Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

miałem dziś w rękach inazumę w długości 240 i śmiałem się do rozpuku jak zobaczyłem jakość wykonania tej wędki oraz użyte przelotki.

do konkretów- patrząc na kij od razu rzuciło mi się w oczy że przelotki tworzą dwa "schody" tzn przelotki nie tworzyły stożka tylko przejście zygzakiem od przelotki wejściowej do tunelu. nie jestem rodbuilderem ale to się samo rzuciło w oczy. Przelotki 1 i 2 od kołowrotka były różnej średnicy ale praktycznie tej samej wysokości po czym podobna historia jest z przelotką 3 i 4 ale za to już są znacznie niższe niż 1 i 2 dla zobrazowania wyobraźcie sobie zamontowane na wędce w kolejności od kołowrotka LV25, Y20. LV12, Y10 :blink: - nie zwracałem uwagi jakie dokładnie przelotki zostały użyte ale efekt podobny.

Mało tego tak dopieszczonego lakieru i omotek to dawno nie widziałem :lol:

nitka była zakończona tak że było widać ok 2mm stopki (od strony ramki) a do lakierowania chyba była użyta taśma maskująca bo lakier był tylko i wyłącznie na omotce co tworzyło ostrą krawędź między lakierem a blankiem.

Kij do obejrzenia w sklepie...........

Raven .....

a obok niego stoi shimano lesath za prawie 2 klocki i pięknie ze sobą kontrastują jakością wykonania.

PS. nie mam nic do Ravena ale taki kij powinni wbić w doniczkę i przywiązać do niego palmę albo inną paprotkę a nie próbować puścić w świat za.......... >400pln :o

Edytowane przez paawelek83

miałem dziś w rękach inazumę w długości 240 i śmiałem się do rozpuku jak zobaczyłem jakość wykonania tej wędki oraz użyte przelotki.

do konkretów- patrząc na kij od razu rzuciło mi się w oczy że przelotki tworzą dwa "schody" tzn przelotki nie tworzyły stożka tylko przejście zygzakiem od przelotki wejściowej do tunelu. nie jestem rodbuilderem ale to się samo rzuciło w oczy. Przelotki 1 i 2 od kołowrotka były różnej średnicy ale praktycznie tej samej wysokości po czym podobna historia jest z przelotką 3 i 4 ale za to już są znacznie niższe niż 1 i 2 dla zobrazowania wyobraźcie sobie zamontowane na wędce w kolejności od kołowrotka LV25, Y20. LV12, Y10 :blink: - nie zwracałem uwagi jakie dokładnie przelotki zostały użyte ale efekt podobny.

Mało tego tak dopieszczonego lakieru i omotek to dawno nie widziałem :lol:

nitka była zakończona tak że było widać ok 2mm stopki (od strony ramki) a do lakierowania chyba była użyta taśma maskująca bo lakier był tylko i wyłącznie na omotce co tworzyło ostrą krawędź między lakierem a blankiem.

Kij do obejrzenia w sklepie...........

Raven .....

a obok niego stoi shimano lesath za prawie 2 klocki i pięknie ze sobą kontrastują jakością wykonania.

PS. nie mam nic do Ravena ale taki kij powinni wbić w doniczkę i przywiązać do niego palmę albo inną paprotkę a nie próbować puścić w świat za.......... >400pln :o

Potwierdzam w 100% słowa kolegi.Dla mnie wykonania tej wędki to jaka masakra ;/ A już chciałem kupić ... 

HEHEHE to jakaś turecka partia trafiła do sprzedaży :lol: :lol:

Moja jest wykonana w granicach normy i może zbytnio nie znam się na przelotkach

ale niczemu to owe schodkowanie czy jakoś tam nie przeszkadza

w łowieniu, zacinaniu, podbijaniu, holowaniu etc.

Lakier położony prawidłowo i żadnych nici ani taśm maskujących nie widać.

Esteta ze mnie żaden i może dlatego mi wszystko gra i tańczy.

Jedna wada owych patyków to już wcześniej wspomniana pianka

która jest cienak jak w żelkach haribo i pęka przy dokręcaniu.

Panowie jak cecie podziwiać lakier, nitki pętelki, supełki to

nie ten kierunek obraliś-taaa! ;)

ZH

• 2 miesiące temu...

Posiadam od nie dawna kijek Inazuma Flash Zander 198 EVA i jestem zadowolony z kijka nie jest za estetyczny ale nie o to w nim mi chodziło, główeczka 15g plus kopytko 3x3  i pięknie widać opad nawet łatwo wyczuć dno czy jest twarde czy muliste, za ta cenę  pozytywne wrażenie nawet wczoraj go wytestowałem go na niewielkim zanderku.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

I ja się zastanawiam nad zakupem Inazumy. W moim przypadku kopię się z myślami czy jednoczęściowy 2,15 lub 2,25 m czy dwuczęściowy 2,10 m. Czekam aż przyjdzie na sklep. Z tego co mi powiedział sprzedawca to Mikado ociąga się z realizacją zamówień i mogę trochę poczekać.

Z tego co mi powiedział sprzedawca to Mikado ociąga się z realizacją zamówień i mogę trochę poczekać.

Wszystko zależy od przedstawiciela firmy na dany region. U mnie od zamówienia do zakupu upłynęły trzy dni (kij dostarczony na sklep przez przedstawiciela mikado),także można szybko temat ogarnąć.

...z tego co mi powiedział sprzedawca to Mikado ociąga się z realizacją zamówień i mogę trochę poczekać.

Większość sprzedawców stosuje tego typu tłumaczenie. Najczęściej wina jednak leży nie po stronie producenta/dystrybutora, a właśnie po stronie sklepu (m.in: brak pieniędzy na zamówienie, brak danej firmy w ofercie sklepu, widzimisię właściciela etc.) Z tego co się orientuję to Mikado szybko załatwia kwestię zamówień.

Pozdrawiam!

Dziś byłem w sklepie przyszedł dwuczęsciowy 2,10 m pianka EVA. Obejrzałem przelotki i uchwyt kołowrotka, wszystko jest bardzo dobrze wykonane. Cena na sklepie poniżej 300 zł (uwzględniając rabat dla stałego klienta ;). Jednoczęsciowe dopiero w przyszłym tygodniu.
Pytanie do was forumowicze jest sens czekać na jednoczęsciowy kij 2,25 m. Czy spokojnie mogę kupić j.w. Łowienie tylko i wyłącznie z łódki sandaczy.

Z pianką nie powinno byc problemów tak jak pisze kolega jak pęknie to zawsze można skleić a po sezonie reklamować. Padło na dwuczęsciowy 2,10 m w niedzielę będzie testowany, zobaczymy co pokaże nad wodą i czy przebije Team Dragona 2,30 m 14-35 g.