admin Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Czesc,Przede wszystkim nie podoba mi sie sposob w jaki dyskutujecie Malo tworczy jak dla mnie. Niestety z przyczyn (bardzo waznych) odemnie zupelnie niezaleznych 3 czesc mimo zapowiedzi jest nadal w trakcie realizacji i bedzie opublikowana jak tylko bede mogl. Co do waznosci, propozycji czekania na premiery, bo lepiej by bylo . . . mam inne zdanie i nadal bym tak zrobil jak zrobilem. Plan produkcyjny byl ambitny jednak niestety zycie go brutalnie zweryfikowalo. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Poczekajmy z tą trzecią częścią, poczytamy zoabczymy. Jerzy jak zwykle uszczypliwością świecisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Poczekajmy z tą trzecią częścią, poczytamy zoabczymy. Jerzy jak zwykle uszczypliwością świecisz. Witam, Bezel- a czego oczekujesz po trzeciej czesci? Ze mlynek bedzie 100 razy lepszy od 51ss ze standardowa czy availowska szpulka czy ze da sie nim dalej smignac przyneta 1.578 grama? Jaki sens w tym wszystkim? Dziwie sie ze Twoj kreciolek jeszcze nie wyladowal w dziale sprzedam :D Warto zaczekac na miarodajny tekst, jakiego nie da sie napisac ze szpitalnego lozka Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Młynek był w akcji nad wodą a ten ogródek to dla uciechy Pana Redaktora @Pitt-a zostawiłem.Ja go mam (51DC) i jest dobrze, udany zakup. Natomiast zaskakuje mnie ton i agresywność w kierunku amatorskich testów forumowicza. Wychodzi na to, że mam się słuchać i nie szczekać jak wierchowka nadaje.Znam to, kiedyś próbowano. Zostałem jednak niepokorny...Andrzej olej to po prostu to olej,co nie którzy są wybitnie kąśliwi ale to tylko współczuć trzeba.Zrobimy test porównawczy na wiosnę{zapraszam na jaśki 50+}ja wezmę cc51 z availem a Ty cardifka potem napiszemy co i jak i będzie to miarodajne.No i fotki będą fajne nie na szmacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Tak dokładnie tego oczekuje, porówniania i miarodajnych testów chyba po to to jest tak ?!Się tam nie martw o mojego 51SS...przyjdzie i na niego czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Tak dokładnie tego oczekuje, porówniania i miarodajnych testów chyba po to to jest tak ?!Się tam nie martw o mojego 51SS...przyjdzie i na niego czas. a co jesli okaze sie ze zarowno CC51S jak i 51Dc sa bardzo dobrym jesli nie jedynym wyborem do UL castingu? Co z tego wyniknie? Jestem ciekaw czego tak naprawde oczekujecie po testach takiego sprzetu i jaki ma to wplyw na wasze wedkarstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Tak dokładnie tego oczekuje, porówniania i miarodajnych testów chyba po to to jest tak ?!Się tam nie martw o mojego 51SS...przyjdzie i na niego czas. a co jesli okaze sie ze zarowno CC51S jak i 51Dc sa bardzo dobrym jesli nie jedynym wyborem do UL castingu? Co z tego wyniknie? Jestem ciekaw czego tak naprawde oczekujecie po testach takiego sprzetu i jaki ma to wplyw na wasze wedkarstwo?Tak dla ścisłości CC51 bez S ze szpulka Availa contra Cardiff DC będziemy porównywać.Myślę że dla osób które mają CC51 a noszą się z zamiarem sprzedaży a zakupienia na jego miejsce Cardiffa DC będzie to pożyteczny news.CC51 ze szpulką Availowską przy zastosowaniu odpowiednio długiej wędki 2,70+ z odpowiednim cw. posyła wobka 4g na porównywalną odległość co kołowrotek spinningowy nie będę się tu bawił w podawanie odległości w metrach bo nie mierzyłem i nie zamierzam tego robić.Są to rzuty powtarzalne i bez większych problemów.Jedyny minus to trochę mało linki przy większej sztuce może ale nie musi się okazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 scorpion 1001 z 8 funtowa plecionka PP na 14 funtowym kiju 2,40 o akcji mod/fast i cw do 14g posylal 4g woblerka na odleglosc wystarczajaca do lowienia klenii, okonii jazi i innych ryb pobierajacych niewielki pokarm. Niepotrzebny do tego byl Cardiff DC za cene 2 zestawow scorpion + porzadny kij. curado 201 na kiju 2,70 o mocy 20 funtow i wyrzucie do 2 oz posyla 7g woblerka DR wystarczajaco daleko w morze, nawet pod wiatr. Tylko trzeba umiec sie tym poslugiwac i przedewszytkim lowic ryby w wodzie a nie na sieci. To dotyczy ponad 90% fascynatow tzw UL castingu! Ani Conquest 51S, Silver Creek Presso, Liberto Pixy czy zaden inny model najlzejszego multiplikatora nie powstal, zeby rzucic tak samo daleko jak staloszpulowcem. Jesli po prawie 5 latach istnienia tego forum i tematu castingu ktos tego nadal nie rozumie to poprostu jest zwyklym pol-mozgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Oj Panowie, po co się pałować, widać ze brakuje jakiegoś zlotu, wspólnego grila i wyluzowania się na plaży...Multik jak multik, nie wiem czy i co można jeszcze o tym powiedzieć, rzuca dobrze, wiem ze to herezje jakieś ale dla mnie to juz trochę się robi formuła 1, trochę odrealnione od normalnego łowienia, super bolidy śmigają po trawniku. Dużo racji ma Pitt, trzeba poczekać na realny test, bo odnoszę wrażenie że konkluzja będzie bliska fajna maszynka, dobrze lata ale żeby rozwalało to multiki obezne do tej pory to niezupełnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 scorpion 1001 z 8 funtowa plecionka PP na 14 funtowym kiju 2,40 o akcji mod/fast i cw do 14g posylal 4g woblerka na odleglosc wystarczajaca do lowienia klenii, okonii jazi i innych ryb pobierajacych niewielki pokarm. Niepotrzebny do tego byl Cardiff DC za cene 2 zestawow scorpion + porzadny kij. curado 201 na kiju 2,70 o mocy 20 funtow i wyrzucie do 2 oz posyla 7g woblerka DR wystarczajaco daleko w morze, nawet pod wiatr. Tylko trzeba umiec sie tym poslugiwac i przedewszytkim lowic ryby w wodzie a nie na sieci. To dotyczy ponad 90% fascynatow tzw UL castingu! Ani Conquest 51S, Silver Creek Presso, Liberto Pixy czy zaden inny model najlzejszego multiplikatora nie powstal, zeby rzucic tak samo daleko jak staloszpulowcem. Jesli po prawie 5 latach istnienia tego forum i tematu castingu ktos tego nadal nie rozumie to poprostu jest zwyklym pol-mozgiem Fajny tekst Juruś taki w sam raz i w Twoim stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Panowie część dyskusji jest w ogóle bez sensu. Twierdzenie, że coś tańszego ma takie same właściwości jak droższe również jest bez sensu. Choćby było dokładnie tak, że rzuca się curado tak samo daleko jak CC, czy czymkolwiek...czy, że jeden jest trwalszy bardziej niż drugi...jakie to ma w ogóle znaczenie????? Wielu ludzi zupełnie to nie obchodzi ! Każdy kupuje to co mu się podoba. To jak namawianie każdego kierowcy, żeby kupił np. citroena, bo po co ma kupić mercedesa jak droższy, silnik taki sam, itp. Ludzie mają różne gusta i potrzeby. Jeden woli multik niebieski drugi złoty, jeden niski drugi okrągły. Mnóstwo ludzi kupuje to co im się podoba, a to, że ktoś probuje im wcisnąć coś wedle swojej opini mają po prostu w d..ie. Zawsze będą jak ich ktoś nazwał sprzętowi onaniści i praktycy. I co z tego??? Takie życie, ludzie mają prawo do tego żeby spełniac swoje marzenia i mieć to co chcą sami, a nie to co chcą za nich inni. A czy to jest drogie czy tanie to bez znaczenia...dla każdego pieniądze mają inne znaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Mefisto, jasna sprawa, z tym nikt nie dyskutuje. Ale również w testach aut czasem słychać ze... nie wiadomo co dany model oferuje po za marką. Nie rzuca o ziemie przyspieszeniem, audio nie jest high end... jednym słowem - wszystko już było, pytanie jakim trzeba być super kierowcą żeby poczuć różnicę. Mi się ta maszynka podobała, jak wszystkie conquesty. Nie znajduję dla niej zastosowań stąd i zainteresowanie słabe. A ze nie padam jeśli chodzi o osiagi - no bo co jeszcze można powiedzieć w temacie ul?? Dla mnie to już żadna różnica czy rzuca 2 czy 3 gramy, większość ul używana z głową raczej przeżyje właściciela. Od dawna takie maszyny nie wzbudzają u mnie emocji, choć miło widzieć ze są jeszcze ludzie którzy potrafią się czymś podjarać, fotka z testów rzutowych ładnie to pokazuje, shimano mogło by ją wziąć na reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 witama ja wciąż swoje.maszynka ładna ok,dobrze macha małe wabiki ok ale czy ktos zprawdził tą maszynke na mrozie,bo licze bardzo nato,czy jak na kropkach bedzie ze 3-4 stopnie na minusie,to elektronika niezwarjuje?w 201DC i MG DC warjowała,wiec co z tego jak na kropkach bedzie mrożno i bedziemy mieli fajny kreciek ,jak bedzie warjował na mrozie. proszę zwocić na to uwagę,bo jak widzę ,to jest wiele ochów i achów <_< (no chyba ,że właściciele planuja łowić tylko w słoneczne letnie dni a kropkowy luty sobie darować. szczerze życze by problem oddziaływania mrozu na system DC,niedotknął małego Cardifa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Koledzy!Dajcie pofolgować mojej połowie mózgu.model najlzejszego multiplikatora nie powstal, zeby rzucic tak samo daleko jak staloszpulowcem.To co? Ze stałoszpulowca lata dalej? Pytam zupełnie poważnie bo po 5 latach istnienia _tego_ forum (nadal) nie wiem. W mojej głowie multiplikator zwykle rzuca dalej. Ale taki UL to już nie wiem... Wybaczcie wkroczenie w ubłoconych kaloszach w ten wątek dla speców Z góry dzięki za odpowiedź na moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 model najlzejszego multiplikatora nie powstal, zeby rzucic tak samo daleko jak staloszpulowcem.To co? Ze stałoszpulowca lata dalej? Pytam zupełnie poważnie bo po 5 latach istnienia _tego_ forum (nadal) nie wiem. W mojej głowie multiplikator zwykle rzuca dalej. Ale taki UL to już nie wiem... Wybaczcie wkroczenie w ubłoconych kaloszach w ten wątek dla speców Z góry dzięki za odpowiedź na moje pytanie. Witam, Generlanie to taka jest prawda. Ciezko znalesc multik, ktorym da sie rzucic dalej 2-3 gramowa przyneta niz spinem chociazby dlatego ze nikt ich pod tym katem nie projektuje.Wyjatki sie trafiaja czasem na forum jak wspomniane 40 metrow, a moze stop, kto to wie :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Dzięki Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zebrałem trochę materiału do kończącego artykułu. Opracuję go jak najszybciej. Teraz już mogę zamknąć jednym zdaniem - zdecydowanie najlepsza konstrukcja UL jaką do tej pory miałem. Dzisiaj na pstrągach bez najmniejszego problemu rzucałem w cel woblerkami Andrzeja Lipińskiego 2g. Co więcej ... uparłem się?i wygrzebałem kogucika 1.5g. Rzucaliśmy wspólnie ze Sławkiem by nie było, że mi się coś wydaje. Wędka prawie nie dawała rady (trzeba by nową o innej akcji) ale brody na multiku nie uświadczyliśmy. Cardiff jest coooooool. Ale testowałem jeszcze coś innego Też super! Niebawem napiszę więcej. Nie wiem czy nie lepsze niż cardiff bo bardziej uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Nowa Pixy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Cześć Remek Możesz coś więcej napisać o kiju który był dzisiaj z 51DC.Za multik byłem pewien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Nowa Pixy?? Napewno nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Nowa Pixy?? Napewno nie Tomku- w swieta bylismy w Japoni i droga zdobycia od pana ITO mamy Pixy w jego wersji :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Cześć Remek Możesz coś więcej napisać o kiju który był dzisiaj z 51DC.Za multik byłem pewien... Tak, multik to żyć nie umierać wśród UL. Dla mnie po prostu wyznacznk jakości. Na pstrągi uważam, że jest po prostu fantastyczny po każdym względem. Kijek to ten opisywany na stronach jerkbait.pl, a dokładnie tutaj http://www.jerkbait.pl/?p=147 Moim jednak zdaniem i pewnie odrywcą nie będę do castingu i małych (poniżej 3g) przynęt można znaleźć lepszy blank o innej charakterysyce, którym będzie się rzucało zdecydowanie łatwiej. Nie mnie jednak o tym pisać, pewnie jakiś rodbuilder może zabrać głos w tej sprawie. Lady D, opisz swój proszę bo jestem ciekawy co Ty masz pod Cardiffa. Może kilka zdjęć? Interesuje mnie to bardzo. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Remku, artykul zapowiada sie naprawde ciekawie! Wspomnij koniecznie cos o uzywanej przez Ciebie zylce/plecionce! PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Remek - ja mam ATC 6'9'' 8-15lb 5/16-5/8oz.Kijek cięty w połowie z jednoskładu, mocowanie na spigot.Daniel zrobił to rewelacyjnie. Kilka fotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi