkim przełożeniu i braku konieczności przenoszenia dużych obciążeń ma to jakiekolwiek znaczenie. w 51S jest jakis lekki stop. Ten sam co w Curado 101D i Chronarchu 51MG. w mlynku za 600$ powinno byc wszytko TOP. Inaczej jest to dlamnie przynajmniej niezrozumiale. JW Czyli Steez nie jest top, bo ma tez z aluminium? Dla mnie taki tok myslenia to bzdura po prostu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi