Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Z brzegu to wlasnie 240-260 jest dla mnie optymalnie co do przynet to najmniejsze to rippery i twistery 6-7cm na glowce 5-7.5g a maks to gumy 10cm i ołow 15-20g i jakies koguty 25g.

Jest to spory rozrzut i tak sie zastanawiam czy nie kupic na lato inazumy perch 260 do 20g a na jesien uzbierac na zandera bo chyba nie dam rady pogodzic tych przynet a ten zander to i na wisle mi sie przyda.

Mało wiem o łowieniu sandaczy a jeszcze mniej o sprzęcie ale zapytam. Jak się mają te kijki do :

Team Dragon 2,30m 14-35g - sandaczowy spinning do metody agresywnego opadu, lekki i szybki, o znakomitym przenoszeniu drgań ze szczytówki na dolnik.        

Długość: 2,30m ; Ciężar wyrzutowy: 14-35g ; Akcja: X-Fast ; Dł. transportowa: 120cm ; Ilość elementów: 2

Da się ty w miarę komfortowo pociągnąć masę przynęty, jak w opisie? +/- parę gramów? Transmisja lepsza, porównywalna, czy słabiej, niż w Inazumie?

Edytowane przez popper

Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie jakimi kogutami da sie operowac Inazuma Perch a jakimi Inazuma Zander czy dadza rade kogutom w ich gornym c.w?

Inazuma Perch (flash, czyli 2 składy) to wklejki- do koguta weź wersje Zander (niewklejkowa)

Mało wiem o łowieniu sandaczy a jeszcze mniej o sprzęcie ale zapytam. Jak się mają te kijki do :

Da się ty w miarę komfortowo pociągnąć masę przynęty, jak w opisie? +/- parę gramów? Transmisja lepsza, porównywalna, czy słabiej, niż w Inazumie?

Mam tego TD ale w wersji 2,13m. Inazumę mam w wersji 22g. Zakres obsługiwanych przynęt jest zupełnie inny ale ogólne porównanie w mojej ocenie wygląda tak: akcja wędzisk podobna, transmisja na korzyść Mikado ze względu na uchwyt, TD staranniej wykonany i jest na lepszych komponentach. W TD ciężar wyrzutowy jest dobrze opisany, od 40gr robi się mało komfortowo - to oczywiście subiektywne zdanie. Inazumy można znacznie przeciążyć i jest ok.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Kolego Pulsar akurat posiadam w.w. kijka od roku i mogę polecić. Lekki, cięty, a omawiane przez Ciebie rybki ogarnie bez problemu. Miałem na niego szczupola ok 65 cm i dał radę. Tylko trzeba uważać na piankę na foregripie gdyż przy dokręcaniu kręcioła podobno potrafi strzelić. Mi się nic takiego nie przydażyło. Ogólnie wędeczka fajna z przeznaczeniem głownie na okonia.

Witaj.Powiedz mi proszę czy to wklejka? Jakie przynety obsługuje fajnie Twój kijek?Waham się miedzy modelem do 10gram a do 13.Chciałbym łowić głównie na         2calowe gumki na główkach od 3-8gram oraz obrotówki nr 1 może małe 2 i nie wiem który wariant będzie lepszy.Czy możesz wypowiedzieć się w tej kwestii?Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...

Wczoraj przy dokrecaniu kołowrotka ukrecil mi się korek, ktoś ma pomysł jak to naprawić ewentualnie czym ten korek zastąpić? Myślałem o usunięciu tego korka z uchwytu i podmienić go czymś ale nie mam pomysłu czym. Górna część chciałem zostawić jakie propozycje co z tym zrobić? W serwisie chcą za to 50zl minimum

Problemu już nie ma, opisałem sytuację na  profilu Mikado Facebook w jaki sposób nastąpiło uszkodzenie odezwał się do mnie menadżer ds marketingu I zaproponował wysłanie do nich wędki naprawia ta usterkę na ich koszt tak więc muszę zdecydowanie polecić Mikado i ich podejście do klienta

post-58923-0-20273100-1431526049_thumb.jpg

Edytowane przez Michci0
  • Like 1

Panowie od ilu gram można juz komfortowo wyczuć opad w inazumie do 22 g? Ja posiada wersje do 35 240 cm i zastanawia się czy jej nie zamienić na tą wlaśnie do 22. Moje łowienie to gumy i koguty max do 30g.

Po pierwsze Witaj na forum :)

Uczciwie mówiąc to tak 7g ołowiu i guma 3 cale....

Też właśnie czekam na wersję 215 i 22g w korku. Znajomy który ma ten kijek mówi, że już gumę na 5-7 g główce dobrze czuć, a koguta 25-30 g też obsłuży

Robi wrażenie :whistling: , oczywiście wyobraźnia znajomego :P.

Edytowane przez marxxl5
  • Like 1

Przepraszam że się nie przywitalem ale nie wiem gdzie??? Wlasnie 35g czuć opad powyżej 10g a ja chcial bym polowic przynetami od 5 do 30g. Wiec bardzo chętnie bym się zamienil na ta do 22g.

Wyszukiwarka nie boli ;) proszę tu możesz się przywitać :D  http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-61