Andrzej Stanek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Perełka Adrzeju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 a czemu jednoczesciowy blank 6,9 zamieniles na 2 czesci?Jakies szczegolne powody? pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Waldek - Dzięki...Jerzy - w chwili obecnej nie mam ani jednego jednoskładu. Jest to wygodne w transporcie, dyskretne na łowisku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 do diaska...jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 do diaska...jestem pod wrażeniem hehe Megabassik pagani wymieka nie mefi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Dla tych co chcą wizualnego porównania 51DC do dwóch większych maszynek: CC 201DC i Ryoga 2020HL... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Mifuś...ja myślę, że gdyby nie ITO czy inne japończyki to dalej bysmy tkwili w standardach z lat 80-90 tych jeśli chodzi o design...jedyenym fajerwerkiem byłaby typowa ABU wyplatanka ...a tak to mamy teraz coraz to nowsze cudeńka no i dobrze...widać, że robuilderzy mają sie dobrze i nie są rzemieślnikami tylko artystami ...a jak płaciłem teraz kartę bylem w sklepie, na stojaku były jakieś kongery czy cuś...takie po 200-300 zł...przyglądam się , a one jakies takie po japońskiemu wykonane nawet omotki identyczne jak w moim Pagani ....ohhh...to juz chyba taka kolej rzeczy na tym świecie... ale kij Adrzejka....hmm....ładniuśki..ładniuśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 bardzo ładna wędka ja czekam na swojego st croix mam jescze takie pytanie apropos - czy obecne malowane uchwyty matagi wciąż są tak podatne na odpryskiwanie? swego czasu miałem 2 kije z malowanymi uchwytami i strasznie odpryskiwał lakier.ps.czy ta folia na korbkach pozostanie na zawsze pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 @Peresada - co do lakieru, poprzedni sezon miałem intensywnie eksploatowane trzy kije z uchwytami Matagi. W moim przypadku zero zachowań lakieru o jakim wspominasz. Jeden kij ma odciśnięte miejsce gdzie dostawiona jest stopka multika Steez 103HL. Co do uchwytów w 51DC a raczej folii, niech sobie jest. Mam mieszane uczucia co do trwałości takowego rozwiązania (korek) i razem z multikiem zamówiłem typowe uchwyty serii CC...W odpowiednim momencie ściągnę ten plastik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Mifuś...ja myślę, że gdyby nie ITO czy inne japończyki to dalej bysmy tkwili w standardach z lat 80-90 tych jeśli chodzi o design...jedyenym fajerwerkiem byłaby typowa ABU wyplatanka ...a tak to mamy teraz coraz to nowsze cudeńka no i dobrze. Witam, Mafisto- moze przemawia za toba nieznajomosc tematu ale niech bedzie. Tak sie sklada, ze w latach 90 byla w Polsce pracownia, Anos sie nazywala. Wedki jakie stamtad wychodzily dalej moga byc pokazywane jako wzorce, wcale nie gorsze od tego powyzej ( mowie o wygladzie rekojesci czy omotkach)a bylo to tak dawno temu. Do tego dochodzi oczywiscie cala masa rod builderow w Stanach. Zarowno wtedy jak i teraz wytwarzaja male dziela sztuki, ktorych kilka mialem okazje ogladac ( np. uchwyty castingowe zrobione z jednego kawalka drewna agzotycznego itd. Gdzie byl wtedy ITO? Nie odbieraj mnie tez zle- Megabassy sa i pozostana w mojej kolekcji @LadyD- gratuluje wedki- mam nadzieje, ze ta spokojnie bedziesz mogl dac w moje lapki i nic zlego nie uslyszysz :D Napisz cos wiecej o blanku- 15 lbs na pstraga wydaje sie byc sporo dla wiekszosci fanow 9 lbs Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Michał - czekałem kiedy coś wyszukasz... Kijek jest zacny, ma być na Dunajec i Dziećkowice.Ryby - pstrąg, duży okoń i sandacz (raczej średniak z łodzi)...W praniu wyjdzie co jest wart - już go mocno kocham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 faktycznie te korbki tak jak kiedyś już Remek pisał dosyć kiepskie. aż się prosi o wymianę na korkowe daiwy, które sa bardzo trwałe. problem tylko że nie będą pasowały na shimanowską korbę. tu trzeba wsponianą wymienić badź pilnikiem zniwelować różnię ( zrobiłem tak kiedyś z metanium mg) zobaczymy po sezonie - ja folię sciągnąłem. ciszę się że matagi poprawił jakość lakieru.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 To juz nie wedka! To jest bombowiec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam, Andrzej- ja nic nie szukam i nie chce znalesc :D Obejrze kiedys jak mi pozwolisz Najwazniejsze zebys byl zadowolony Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Mifuś...ja myślę, że gdyby nie ITO czy inne japończyki to dalej bysmy tkwili w standardach z lat 80-90 tych jeśli chodzi o design...jedyenym fajerwerkiem byłaby typowa ABU wyplatanka ...a tak to mamy teraz coraz to nowsze cudeńka no i dobrze...widać, że robuilderzy mają sie dobrze i nie są rzemieślnikami tylko artystami ...a jak płaciłem teraz kartę bylem w sklepie, na stojaku były jakieś kongery czy cuś...takie po 200-300 zł...przyglądam się , a one jakies takie po japońskiemu wykonane nawet omotki identyczne jak w moim Pagani ....ohhh...to juz chyba taka kolej rzeczy na tym świecie... ale kij Adrzejka....hmm....ładniuśki..ładniuśki Mefik - to kolejny dowód na to ze jerkbait.pl jest sledzony przez znacznie wieksze grono pospolitych jak i mniej pospolitych czytaczy niż się nam na ogół wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Remek - ja mam ATC 6'9'' 8-15lb 5/16-5/8oz.Kijek cięty w połowie z jednoskładu, mocowanie na spigot.Daniel zrobił to rewelacyjnie. Podoba mi się podejście kolegi. Mocny kij w połączeniu z kołowrotkiem pozwalającym na rzucanie np. pstrągowych wabików. Nie wspomnę oczywiście o wykonaniu - rewelka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Remek - ja mam ATC 6'9'' 8-15lb 5/16-5/8oz.Kijek cięty w połowie z jednoskładu, mocowanie na spigot.Daniel zrobił to rewelacyjnie. Podoba mi się podejście kolegi. Mocny kij w połączeniu z kołowrotkiem pozwalającym na rzucanie np. pstrągowych wabików. Nie wspomnę oczywiście o wykonaniu - rewelka! A ja myslalem, ze po tylu latach dzialalnosci forum juz wszyscy wiedza, iz najwazniejsze jest dobranie zestawu :D Czyli moja wedka niech to bedzie MB Jabberwock, polaczona z 2500c z najlzejsza praktycznie szpulka ( niewiele ponad 7 gram) i innymi pierdolami usprawniajacymi rzuty tez nada sie na pstragi? Czy mam wiercic aby bylo lepiej, szpule oczywiscie? Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Remek - ja mam ATC 6'9'' 8-15lb 5/16-5/8oz.Kijek cięty w połowie z jednoskładu, mocowanie na spigot.Daniel zrobił to rewelacyjnie. Kilka fotek Toż to się do gablotki za szybę nadaje, a nie nad wodę Chętnie zobaczyłbym jakiegoś ładnego pstrągala koło takiego zestawu <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Lady_D, super to wygląda. Przepięknie komponuje się z Cardiffem. Chciałbym kiedyś sprawdzić jej właściwości rzutowe bo to najbardziej mnie interesuje. Wygląd ma TOP a podejrzewam, że rzuca się z niej wyśmienicie. Bujo, jasne że byli w US ludzie, którzy budowali wędki TOP klasa. W Polsce mieliśmy i mamy świetnych konstruktorów wędek. Osobiście mogę powiedzieć jedno, że polski rodbuilding oraz polski masowy rodbuilding zmienił się jeśli chodzi o design jakieś 3-4 lata temu. Być może zaraz ktoś pokaże wędkę uzbrojoną na japan style w latach 70, 80 ale ... cofnijmy się jakieś 4 lata i przypomnijmy sobie sklepowe stojaki i to jak wędki wyglądały wtedy. Ja to też wiążę z pewną falą japonizacji na forach a w szczególności chodzi mi dokładnie o to forum. Pamiętam wędki Irka Matuszewskiego przed spotkaniem z MB i po spotkaniu. Później nastąpiła już reakcja łańcuchowa - kto pierwszy wprowadził japan design (Irek, Dragon - który tak pisał w gazetach wędkarskich). Teraz pewnie już każdy jest ojcem japan style w Polsce. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 @Pytoon, @Bujo - wiem co zestawiłem ze sobą. W miarę mocny i filigranowy kijek z małym i mocnym okrąglakiem w najnowszej technologi. Zestaw jak najbardziej pasi pod te rybki które mam zamiar nim zdobywać. Dla tych co nie wiedzą hamulec 51DC wydaje się być znacznie mocniejszy w realu jak w firmowych opisach. Mając alternatywę Steez-a 103HL i 51DC obydwa młynki znajdą swoje miejsce na łodzi. Z tym dobieraniem zestawów Michał to czasami przesadzasz - moje przynęty na pstrąga to nie plankton. Wobki zaczynają się od 4-6 gram. Młynek bardzo przypadł mi do gustu na zlocie (wielkość, poręczność, wykonanie). Będzie miał całe spektrum zastosowań. Więc po co sugerować uśmieszkami ...........???Nosiłem się z zamiarem kupna CC51S, Cardiff rozwiązał całą sytuację... Jeszcze o kijku - pstrąg z Dunajca ponad 50 to nie to samo co z północy Polski. Daje czadu szczególnie jak uderzy w silnym nurcie. Chciałbym widzieć kij 9lb w takiej akcji, chyba tyle Michał sugerowałeś pod pstrągala. W miejscach gdzie łowiliśmy jesienią uciąg wody jest bardzo duży. Są to moje rewiry od prawie trzydziestu lat... Na zlocie zaliczyłem kilka pstrągów w tym jednego 55cm (tęczak). Zestaw to ISA + CC 201DC. Ktoś powie artyleria, jednak są miejsca gdzie to combo było akuratne do wody i kropków które tam czasami siadają na kiju. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 moje przynęty na pstrąga to nie plankton. Wobki zaczynają się od 4-6 gram. Dokładnie tak to wygląda. Zresztą napisałem to w innym wątku: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=12050&am p;start=10& PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi