alfaiomega Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Z brzegu to wlasnie 240-260 jest dla mnie optymalnie co do przynet to najmniejsze to rippery i twistery 6-7cm na glowce 5-7.5g a maks to gumy 10cm i ołow 15-20g i jakies koguty 25g. Jest to spory rozrzut i tak sie zastanawiam czy nie kupic na lato inazumy perch 260 do 20g a na jesien uzbierac na zandera bo chyba nie dam rady pogodzic tych przynet a ten zander to i na wisle mi sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 To chyba najrozsądniejsze wyjscie.Posiadam inazume do 28 g i w lato biegałem z nią za okoniem (chwilowy brak okoniówki) i najczęściej łowiłem gumą 5 cm i główką 8 g i dawałem rade chociaż komfort nijaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Dzieki zander69 pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Weź inazume 2.7 do 30g oczywiście jak zamierzasz łowić z brzegu, wyczujejsz każde branie a, 15-25 g plus guma 3-4 cale to jest jej żywioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Nwm dlaczego 2,7m , ja cały poprzedni sezon łowiłem inazumą 220 cm z brzegu na wiśle ale jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Ja również penetruję brzeg z inazumą ale 240 wg mnie kijek spełnia w 100% moje oczekiwania , szybki , cięty , z zapasem mocy . Do lżejszego bardziej uniwersalnego łowu używam daiwa power mesch ( stara seria ) 2.70 2-25 pozdrawiamBogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Mało wiem o łowieniu sandaczy a jeszcze mniej o sprzęcie ale zapytam. Jak się mają te kijki do :Team Dragon 2,30m 14-35g - sandaczowy spinning do metody agresywnego opadu, lekki i szybki, o znakomitym przenoszeniu drgań ze szczytówki na dolnik. Długość: 2,30m ; Ciężar wyrzutowy: 14-35g ; Akcja: X-Fast ; Dł. transportowa: 120cm ; Ilość elementów: 2Da się ty w miarę komfortowo pociągnąć masę przynęty, jak w opisie? +/- parę gramów? Transmisja lepsza, porównywalna, czy słabiej, niż w Inazumie? Edytowane 22 Lutego 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie jakimi kogutami da sie operowac Inazuma Perch a jakimi Inazuma Zander czy dadza rade kogutom w ich gornym c.w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Ja wersje do 28 g przeciążałem i to sporo bo rzucałem przynętami o wadze ponad 40 g i dawały rade .Zander da spokojnie rade z kogutem 35 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie jakimi kogutami da sie operowac Inazuma Perch a jakimi Inazuma Zander czy dadza rade kogutom w ich gornym c.w?Inazuma Perch (flash, czyli 2 składy) to wklejki- do koguta weź wersje Zander (niewklejkowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie jakimi kogutami da sie operowac Inazuma Perch a jakimi Inazuma Zander czy dadza rade kogutom w ich gornym c.w?Lekkiego kogutka takiego ok 15 gr jeszcze podniesiesz tym Perchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Jak by ktos chcial to mam inazume 198 korek cw 30 wymienie na taka sama do 22 gr ewentualnie sprzedam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Jak by ktos chcial to mam inazume 198 korek cw 30 wymienie na taka sama do 22 gr ewentualnie sprzedamDzieki za propozycje ale jest za krotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo23004 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Mało wiem o łowieniu sandaczy a jeszcze mniej o sprzęcie ale zapytam. Jak się mają te kijki do :Da się ty w miarę komfortowo pociągnąć masę przynęty, jak w opisie? +/- parę gramów? Transmisja lepsza, porównywalna, czy słabiej, niż w Inazumie? Mam tego TD ale w wersji 2,13m. Inazumę mam w wersji 22g. Zakres obsługiwanych przynęt jest zupełnie inny ale ogólne porównanie w mojej ocenie wygląda tak: akcja wędzisk podobna, transmisja na korzyść Mikado ze względu na uchwyt, TD staranniej wykonany i jest na lepszych komponentach. W TD ciężar wyrzutowy jest dobrze opisany, od 40gr robi się mało komfortowo - to oczywiście subiektywne zdanie. Inazumy można znacznie przeciążyć i jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaza Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam,Kolego Pulsar akurat posiadam w.w. kijka od roku i mogę polecić. Lekki, cięty, a omawiane przez Ciebie rybki ogarnie bez problemu. Miałem na niego szczupola ok 65 cm i dał radę. Tylko trzeba uważać na piankę na foregripie gdyż przy dokręcaniu kręcioła podobno potrafi strzelić. Mi się nic takiego nie przydażyło. Ogólnie wędeczka fajna z przeznaczeniem głownie na okonia.Witaj.Powiedz mi proszę czy to wklejka? Jakie przynety obsługuje fajnie Twój kijek?Waham się miedzy modelem do 10gram a do 13.Chciałbym łowić głównie na 2calowe gumki na główkach od 3-8gram oraz obrotówki nr 1 może małe 2 i nie wiem który wariant będzie lepszy.Czy możesz wypowiedzieć się w tej kwestii?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Do modelu Inazumy 1,98 22g jednoczęściowy polecacie bardziej Red arca 10300 czy 10400? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Do modelu Inazumy 1,98 22g jednoczęściowy polecacie bardziej Red arca 10300 czy 10400?Bez różnicy... Jaki nie weźmiesz będzie poprawnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 A jeśli mowa o czułości Inazumy, to kojarzy ktoś czy jest jakaś różnica przy 22 g między 198 cm a 214cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Panowie od ilu gram można juz komfortowo wyczuć opad w inazumie do 22 g? Ja posiada wersje do 35 240 cm i zastanawia się czy jej nie zamienić na tą wlaśnie do 22. Moje łowienie to gumy i koguty max do 30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Też właśnie czekam na wersję 215 i 22g w korku. Znajomy który ma ten kijek mówi, że już gumę na 5-7 g główce dobrze czuć, a koguta 25-30 g też obsłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Wczoraj przy dokrecaniu kołowrotka ukrecil mi się korek, ktoś ma pomysł jak to naprawić ewentualnie czym ten korek zastąpić? Myślałem o usunięciu tego korka z uchwytu i podmienić go czymś ale nie mam pomysłu czym. Górna część chciałem zostawić jakie propozycje co z tym zrobić? W serwisie chcą za to 50zl minimum Problemu już nie ma, opisałem sytuację na profilu Mikado Facebook w jaki sposób nastąpiło uszkodzenie odezwał się do mnie menadżer ds marketingu I zaproponował wysłanie do nich wędki naprawia ta usterkę na ich koszt tak więc muszę zdecydowanie polecić Mikado i ich podejście do klienta Edytowane 13 Maja 2015 przez Michci0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Panowie od ilu gram można juz komfortowo wyczuć opad w inazumie do 22 g? Ja posiada wersje do 35 240 cm i zastanawia się czy jej nie zamienić na tą wlaśnie do 22. Moje łowienie to gumy i koguty max do 30g. Po pierwsze Witaj na forum Uczciwie mówiąc to tak 7g ołowiu i guma 3 cale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Też właśnie czekam na wersję 215 i 22g w korku. Znajomy który ma ten kijek mówi, że już gumę na 5-7 g główce dobrze czuć, a koguta 25-30 g też obsłużyRobi wrażenie , oczywiście wyobraźnia znajomego . Edytowane 13 Maja 2015 przez marxxl5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Przepraszam że się nie przywitalem ale nie wiem gdzie??? Wlasnie 35g czuć opad powyżej 10g a ja chcial bym polowic przynetami od 5 do 30g. Wiec bardzo chętnie bym się zamienil na ta do 22g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Przepraszam że się nie przywitalem ale nie wiem gdzie??? Wlasnie 35g czuć opad powyżej 10g a ja chcial bym polowic przynetami od 5 do 30g. Wiec bardzo chętnie bym się zamienil na ta do 22g. Wyszukiwarka nie boli proszę tu możesz się przywitać http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi