Friko Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ruskie migi tez były z alu.. I TO JEST KONKRET! i jakże trafne podsumowanie tej frapujacej dyskusji - remek, litości, wymęcz wreszcie trzecią część artykułu o tym dig-digi pizdryku i miejmy to już za sobą osobiscie uważam argument że multiki muszą się szybciej rozpadać żeby ludzie kupowali nowe za nietrafiony - ludzie kupują nowe gadżety z nudów / podążając za modą, a nie dlatego że popsuli stare więc najbardziej prawdziwe wydaje mi się twierdzenie, że prędzej Wam się te 'dyngsy' znudzą - i urzeczeni jakąś kolejną czerwono-lakierowaną szpulką rzucicie się do kart kredytowych dokonać nowego zakupu - niż zdążycie je popsuć... a utwierdzam się w tym przekonaniu patrząc na pieczołowicie nie-zdjętą folijkę na korkowych rączkach sterczącą niczym metka na rękawie garnituru <_< A gdyby podążając tym samym tokiem myślenia inżynierowie z Shitmano wpakowali jakiś aluminiowy chłam w bebechy to wcale bym się nie zdziwił, więc szanujcie swoje głowy i zbyt pochopnie za żółtków nimi nie ręczcie <_< Ot, zakładka baitcastingowa - miło tu zajrzeć od czasu do czasu z dzbanuszkiem oliwy <_< ale teraz biorę nogi za pas, bo jeszcze remek mnie zbanuje za zachowanie niegodne moderatora Hop, hop! @Sławku 'Oppeln' Bronikowski - gdzie jestes?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 i tak oto ... przepona mi pekla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Bez żadnej ironii muszę wyznać , że byczo jest , kiedy ten nasz niewielki castingowy światek ma takie rajcowne identyfikatory i obiekty kultu , jak taki Cardiff . Jest barwnie , różnorodnie , nowocześnie i globalnie . Chociaż mnie , mało tolerancyjnej sprzętowej konserwie i minimaliście , fruwanie za własną wyobrażnią i nadążanie za potrzebami , nie kojarzy się z radosnymi lotami od lepu , do lepu .. Ale też nie mogę zaprzeczyć , że najnowszego iPody powiększaja zdecydowanie liczbę ludzi muzykalnych , a telewizor plazmowy granice kultury . Postęp panowie , zwłasza japońska technologia , tak jak niegdyś wolność , wiedzie nas , awangardę , na castingowe barykady .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 o japońskiej technologii, to najlepsze co słyszałem do tej pory jest tu, minuta 7 sekund 40: http://www.youtube.com/watch?v=lpatUluI10Y&feature=relat ed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 @Friko - co Ci folia ością stoi?... Napisałem wyaźnie, nie mam zaufania do korka w rączkach korbki dlatego dokupiłem sprawdzone uchwyty z CC, folię ściągnę w odpowiednim momencie lub wcale. Młynek był kupiony w końcówce roku - pstrąg w okresie ochronnym.Zdjęcia bardziej miały eksponować kij jak młynek...Kupiłem z myślą na lata tak jak 201DC i inne...Jeśli uważasz że dyskusja wokół tego multika jest bezcelowa - ok.Zaczynam w to wierzyć - siedzę cicho... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Lejdi, złap trochę dystansu do tego wszystkiego i się czasem pośmiej casting nie pozbawia chyba poczucia humoru? Folia - dla mnie wiocha <_< A że rączki wyglądają na chłamowate to się zgodzę - na pierwszym zdjęciu jakie remek zamieścił wychwyciłem szpachlę, a oko mam na to wyczulone że do kompozytowego korka Daiwy nawet się nie umywają - chętnie przytaknę. To jak, będzie zgoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Lejdi, złap trochę dystansu do tego wszystkiego i się czasem pośmiej casting nie pozbawia chyba poczucia humoru? Folia - dla mnie wiocha <_< A że rączki wyglądają na chłamowate to się zgodzę - na pierwszym zdjęciu jakie remek zamieścił wychwyciłem szpachlę, a oko mam na to wyczulone że do kompozytowego korka Daiwy nawet się nie umywają - chętnie przytaknę. To jak, będzie zgoda? Zapomnij, ja tez czuję się głęboko urażony i pal się ostrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Friko - jestem pogodny chłop...Jest wszystko OK. PSWydaje mi się, że te dysputy to takie kawiarniane Pań gadanie...Z całym szacunkiem dla Kobiet...Schodzi wtedy ciśnienie z niemocy bycia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam, Kolega mi podeslal kiedys zdjecie od siebie: . Na Cardiffa DC podobno wiec mocny musi byc :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 ale to na wędkę ATC do max 9lb jak rozumiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Czas nam na ryby. Choćby na lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Od saltusa nie miałem wędki w ręce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 @Friko......... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Wygląda ładnie, może ładniej nawet niż oryginał i o wiele bardziej praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 temat trochę ucichł czuje się lekkie napięcie w powietrzu przed ostatnią częścią artykułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 remek, odpusc sobie wstawianie ostatniej czesci testu. zabierz maszyne na drawe i tam zrobimy wywiad z szerszym gronem zarowno tych bardziej doswiadzonych jak i tych zupelnie zielonych w castingu. to bedzie dopiero szerokie rozeznanie tematu. a jak ktos chce wiedziec jak maszyna sie sprawuje to... niech przyjedzie na zlot <_< <_< <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald18 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Moim skromnym zdaniem obecnie produkowane są mniej trwałe rzeczy niż 3-5 lat temu. Wynika to z fakty, że muszą się one rozpadać/zużywać szybciej aby ludzie kupowali nowe. Cała seria Calcutta, stare Abu to są kołowrotki na kilkadziesiąt sezonów. Gdybania a testy polowe to dwie różne sprawy - przy odpowiedniej konserwacji na pewno nowe Cardiff-y połowią bardzo długo. Panowie, a co z problemami w elektronice na mrozie? ------------------------------------------------------------ --------------------nie wiem jak sie to ma do multikow ale wezmy pod uwage samochody.kazdy producent dazy do czegos a tocos jest zawsze zwiazane z redukcja wagi.jesli ktos pisze ze musza sie one zuzywac/rozpadac szybciej to wydaje mi sie ze jest w bledzie.to ze sie zuzywaja szybciej moze i jest w tym cien racji ale kosztem czego.samochod np kiedys mialmetalowe zderzaki a teraz ma z tworzywa sztucznego i jest to napewno produkt mnie wytrzymaly od metalu aleoniebo lzejszy i dzieki temu mozesz do tego auta wpakowacmase rzeczy ktore tez waza.mniejsza maga mniejsze zuzycie paliwa/lepsze osiagi mniejsze nadwyrezenie silnika skrzyni i wszytskiego innego.kiedys byly resowy piorowe ciezkie jak szlag terazmasz amortyzatory.silnik o mocy 200km kiedys musialby miec silnik rzedu 3-5 litrow teraz dzieki turboi czesciej juz intercoolerowi osiagasz temoc z 2 litrow.uwazam zejesli jakis producent wyprowadza jakis produkt nowy to jest ten produkt sprawdzany i ma pewne zastosowanie..czyli kupujac multik o wielkosci 50 nie uzywasz go do fatso 14 tak jak kupujac bmw 320 tdi nie uzywasz godo przewozu zwiru piachu lub betonu.czesto pytalem tu na forum o jak najbardziej uniwersalny spzret i kazdy raczej mowil kup 2 zestawy jeden dolekko-sredniego i drugi srenio-ciezki.dlatego moim zdaniem producenci nie daza do tego by spzrert bylcoraz bardziej wadliwy tylko sprecyzowany do odpowiedniej metody polowu a co za tym idzie zawezaja bardzo mozliwosci danego sprzetu by moc na kazda metode wyprowadzic nowy model.oni dzieki temu zarabiaja a ty majac odpowiedni sprzet do danej metody i nie obciazajac go bedziesz sie nim cieszyl dluuuuugo jego perfekcja.dziekuje...c&r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi