Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj przy dokrecaniu kołowrotka ukrecil mi się korek, ktoś ma pomysł jak to naprawić ewentualnie czym ten korek zastąpić? Myślałem o usunięciu tego korka z uchwytu i podmienić go czymś ale nie mam pomysłu czym. Górna część chciałem zostawić jakie propozycje co z tym zrobić? W serwisie chcą za to 50zl minimum

Problemu już nie ma, opisałem sytuację na profilu Mikado Facebook w jaki sposób nastąpiło uszkodzenie odezwał się do mnie menadżer ds marketingu I zaproponował wysłanie do nich wędki naprawia ta usterkę na ich koszt tak więc muszę zdecydowanie polecić Mikado i ich podejście do klienta

To nie korek tylko okleina krokopodobna....

• 2 tygodnie później...

Musze przyznac ze mikado mnie zaskoczylo :)

Wyzej pisalem jak to moj koreczek ulegl uszkodzeniu :) Dzis od mikado dostalem CALKIEM NOWA inazume :)  Mimo iż nie miałem karty gwarancyjnej paragonu ani nic z tych rzeczy no podejscie do klienta na najwyzszym poziomie musze przyznac :) Zdecydowanie polecam

Nowa inazuma w przeciwieństwie do tej co mialem nie posiada zaczepu do przynet i jest opisana jako do 35gr a nie do 30 jak to bylo wczesniej.

Czy te wedki roznia się czyms jeszcze?

http://zapodaj.net/74263512821b1.jpg.html

http://zapodaj.net/a07fd28b277f0.jpg.html

http://zapodaj.net/ecb8fe996c0f5.jpg.html

http://zapodaj.net/e25bc02b3e692.jpg.html

Wszystko to zasluga menedzera ds. Marketingu w Mikado Adriana Adriana Modzelewskiego ktory to zaproponowal mi naprawe na ich koszt, co skutkowalo nowa wedeczka :) naprawde jestem zadowolony

Edytowane przez Michci0

Musze przyznac ze mikado mnie zaskoczylo :)

Wyzej pisalem jak to moj koreczek ulegl uszkodzeniu :) Dzis od mikado dostalem CALKIEM NOWA inazume :)  Mimo iż nie miałem karty gwarancyjnej paragonu ani nic z tych rzeczy no podejscie do klienta na najwyzszym poziomie musze przyznac :) Zdecydowanie polecam

Nowa inazuma w przeciwieństwie do tej co mialem nie posiada zaczepu do przynet i jest opisana jako do 35gr a nie do 30 jak to bylo wczesniej.

Czy te wedki roznia się czyms jeszcze?

No to rzeczywiście niezłe podejście do klienta....rzekłbym rzadko spotykane w dzisiejszych czasach :)  Nic, tylko się cieszyć...

Mam Tego kijka i jest świetny na okonie. Miał już kilka przyłowów  szczupłego 50+ (w tym największe to 64 i 72cm) i spisał się na 100% .Kij godny polecenia za nie duże pieniądze.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Cześć,

A ja mam pytanie tylko pośrednio związane z wątkiem.

Ma ktoś pomysł na kij o charakterystyce Inazumy: 198 cm, do 30 gram, w 2 kwałkach, ale pod multika (podobna szybkość, ugięcie)?

Interesuje mnie jakiś kij seryjny do 300 zł.

Andrzej

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Jeśli potrzebujesz do agresywnego łowienia kogutem, lub szybkiego podbicia wąsko pracujących gum (np. jaskółki itd) to raczej bierz Inazumę. Ten Nihonto zachowuje się bardziej wklejkowo, ale z płynniejszym ugięciem, niż sztywna kogutowa "szczota".

...lub dobry też jest kijek z serii Inazuma Flash Perch 240/18g ...zapas mocy dużo większy jak podaje producent!

Dokładnie tak, posiadam używam jestem zadowolony. Szczupak 75 wyjechał bez problemu. Akcja kija paraboliczna, ale szybki i do tego fajna wklejka nie taka jak w pozostałych okoniówkach cienka jak włos. Rzucałem nim 15g+3 cale.

Dokładnie tak, posiadam używam jestem zadowolony. Szczupak 75 wyjechał bez problemu. Akcja kija paraboliczna, ale szybki i do tego fajna wklejka nie taka jak w pozostałych okoniówkach cienka jak włos. Rzucałem nim 15g+3 cale.

Potwierdzam. Mam model 260/20g wyrzutu. Spory zapas mocy. Ja rzucałem maksymalnie 15g + Lunatic 4 cale i nie robilo to na tym kijku absolutnie żadnego wrażenia. Dobra niskobudżetówka na sandały z płytszych łowisk.

Witam wszystkich ciekawych tych kii . Posiadam te kije od momentu jak się pokazały jeden  INAZUMA X-PLODE ZANDER 198 <= 30 drugi INAZUMA X-PLODE ZANDER 198 <=22 .

Pierwszy w pianie drugi w korku .

30 - mocny czuły kij - dolna granica 7 gram główka plus guma, górna granica (25 g już z niego leciało a i w sumie slider 10 też, choć dokładnie nie miałem potrzeby sprawdzać)

20 - też mocny ale mniej czuły powiedzmy dobry szczupakowy kijek tu już od 5 gram plus guma fajnie widzimy jak szczytówka po opadzie się prostuje :).

Chcecie zobaczyć pracę kija, proszę bardzo podaję linka do filmu w ok 1 minucie hol małego sandacza , a w 8:20 do ok 9 :20 hol większego sandacza.

Nie mam porównania co do tego st.croixa i chyba wkrótce kolegę poproszę o wypróbowanie jego wędki .

W sumie możecie porównać pracę st.croix i inazumy - na filmie inazuma do 30 gram .

https://www.youtube.com/watch?v=8M4O4amDIx0

wszystkie ryby C&R . Pozdrawiam

Flash Perch, to zupełnie inny kij. Dość sztywny dolnik i blank, z wklejką. Zupełnie inaczej pracuje i się ugina, niż Nihonto TT Zander.

Dolnik jest na tyle mocny by zaciąć sandacza? Szukałem budżetowej wędeczki na sandacza na lekko. Zaciekawił mnie ten Flash Perch.

Dolnik jest na tyle mocny by zaciąć sandacza? Szukałem budżetowej wędeczki na sandacza na lekko. Zaciekawił mnie ten Flash Perch.

SmółekTV ostatnio łowił nim sandacze i to całkiem sporo. Ja mam tą wędeczke, na sandaczach miałem 3/4 razy i co prawda nie udało mi się trafić na sandacza. Patyk posiadam 2/3 miesiące i jestem zadowolony. Największa rybka na tego kija to 75cm szczupak i kij daje radę dolnik jest dość mocny.