Skocz do zawartości

Conquest/Cardiff 50 DC

Tomek_N

Rekomendowane odpowiedzi

Ruskie migi tez były z alu..

I TO JEST KONKRET! :lol: i jakże trafne podsumowanie tej frapujacej dyskusji - remek, litości, wymęcz wreszcie trzecią część artykułu o tym dig-digi pizdryku i miejmy to już za sobą

:mellow:

osobiscie uważam argument że multiki muszą się szybciej rozpadać żeby ludzie kupowali nowe za nietrafiony - ludzie kupują nowe gadżety z nudów / podążając za modą, a nie dlatego że popsuli stare więc najbardziej prawdziwe wydaje mi się twierdzenie, że prędzej Wam się te 'dyngsy' znudzą - i urzeczeni jakąś kolejną czerwono-lakierowaną szpulką rzucicie się do kart kredytowych dokonać nowego zakupu - niż zdążycie je popsuć... a utwierdzam się w tym przekonaniu patrząc na pieczołowicie nie-zdjętą folijkę na korkowych rączkach sterczącą niczym metka na rękawie garnituru <_<

A gdyby podążając tym samym tokiem myślenia inżynierowie z Shitmano wpakowali jakiś aluminiowy chłam w bebechy to wcale bym się nie zdziwił, więc szanujcie swoje głowy i zbyt pochopnie za żółtków nimi nie ręczcie <_<

Ot, zakładka baitcastingowa - miło tu zajrzeć od czasu do czasu z dzbanuszkiem oliwy <_< ale teraz biorę nogi za pas, bo jeszcze remek mnie zbanuje za zachowanie niegodne moderatora

Hop, hop! @Sławku 'Oppeln' Bronikowski - gdzie jestes?!

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 241
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bez żadnej ironii muszę wyznać , że byczo jest , kiedy ten nasz niewielki castingowy światek ma takie rajcowne identyfikatory i obiekty kultu , jak taki Cardiff . Jest barwnie , różnorodnie , nowocześnie i globalnie :D . Chociaż mnie , mało tolerancyjnej sprzętowej konserwie i minimaliście Embarassed , fruwanie za własną wyobrażnią i nadążanie za potrzebami , nie kojarzy się z radosnymi lotami od lepu , do lepu .. :lol:

Ale też nie mogę zaprzeczyć , że najnowszego iPody powiększaja zdecydowanie liczbę ludzi muzykalnych , a telewizor plazmowy granice kultury . Postęp panowie , zwłasza japońska technologia , tak jak niegdyś wolność , wiedzie nas , awangardę , na castingowe barykady ..

@Friko - co Ci folia ością stoi?...

Napisałem wyaźnie, nie mam zaufania do korka w rączkach korbki dlatego dokupiłem sprawdzone uchwyty z CC, folię ściągnę w odpowiednim momencie lub wcale. Młynek był kupiony w końcówce roku - pstrąg w okresie ochronnym.

Zdjęcia bardziej miały eksponować kij jak młynek...

Kupiłem z myślą na lata tak jak 201DC i inne...

Jeśli uważasz że dyskusja wokół tego multika jest bezcelowa - ok.

Zaczynam w to wierzyć - siedzę cicho...

Pozdrawiam

Lejdi, złap trochę dystansu do tego wszystkiego i się czasem pośmiej B) casting nie pozbawia chyba poczucia humoru?

Folia - dla mnie wiocha <_< A że rączki wyglądają na chłamowate to się zgodzę - na pierwszym zdjęciu jakie remek zamieścił wychwyciłem szpachlę, a oko mam na to wyczulone B) że do kompozytowego korka Daiwy nawet się nie umywają - chętnie przytaknę. To jak, będzie zgoda? :mellow:

Lejdi, złap trochę dystansu do tego wszystkiego i się czasem pośmiej B) casting nie pozbawia chyba poczucia humoru?

Folia - dla mnie wiocha <_< A że rączki wyglądają na chłamowate to się zgodzę - na pierwszym zdjęciu jakie remek zamieścił wychwyciłem szpachlę, a oko mam na to wyczulone B) że do kompozytowego korka Daiwy nawet się nie umywają - chętnie przytaknę. To jak, będzie zgoda? :mellow:

Zapomnij, ja tez czuję się głęboko urażony i pal się ostrzy B)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

remek, odpusc sobie wstawianie ostatniej czesci testu. zabierz maszyne na drawe i tam zrobimy wywiad z szerszym gronem zarowno tych bardziej doswiadzonych jak i tych zupelnie zielonych w castingu. to bedzie dopiero szerokie rozeznanie tematu. a jak ktos chce wiedziec jak maszyna sie sprawuje to... niech przyjedzie na zlot <_< <_< <_< <_< <_<

Moim skromnym zdaniem obecnie produkowane są mniej trwałe rzeczy niż 3-5 lat temu. Wynika to z fakty, że muszą się one rozpadać/zużywać szybciej aby ludzie kupowali nowe. Cała seria Calcutta, stare Abu to są kołowrotki na kilkadziesiąt sezonów. Gdybania a testy polowe to dwie różne sprawy - przy odpowiedniej konserwacji na pewno nowe Cardiff-y połowią bardzo długo. Panowie, a co z problemami w elektronice na mrozie?

------------------------------------------------------------ --------------------

nie wiem jak sie to ma do multikow ale wezmy pod uwage samochody.kazdy producent dazy do czegos a tocos jest zawsze zwiazane z redukcja wagi.jesli ktos pisze ze musza sie one zuzywac/rozpadac szybciej to wydaje mi sie ze jest w bledzie.to ze sie zuzywaja szybciej moze i jest w tym cien racji ale kosztem czego.samochod np kiedys mialmetalowe zderzaki a teraz ma z tworzywa sztucznego i jest to napewno produkt mnie wytrzymaly od metalu aleoniebo lzejszy i dzieki temu mozesz do tego auta wpakowacmase rzeczy ktore tez waza.mniejsza maga mniejsze zuzycie paliwa/lepsze osiagi mniejsze nadwyrezenie silnika skrzyni i wszytskiego innego.kiedys byly resowy piorowe ciezkie jak szlag terazmasz amortyzatory.silnik o mocy 200km kiedys musialby miec silnik rzedu 3-5 litrow teraz dzieki turboi czesciej juz intercoolerowi osiagasz temoc z 2 litrow.uwazam zejesli jakis producent wyprowadza jakis produkt nowy to jest ten produkt sprawdzany i ma pewne zastosowanie..czyli kupujac multik o wielkosci 50 nie uzywasz go do fatso 14 tak jak kupujac bmw 320 tdi nie uzywasz godo przewozu zwiru piachu lub betonu.czesto pytalem tu na forum o jak najbardziej uniwersalny spzret i kazdy raczej mowil kup 2 zestawy jeden dolekko-sredniego i drugi srenio-ciezki.dlatego moim zdaniem producenci nie daza do tego by spzrert bylcoraz bardziej wadliwy tylko sprecyzowany do odpowiedniej metody polowu a co za tym idzie zawezaja bardzo mozliwosci danego sprzetu by moc na kazda metode wyprowadzic nowy model.oni dzieki temu zarabiaja a ty majac odpowiedni sprzet do danej metody i nie obciazajac go bedziesz sie nim cieszyl dluuuuugo jego perfekcja.dziekuje...c&r