admin Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Optymalizacja jest bardzo ważna. Wybiera się takie materiały, które wytrzymają, a jednocześnie spełnią wszelkie wymagania użytkowe. Gorzej jeśli optymalizacja=oszczędzanie na kosztach wytworzenia. Moim zdaniem w tym przypadku nie ma na to miejsca. Myślę sobie jednak, że inżynierowie shimano nie są gorsi od polskich myślicieli i wszystko dokładnie sprawdzili i obliczyli. W projektowaniu bowiem multiplikatorów mają zdecydowanie więcej doświadczenia. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Ma ktoś dane o masie szpulki?? Masa szpulki to jedno - nie mam danych, a sprawność układu DC to drugie. Dla mnie odśrodkowy w tradycyjnym SS był na prawdę świetny i precyzyjny, Availa nie znam ale z tego co piszecie też niczego sobie, DC - czas pokaże, jak pojawią się?pierwsze opinie użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 16 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Optymalizacja jest bardzo ważna. Wybiera się takie materiały, które wytrzymają, a jednocześnie spełnią wszelkie wymagania użytkowe. Gorzej jeśli optymalizacja=oszczędzanie na kosztach wytworzenia. Moim zdaniem w tym przypadku nie ma na to miejsca. Myślę sobie jednak, że inżynierowie shimano nie są gorsi od polskich myślicieli i wszystko dokładnie sprawdzili i obliczyli. W projektowaniu bowiem multiplikatorów mają zdecydowanie więcej doświadczenia. PozdrawiamRemek Otoz to! Zgadzam sie w 110% Ponadto Durlauminium jest uzywane w lotnictwie, wiec dla mnie obawy co do wytrzymalosci tego materialu sa nie na miejscu. Dla skeptykow. Stal S235 (najslabsza stal uzywana w budownictwie) ma wytrzymalosc na rozciaganie w granicach 500 MPa.Duraluminium natomiast 420-500 MPa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Ma ktoś dane o masie szpulki?? Masa szpulki to jedno - nie mam danych, a sprawność układu DC to drugie. Dla mnie odśrodkowy w tradycyjnym SS był na prawdę świetny i precyzyjny, Availa nie znam ale z tego co piszecie też niczego sobie, DC - czas pokaże, jak pojawią się?pierwsze opinie użytkowników. Ale będzie Ci wiadomo własnie otrzymałem availowskie szpulki, dla siebie zostawie tylko jedną do 51S.Postaram się napisac coś więcej o niej, czy serio jest jeszcze bardziej ultralight. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Dzisiaj po raz pierwszy od powrotu ze Szwecji testowałem najnowszą szpulke od Availa do Metanium Mg (8.2g) Panowie, po prostu REWELEACJA! Jak tylko będe miał czas to opisze ją szczegółowo + dodam jakiś filmik z testów rzutowych, musze tylko znalezc czas i pogode. Narazie testowałem ją z hamulcem odśrodkowym ale w najblizszym czasie postaram się o bloczki magnetyczne, wtedy powinna miec jeszcze lepsze osiagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Miałem w łapie Conquest/Cardiff 50 DC, śmigałem - JEST ZAJEBISTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Miałem w łapie Conquest/Cardiff 50 DC, śmigałem - JEST ZAJEBISTY taaaaaaaa, przypadek Lady_D jest szczegolny. najpierw sceptyzm, pozniej po co mi to, pozniej podpiecie do kij, kilka rzutow i ... nastepuje intensywny rozwoj wirusa z dosc powazna expansja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Miałem w łapie Conquest/Cardiff 50 DC, śmigałem - JEST ZAJEBISTY taaaaaaaa, przypadek Lady_D jest szczegolny. najpierw sceptyzm, pozniej po co mi to, pozniej podpiecie do kij, kilka rzutow i ... nastepuje intensywny rozwoj wirusa z dosc powazna expansja Na dodatek dzisiaj mnie zaraził przez telefon łobuz jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Upsssss. To chyba będzie w innej relacji. SorkiEeee. A jednak. W końcu niektórzy już widzieli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 No cóż .... zdjęcie mówi samo za siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Witam, W sumie przy delikatnym kijku mozna uprawiac nowa dziedzine wedkarstwa: casting muchowy :D Pozdrowionka, Bujo P.S. Kreciolek jest swietny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Nadchodzi ........ ...... Proszę czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Remek ciśnienie mam 200!!!!!!!!!!!!!! Daj ten tekst!!!!!!!!!!!!!!!! PROSZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Od Twojej zapowiedzi przeleciały 2 godz i nic - CO JEST GRANE, KURDE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 jest kurde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 No, Super Remek - jest dobrze. Multik zamówiony, połowa listopada. Po pierwszym rzucie wiedziałem, że muszę go mieć... No i będzie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 A gdzie go można zamówic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 No jakże gdzie? U mnie przecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 No jakże gdzie? U mnie przecie i u konkurencji www.bass.jp w cenie ~650$ z wysyłką co daje jakieś 1850. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Ta!o ile się mignie od cła,podatku itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Jak się zgubi to kicha delikatnie mówiąc 1800 w plecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 31 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Jak się zgubi to kicha delikatnie mówiąc 1800 w plecki. Istnieje cos takiego jak wysylka ubezpieczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 No, ale wtedy wiadomo jaka jest wartość tej przesyłki i kółeczko się zamyka - wchodzi się w cła i vaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Porzućcie płonne nadzieje. Co cesarskie oddajcie Cesarowi, co boskie oddajcie Bogu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Remku, czekamy na trzeci artykuł o testach rzutowych Cardiffa DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi