Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

No jestem już szczęśliwym posiadaczem 3 flash zanderów 35g (210,240 i 270). Ostatecznie zostanę przy dwóch (nie wiem ktory na łajbe albo 210 albo 240. 240 jest mnie poręczny na łajbie ale bardziej na moje potrzeby uniwersalny).

Teraz poszukuje...kogoś kto w Warszawie pomoże w wymianie przelotek....nie wszystkich....ale w 2,7 na pewno szczytowej może zmienie pierwsza przelote dużą.

Polecicie kogoś kto pomoże mi lekko ztuningiwać te flashzandery?? Tylko bez komentarzy lepiej było dołożyć kupić batsona, talona itp. A może ktoś z Warszawiaków forumowiczów zajmuje się takimi wymianami podpowie...

Na pewno wymieniłbym szczytowe przelotki...na lżejsze, mocniejsze (tytanki) + ewentualnie 2 lub 3 kolejne.

Wiem wiele osób powie lepiej zrobić całą nową wędkę na zamówienie. Ale nawet jak dodam trochę kasy do tych przelotek to i tak nie będzie to wędka na zamówienie (800-1000zł). Poważnie mnie leży ten flash zander.

Proszę o pomoc, namiar na kogoś kto ma pojęcie, potrafi i wykonać małe ulepszenie. Pracownie chyba nie wezmą jak to nie jest ich blank :(

• Like 1

Witam poszukuje jednej jedynej informacji dotyczącej skrajnie maksymalnego obciążenia jakie jest w stanie poprowadzić komfortowo kijek Mikado Inazuma Flash Zander c.w. up to 22g. Czy prawdą jest ze przy cw 22 g kijem śmiało można poprowadzić główkę 25 g + guma 3"? Chodzi mi oczywiście o komfortowe i agresywne poprowadzenie gumy a nie wleczenie jej pi dnie z góry dziękuję za info

Miałem na chwile kij w rękach ale na sucho bez łowienia kij wiadomo na zandera bajeczka tylko pytam bo jeśli faktycznie mi to obsłuży kolo 30 g masy łącznej to nie ma sensu brac tego do 30 g. A o różnica w cenie między tym lżejszy od tego do 30 g to około 100 zl

Miałem na chwile kij w rękach ale na sucho bez łowienia kij wiadomo na zandera bajeczka tylko pytam bo jeśli faktycznie mi to obsłuży kolo 30 g masy łącznej to nie ma sensu brac tego do 30 g. A o różnica w cenie między tym lżejszy od tego do 30 g to około 100 zl

Zdaje się, że nie tylko w cenie jest różnica. Ten do 30 to podobno niezła "pała"

Widziałem. Nie łowiłem. Miał go @Panek na zlocie nad Turawą. Według mojej subiektywnej oceny 30g łącznej masy spokojnie, ogarnia. Podpytaj Karola, jak się kijek spisywał chociaż, tam akurat nie musiał tak "ciężko" łowić.

Edytowane przez popper

Ja mialem korek i raczej ta opcje sugeruje, wygodniejsze i nie ukręca się.

Jedyne co to trzeba uważać na szczytowke bo potrafi sie złamać, dwa razy to zrobiłem za kazdym razem a swojej winy. Raz o burtę rzeczna zawadzilem a drugim razem sandacz podskoczyl w lódce i trach. Ale in plus gwarancja bezproblemowa, tydzień i skład spowrotem. Mimo tych przejsc sam sie zastanawiał nad taka ;)

Edytowane przez crizz100

Zdaje się, że nie tylko w cenie jest różnica. Ten do 30 to podobno niezła "pała"

Nie do końca tak jest. Mam taką Inazumę dwuskład do 30g, przerobioną nieco (przelotki, i inne ich rozmieszczenie, nowa rękojeść) i spokojnie czuć przynęty od 10 -12g +3`` guma. Fakt, poniżej 10g jest kiepsko, ale na grubego garba da radę.

Kolego jestes z W-wy zrob rajd po skiepach wez do lapy . porownaj bo moim zdaniem sa duze roznice np 2,29 do 22g jest mocniejsze od 1,98 30g mowa o 2skladach

Nie zgdodze sie z tym, lowilem i jednym i drugim. Ta do 30 to totalny kołek jak dla mnie, natomiast do 22g jest duzo delikatniejsza