Fishhunter Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 WitamMiałem jednoskład i dwuskład , do 30 gr..Połamałem i jeden i drugi. Ale luz,pierwszy z własnej nieuwagi mechanicznie , drugi na zbyt dużym "wąsie" jak na ten kijek, do tego byłem sam na łajbie i zbyt ostry kąt przy podbieraniu zrobił swoje.w ubiegłym roku wyjąłem pajka 101 i przyznam ,że zapas mocy ma i to spory.Polecam szczerze ten kijek, czuły , lekki , i ciety jak cholera.Do tego dobry kręcioł i lata jak talala.Fajnie się ąłduje i ma duzy zasięg rzutu. Jak pisze ZanderHunter, 30 gram +guma max.Za te pieniądze warty uwagi i przetestowania nad wodą. FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Ja się biję cały czas z myślami który kijek wybrać. Na pewno będzie w długości 2,40 tylko nie wiem czy do 22 czy 30 gram. Zależy mi na tym aby było można fajnie rzucać od 7 gram + guma. Co do górnej granicy to max jak łowię (i to sporadycznie) to 25 gram plus guma więc jeden i drugi podoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 W dolnej granicy , o której piszesz kijek do 30 gr. będzie za mocny , słabe czucie opadu przy tej gramaturze,ta wersja dobrze współpracuje( moim zdaniem) od 14, 15 gr. w górę.Tego słabszego nie miałem więc nic nie podpowiem. Ja zazwyczaj łowię raczej ciężko dlatego używałem wersji do 30 gr.Sporadycznie macham ołowiem poniżej 14 gram. FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 No ja mam 2 zbiorniki w okolicy z sandaczami ale niestety płytkie max 2m w korycie i zakaz pływania na nich. Więc muszę lżej łowić i z brzegu dlatego potrzebuję takiego kijka aby obsłużył w dole te 7 gram i guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Więc wybieraj tego do 22i będziesz Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Wookash Zwróć uwagę na takie szczegóły jak linia przelotek , czasem są odchyłki, dolny kapsel tez czasem wylata warto sprawdzić.Reszta ok,aha jak bierzesz pianke to uważaj przy dokręcaniu uchwytu kołowrotka bo czasem owa fajna pianka pęka poziomo z tego właśnie powodu, ale jak będziesz o tym pamietał i szanował to nic się nie dzieje. Połamania! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Panowie doradźcie.Okuma Salina 30 czy raczej 40?Wiadomo kij na sandacza ale przyłowy suma pewnie tez będą, oby małego.A z informacji które znalazłem większość poleca 40.P.S.Mała ciekawostka;Niektóre wersje nie mają oczka do podczepiania przynęty.Tu nie jestem pewien ale ze zdjęć odnoszę wrażenie iż wersja z korkiem dokręca kołowrotek od góry a z pianką od dołu ( piankę miałem w ręce i jest od dołu na 100% ) Edytowane 15 Listopada 2013 przez Minibam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Okume 40 do tego kija?? To ładny plan, bardzo. To nie armata, żeby takiego kręcioła zapodawać. Wędka stodziesiąt gram, a kołowrotek 370. Pójdź w kierunku wielkości 4000 przy wadze max 300g. Chyba że sumiska będziesz codziennie holował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Wersja nowsza(do 22g) uchwytu do podczepienia przynęty nie posiada. Tak jak i wersja Flash Perch.Inazuma do 30g takowy uchwycik ma PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Witam,nabyłem Inazume i ja, zachęciły mnie pozytywne opinie. Wesja X-Plode 30 g 210 cm w korku. Kupiłem w ciemno na allegro.Pierwsze wrażenie: "o cholera ale to sztywne". Pierwszy wypad nad wodę i kijek wydwał mi się ciągle za sztywny, łwowiłem gumami na główkach 17-30 g. Była paskudna pogoda, ryba nie brała, wróciłem w nienajlepszym nastroju, kląc w duchu że nie chciało mi się wybrać do zwykłego sklepu obmacać kijka przed zakupem.Dzisiaj, na drugim wypadzie, już mi jakoś przeszło uczucie sztywności, za to jak wziąłem do reki kijek kolegi to pierwsza myśl "o cholera, jaka klucha" Ryby w końcu trochę żerowały, złowiłem kilka czterdziestaków ale już polubiłem kijek. Jest czuły, dobrze pokazuje brania. Z zadowolniem odnotowałem, że przynęty latają nie gorzej niż u kumpla łowiącego kijem 3 m.Mój też niestety, nie ma oczka zaczepowego. Początkowo myślałem, że to niedoróbka mojego egzemplarza ale jak widać inni też tak mają. Duży minus dla Mikado za to, dzwine że w swoich bądź co bądź topowych kijkach olali ten istotny szczegół. Edytowane 17 Listopada 2013 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) szkoda ze nie zrobili kija pod casta Edytowane 18 Listopada 2013 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Koledzy po kilku dwudniowych testach na zaporówce stwierdzam że 30 g dla flash zandera 10-30g to żadna granica. Kupiłem ten kijek czytając opinie m.in z tego tematu .. po mnie kupiło go trzech kumpli. Łowienie kogutem 35g ...mokry ma pewnie z 36 ... to żaden problem ... nic nie klęka nie trzeszczy ... nie ma najmniejszego problemu z łowieniem. Powiem więcej ....założyłem petardę 40g ... wykonałem tylko kilka rzutów testowych, bo głebokość na której łowiliśmy nie wymagała takiego ciężaru ... i uważam że da się łowić ... szału nie ma no bo trochę się już "poddaje" ... ale właśnie 40g ... a nie 30g uznałbym za conajwyżej zbliżenie się do granic jego możliwości. Na koniec dodam że sparowany z Red Arc'em 10400 sprawuje się na prawdę wyśmienicie jedynie nie wypracowane mam jeszcze zdanie co do plecionki ale to już melodia przyszłego sezonu i nie na temat pozdrawiam i połamania inazumek Edytowane 18 Listopada 2013 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Mój też niestety, nie ma oczka zaczepowego. Początkowo myślałem, że to niedoróbka mojego egzemplarza ale jak widać inni też tak mają. Duży minus dla Mikado za to, dzwine że w swoich bądź co bądź topowych kijkach olali ten istotny szczegół. Wyczytałem gdzieś że o to oczko zaczepowe plątała się linka i dlatego w nowszych partiach flash zanderach zrezygnowano z ich zakladania. Wyczytałem, bo osobiście nie potwierdzam, mam serie w której oczko jest jeszcze założone i ani razu myślę na grubo ponad 1000 rzutów nic się nie splątało. Nowe serie maja napis inazuma na korku zaraz przy rękojeści designed W Kurowicki no i brakuje w/w oczka do zaczepiania. poza tym chyba to samo Edytowane 18 Listopada 2013 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 2 dni rzucania kijem do 22 (214cm jednoskładem) i okoniówką z pianką (cw nie pamiętam) i bardzo przyzwoicie czułem prowadzoną przynętę. Brani niestety nie zanotowałem ale byłem świadkiem holu sandacza trochę ponad 60cm i kolejnego +70 i zachowanie kijajednoskładowego bardzo przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Panowie ratujcie!Sklep internetowy w którym zamówiłem kij; właśnie odsyła mi kasę.Ponoć Mikado nie miało aktualnych stanów magazynowych, nowe kije dopiero w styczniu.Znacie jakiś sklep w necie co jeszcze posiada Inazuma 2.29 cm, dwu skład do 22g w piance EVA? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 pleciona.pl powini miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Dzięki za pomoc, ale niestety brak już tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Posiadam ten kijek w 1- składzie do 22 gr. Ze środka pływającego idealny, a co do łowienia z brzegu to na pewno zależy od warunków na nim panujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Witam, Panowie a zmieniając trochę temat- miał ktoś styczność z z modelem okoniowym o dł 220cm do 18 g pochodzącym z tej serii? Interesuje mnie jak wygląda sprawa z łowieniem na niego sandaczy na lekko? Czy posiada odpowiednio sztywny dół by bez problemu przyciąć mętnookiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Miałem, posiada moim zdaniem dolnik kija o mocy, którą określiłbym na 12lb. Do sandaczowania na lekko trochę mu brakuje, ale da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 panowie w sklepie pleciona pl jest swiateczna promocja mikado inazuma x-plode zander w korku jest za 200 zl cena atrakcyjna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Czy ktoś widział lub miał do czynienia z kijem Inazuma Flash Zander 270? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław70 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witam mam 3 szt Inazum 215, 225 i 198 cm dłuzsze świetnie nadają się do trollingu !wobler 7 cm Perch i jazda !( diodam ze stosunkowo delikatnie hamulec W KOŁOWROTKU - JEDNĄ POŁAMAŁEM W TYM ROKU ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Maciek _7 wedka super z brzegu bomba akcja super mi sie 270 podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fala Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam Kolegów po kiju Ostatnio nabyłem Imazumę w jednym składzie 225cm do 28 gram.Kij jak wszyscy wiemy klasuje się w przedziale cenowym 300-350 zeta w zależności od długości i cw.Zamawiając go, byłem przekonany że w tej kasie kij powinien już wyglądać nienagannie, zarówno jeśli chodzi o ustawienie przelotek jak i korek użyty w dolniku.Niestety tu przynajmniej dla mnie są pewnie niedoróbki. Po ściągnięciu foli z korka okazuje się, że korek jest po prostu tragiczny. Pełko dziurek na całej długości, źle spasowany przy uchwycie kołowrotka, nie wspominając już o tym że jest to "taśma" korkowa która została przyklejona na jakiś uzupełniacz nasadzony na blank... Mam jednak nadzieję, że akcja kija zarówno podczas pracy przynętą jak i holu ryb zrekompensuje tą dość duży jak dla mnie feler tego kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi