Kamil Z. Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Akurat w "składowości" tych wędek nie doszukiwałbym się różnic w czuciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) miałem dziś w rękach inazumę w długości 240 i śmiałem się do rozpuku jak zobaczyłem jakość wykonania tej wędki oraz użyte przelotki.do konkretów- patrząc na kij od razu rzuciło mi się w oczy że przelotki tworzą dwa "schody" tzn przelotki nie tworzyły stożka tylko przejście zygzakiem od przelotki wejściowej do tunelu. nie jestem rodbuilderem ale to się samo rzuciło w oczy. Przelotki 1 i 2 od kołowrotka były różnej średnicy ale praktycznie tej samej wysokości po czym podobna historia jest z przelotką 3 i 4 ale za to już są znacznie niższe niż 1 i 2 dla zobrazowania wyobraźcie sobie zamontowane na wędce w kolejności od kołowrotka LV25, Y20. LV12, Y10 - nie zwracałem uwagi jakie dokładnie przelotki zostały użyte ale efekt podobny.Mało tego tak dopieszczonego lakieru i omotek to dawno nie widziałem nitka była zakończona tak że było widać ok 2mm stopki (od strony ramki) a do lakierowania chyba była użyta taśma maskująca bo lakier był tylko i wyłącznie na omotce co tworzyło ostrą krawędź między lakierem a blankiem.Kij do obejrzenia w sklepie...........Raven .....a obok niego stoi shimano lesath za prawie 2 klocki i pięknie ze sobą kontrastują jakością wykonania.PS. nie mam nic do Ravena ale taki kij powinni wbić w doniczkę i przywiązać do niego palmę albo inną paprotkę a nie próbować puścić w świat za.......... >400pln Edytowane 28 Lutego 2013 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek-morze Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Mikodo stoi zwykle ~300zł, chyba ze shimano za 400zł to cena spoko. Edytowane 28 Lutego 2013 przez jasiek-morze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 miałem dziś w rękach inazumę w długości 240 i śmiałem się do rozpuku jak zobaczyłem jakość wykonania tej wędki oraz użyte przelotki.do konkretów- patrząc na kij od razu rzuciło mi się w oczy że przelotki tworzą dwa "schody" tzn przelotki nie tworzyły stożka tylko przejście zygzakiem od przelotki wejściowej do tunelu. nie jestem rodbuilderem ale to się samo rzuciło w oczy. Przelotki 1 i 2 od kołowrotka były różnej średnicy ale praktycznie tej samej wysokości po czym podobna historia jest z przelotką 3 i 4 ale za to już są znacznie niższe niż 1 i 2 dla zobrazowania wyobraźcie sobie zamontowane na wędce w kolejności od kołowrotka LV25, Y20. LV12, Y10 - nie zwracałem uwagi jakie dokładnie przelotki zostały użyte ale efekt podobny.Mało tego tak dopieszczonego lakieru i omotek to dawno nie widziałem nitka była zakończona tak że było widać ok 2mm stopki (od strony ramki) a do lakierowania chyba była użyta taśma maskująca bo lakier był tylko i wyłącznie na omotce co tworzyło ostrą krawędź między lakierem a blankiem.Kij do obejrzenia w sklepie...........Raven .....a obok niego stoi shimano lesath za prawie 2 klocki i pięknie ze sobą kontrastują jakością wykonania.PS. nie mam nic do Ravena ale taki kij powinni wbić w doniczkę i przywiązać do niego palmę albo inną paprotkę a nie próbować puścić w świat za.......... >400pln Potwierdzam w 100% słowa kolegi.Dla mnie wykonania tej wędki to jaka masakra ;/ A już chciałem kupić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 WitmWczoraj oglądałem ten kij i ,rzeczywiście coś chyba przekombinowali z wysokością przelotek.Trochę to dziwnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 HEHEHE to jakaś turecka partia trafiła do sprzedaży :lol:Moja jest wykonana w granicach normy i może zbytnio nie znam się na przelotkachale niczemu to owe schodkowanie czy jakoś tam nie przeszkadzaw łowieniu, zacinaniu, podbijaniu, holowaniu etc.Lakier położony prawidłowo i żadnych nici ani taśm maskujących nie widać.Esteta ze mnie żaden i może dlatego mi wszystko gra i tańczy.Jedna wada owych patyków to już wcześniej wspomniana piankaktóra jest cienak jak w żelkach haribo i pęka przy dokręcaniu.Panowie jak cecie podziwiać lakier, nitki pętelki, supełki tonie ten kierunek obraliś-taaa! ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Po przeczytaniu wątku myślałem ,ze sobie kupie.Poleciałem z kasą w kieszeni do sklepu po obejrzeniu stwierdziłem ,że " nie ten kierunek obrałem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Dobrze, że "ślepy" jestem bo bym poleciał go oddać . Widać takie standardy panują teraz w chińskich pracowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 ja nie napisałem że każda jedna sztuka jest spie..... ale ten konkretny egzemplarz który miałem w rękach.Macałem w innych sklepach inazumy w innych długościach i nie było takich niedoróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil8984 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Witam a jaka jest długość dolnika ? W wędce 240 na piance EVA? Pozdrawiam i czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Choć używam scV ten kijek zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Za niecałe 300pln nic lepszego się nie nabędzie w 1skł. Wymienić wejściową przelotkę na 25kę i kij na prawdę klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Rowniez sie do jego patyka przymierzalem ale opinie o jakosci wykonania mnie zniechecily. Kupilem sandaczowego dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Posiadam od nie dawna kijek Inazuma Flash Zander 198 EVA i jestem zadowolony z kijka nie jest za estetyczny ale nie o to w nim mi chodziło, główeczka 15g plus kopytko 3x3 i pięknie widać opad nawet łatwo wyczuć dno czy jest twarde czy muliste, za ta cenę pozytywne wrażenie nawet wczoraj go wytestowałem go na niewielkim zanderku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 również posiadam ten kij , ale wersję 2.40 cork , dwu - skład .Wędeczka bardzo czuła i bardzo dobrze ogarnia główki do 15-stu gram ( większych nie używam ) . Braniu super czuć i dzięki swojej akcji praktycznie wszystko do zacięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zakupiłem i ja ten patyk,również 2,4m w korku i jestem zadowolony. Brania czuć w ręku,a i szczytowka pokazuje co dzieje się z przynęta już od 8g+kopyto 7,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 I ja się zastanawiam nad zakupem Inazumy. W moim przypadku kopię się z myślami czy jednoczęściowy 2,15 lub 2,25 m czy dwuczęściowy 2,10 m. Czekam aż przyjdzie na sklep. Z tego co mi powiedział sprzedawca to Mikado ociąga się z realizacją zamówień i mogę trochę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Z tego co mi powiedział sprzedawca to Mikado ociąga się z realizacją zamówień i mogę trochę poczekać. Wszystko zależy od przedstawiciela firmy na dany region. U mnie od zamówienia do zakupu upłynęły trzy dni (kij dostarczony na sklep przez przedstawiciela mikado),także można szybko temat ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 ...z tego co mi powiedział sprzedawca to Mikado ociąga się z realizacją zamówień i mogę trochę poczekać. Większość sprzedawców stosuje tego typu tłumaczenie. Najczęściej wina jednak leży nie po stronie producenta/dystrybutora, a właśnie po stronie sklepu (m.in: brak pieniędzy na zamówienie, brak danej firmy w ofercie sklepu, widzimisię właściciela etc.) Z tego co się orientuję to Mikado szybko załatwia kwestię zamówień. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Potwierdzam, u mnie dwa razy miałem kije od Mikado na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dziś byłem w sklepie przyszedł dwuczęsciowy 2,10 m pianka EVA. Obejrzałem przelotki i uchwyt kołowrotka, wszystko jest bardzo dobrze wykonane. Cena na sklepie poniżej 300 zł (uwzględniając rabat dla stałego klienta . Jednoczęsciowe dopiero w przyszłym tygodniu.Pytanie do was forumowicze jest sens czekać na jednoczęsciowy kij 2,25 m. Czy spokojnie mogę kupić j.w. Łowienie tylko i wyłącznie z łódki sandaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Jak masz jak go transportować to bierz jednoskład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Tylko jedna rada uważaj jak będziesz dokręcał kołowrotek bo ja ostatnio urwałem piankę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 standard,kolega również. To bolączka tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 No niestety trza skleić i działa dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Z pianką nie powinno byc problemów tak jak pisze kolega jak pęknie to zawsze można skleić a po sezonie reklamować. Padło na dwuczęsciowy 2,10 m w niedzielę będzie testowany, zobaczymy co pokaże nad wodą i czy przebije Team Dragona 2,30 m 14-35 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi