Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Mikado wprowadza właśnie wędki spoza katalogu. Są to wędki Nihonto TT Zander (wiem, że temat jest o Inazumach, ale Nihonto są podobnie wykonane i też ciekawe).

Są to

220 do 18g jednoczęściowa w korku i w piance

240 do 20g dwuczęściowa w korku i w piance

260 do 22g dwuczęściowa w korku i w piance

A oprócz tego Nihonto Salmon 300 10-60g.

Zandery cenowo na poziomie Inazuma Flash Perchów...

Mam okazje kupić spina mikado cold touch jeszcze z lat 90 made in kora, pusta szczytowka. Spinning stoi w sklepie jako nowka ale widać ze czas zrobil swoje. Jego parametry to 230 5-15g Zastanawia się czy można by go przezbroic na pstragowke ? Mogę go mieć za 80zl jego stara cena to 180zl

Edytowane przez Locutus85

Sprzedawca kontaktował się z mikado, ponoć zmienili oznaczenia żeby się nie dublowały z <28g
a w katalogu pojawią się w tej formie od 2015r ... :rolleyes:

Kontaktowałem się i ja, cóż, wędka jest delikatnie mocniejsza, wersji do 30g już nie będzie

Wrażenia średnie, podwiesiłem gumę na główce 20g, szczytówka nie drgnie ...

Edytowane przez Panek

No ja też zakupiłem w zeszłym tygodniu kijek i byłem przekonany że jest do 30g. Po przeczytaniu waszych postów spojrzałem na gramaturę i mam do 35g. Nie mam porównania do kijka do 30g ale 10g + gumiś już słabo widać i czuć opad. Przy silniejszym wietrze to już będzie klapa.

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Szczerze to mam wersje 229 / 22 i 198 / 30 obie w dwuskładzie i nie widzę różnicy w czułości ani cw, obydwoma macham 12-35g i z lekka jestem zirytowany, do tego ta do 30g ma mniejsze przelotki niż ta do 22 , w 22 są ustawione pod skosem w strone szczytu w 30 prostopadle do blanku. Jakby komuś nie pasował jednosklad w podobnej gramaturze to któraś chętnie podmienie , 22g mam praktycznie nowke na gwarancji.

Witam wszystkich chciałem zapytać którą inazume x-plode zander wybrać pod główki 8 -10 - 12 g. Chodzi mi o model 198 cm do 22 g i do 30 g. ?

Moim zdaniem na Inazumie do 30g aby w ogóle cokolwiek poczuć główka 12g+guma to minimum.Próbowałem lżej,ani za bardzo nie lata a z czuciem to tak jak pisałem.Jeśli będziesz używał  max 12g+guma,zdecydowanie wybrałbym wersję do 22g.

• Like 1

Łowię inazumą 229/22g przeważnie na małych odległościach i czucie zaczyna się od 7g ołowiu i 3 calowego gumisia...na główkach 10-12 g czuć już bez problemu. Ale podkreślam, że łowię głównie blisko. Dla przykładu Blue rapid 4-18 jest tylko nieco czulszy...takie moje odczucia...

• 1 miesiąc temu...