drag Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam Inazumy mają swoje felery,powszechnie znane.Słaby "korek",ukręcająca się pianka(też ukręciłem ).W moim egzemplarzu(215cm do 30g w jednym kawałku)żadnych błędów z linią przelotek nie stwierdzono.Natomiast właściwości użytkowe kija jak dla mnie super.Jest czuły,dobrze leci już od 10g +3cale.Górna granica cw. też jest dość dobrze określona,ja kija nie przeciążałem ale 28gramowego koguta można śmignąć bez problemu bardzo daleko i podbicie takiego też nie jest problemem.Ogólnie bardzo fajna wędka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Pełko dziurek na całej długości, źle spasowany przy uchwycie kołowrotka, nie wspominając już o tym że jest to "taśma" korkowa która została przyklejona na jakiś uzupełniacz nasadzony na blank... Mam jednak nadzieję, że akcja kija zarówno podczas pracy przynętą jak i holu ryb zrekompensuje tą dość duży jak dla mnie feler tego kija Może zadzwoń do Mikado w Łomiankach i reklamuj? Na dziurki w korku to raczej nie poradzą ale źle spasowany uchwyt już może być chyba powodem do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 MIKADO SENSEI NEEDLE UL SPIN 240 do 11 g Szukam taniego kijka pod okonia, klenia do mikro wachadełek wirówek i tyci wobków miał ktoś tego kijka? jak z cw realny czy zawyżony? może coś innego polecicie do max 120 zeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 mikado competition super sss spin 2.7m cw.5-18gr -tylko raczej na klenia jazia i większego okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Odpada chodzi mi o cw do max 10-11g może być do 7 nawet, wachadełka mam 1,5-3,5gr i chcę nimi ładnie operować do tego jigi 3-4gr i woblerki 2-3cm Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Gofer2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zapytaj może w dziale "Kupie" o kij Mikado Lexus Sapphire jeszcze granatowo niebieskiego - całkiem inna produkcja od tych co robione są nie wiem od jakieś 3-4 lata wstecz na jedno kopyto praktycznie.Kij do 11 lub 13g a do mikro przynęt bardzo fajny, pomimo że akcja wybitnie szczytowa to dobrze miotał drobiazgami. tak jak Needle wklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 http://www.okonek.com.pl/mikado-wdka-lexus-sapphire-spin-p-211.html o tą ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Model tak ten ale ja celowałbym w starsze egzemplarzeZdziwieniem dla mnie było iż kij który w detalu kosztował coś około 400-350zł wraz ze zmianą wyglądu zaczął kosztowac 100 kilka zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 MIKADO Nihonto Flash Spin 215 / 7g To nowość, wygląda bardzo obiecująco, fajnie wykonany i do tego bardzo lekki, czy ktoś z kolegów może miał już przyjemność pomacać to cacuszko ze stajni Mikado ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Dla mnie to troche strzał w kolano. Firma wie że ten piankowy uchwyt sie nie sprawdza i jest dużo reklamacji ale to nieprzeszkodziło aby go użyć w nowym modelu .Przynajmiej X-PLODE ULTRA FINE SPIN do 8 gr bardziej przemyślany. Może być fajny kijek, z drugiej strony 84 zł przeraża. Trzeba w sklepie zobaczyć. Mnie badziej ciekawi Airspace Marine. Pozdrawiam. Edytowane 27 Stycznia 2014 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam. A czy to cacuszko ze stajni mikado to wklejka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 W katalogu nie ma słowa o wklejanej szczytówce. Ale tam niema wielu rzeczy . Trzeba poczekać aż dojedzie do sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Pierwsze słyszę o piankowych reklamacjach... Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Booseib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 W co drugiej inazumie xplode lub flash z piankowym uchwytem urywa się pianka przy dokręcaniu kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 W co drugiej inazumie xplode lub flash z piankowym uchwytem urywa się pianka przy dokręcaniu kołowrotka.Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Potwierdzam Kolega też urwał na 1 wyjeździe. Mikado w tym roku powinno zrobić Inazume 2 (reklamując jako nową lepszą) z pianką na tulei lub zwykłą nakrętką, oraz innym zaczepem na przynęte. Zamiast dodawać modele z wadą . No trudno marnuje sie mój potencjał marketingowca . Edytowane 27 Stycznia 2014 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ciekawe jak spisze się owa nowość pod względem pianki, czy poprawili te mankamenty z poprzednich wędeczek, bo kijaszki mają fajne, macałem Mikado Sensual 2,10 0-6gr i w tej wadze i cenie to rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (...). Mikado w tym roku powinno zrobić Inazume 2 (reklamując jako nową lepszą) z pianką na tulei lub zwykłą nakrętką, oraz innym zaczepem na przynęte. (...). A moja Inazuma Flash Zander do 22g nie ma wcale zaczepu na przynęte i mi to bardzo pasuje, uchwyt piankowy po kilkudziesieciu wyprawach ma się dobrze ( ale po przeczytaniu recenzji traktuje go delikatnie i nie dokręcam z dużą siła).Pewnie gdybym nie zamówił okoniówki u Dąbka 111 to wziął bym pod uwagę ten kijek.Tak generalnie to uważam że Mikado robi dobre wędki w zadziwiająco niskiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Panowie, jak się zamawia kila tysięcy wędek w chinach to nie dziwcie się że coś jest gorszego. Koszt produkcji kija ma być jak najtańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Możliwe też, że zamówili zanim doszły informacje o ukręcających się piankach.Bądźmy delikatni a uchwyt wytrzyma. Ja mam jeszcze na Fuji, przynajmniej tak jest napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 W Chinach nikt nie patrzy czy coś jest dobre czy nie, ma być zrobione i sprzedane. Sypie się? Możemy Wam zrobić więcej wędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) W Chinach nikt nie patrzy czy coś jest dobre czy nie, ma być zrobione i sprzedane. Sypie się? Możemy Wam zrobić więcej wędek Teraz wszystko jest takie. Skoro usuneli zaczep na przynęte bo przeszkadzał to dlaczego nie pomyśleli o piance i odpadających kapslach. Wędki nie są złe mają fajne własnściwości użytkowe i cene. Trochę jakby pralinke opakować w husteczke higeniczną niby słodkie i dobre ale zostaje coś na języku ale koniec o tym. Co do relacji jakość cena to mikado potrafi wypuścić super wędkę w super cenie (np. wklejanka blac draft, the royal fishanter) ale i chłam. Dlatego ciesze się że są takie fora jak jerkbait.pl i można się dowiedzieć o wadach i zaletach różnych modeli. Chociarz jeszcze lepszą ralacje jakość cena miał Konger (dopuki nie doszły nowe serie). Niestety ta firma żyje nadal w XX i nawet strony internetowej w (na której jest coś więcej niż katalog) niema. Szkoda bo zobaczył bym film wędkarski z serią Paladin. Edytowane 28 Stycznia 2014 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 X-PLODE ULTRA FINE SPIN do 8 gr jak miałby ktos tego kijka to prosze o krótka opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kristo Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witajcie,odświeżę temat. Przymierzam się do zakupu kija na nowy sezon i rozważam własnie jakiś model z serii Inazuma.Woda stojąca, max. 6-7m, przynęty: standard to 7-15g plus guma 3-4 cale oraz koguty 15-20g. Skrajnie kogut 25g, sporadycznie wobler ok 12-15g. Ryby: sandacz i szczupak. Zwracam się do Was z prośbą i zapytaniem o realną dolną granicę cw dla:- Inazuma Flash Zander - 220 cm - do 28g- Inazuma Flash Zander - 229 cm - do 22g Wnioskując z opisów na forum, model do 30g posiada dolną granicę ok 10g plus guma - jak dla mnie chyba o stopień za mocny... Czy te 22g lub 28g są faktycznie "lżejsze"?Myślałem ewentualnie o kijach z pracowni (np. na blankach MHX), ale ze względu na budżet ograniczony do max 500PLN nie wiem czy jest szansa, że coś odpowiedniego znajdę i czy w ogóle warto szukać.Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Za 500 zł można tu wyrwać zacny kijek pinć razy lepszy niż inazuma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi