Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Przypuszczalnie cała seria Inazumy ma pozaniżane C.W. Pearch do 18g ??? heh maja fantazje lubie testować kijki szczególnie te górne C.w podane przez producenta , nie mam pojecia kto to ustala ale bynajmniej dla mnie to po prostu porażka. wracając do tego Pearch-18g fakt wklejka ale niech nie pierdzielą ze do 18g !!!! chyba ze w dł 2,70m bo 2.2m spokojnie ciągnie 20g+7,5cm guma . 

tak samo inazuma do 22g???? tu to juz wogóle ktoś miał fantazje . testowałem 25g+10cm guma i to na 8-10m. i idzie jak przecinak . Nie wspominając 1 składów gdzie tu to juz wogóle maja zapas mocy . No ale to tylko moje WIDZIMISIE :) po krótce inazuma 22g- 28g-35g sa dosc "bez urazy -  pałowate "

• Like 2

Od siebie nie poleciłbym Inazumy. Kupiłem ostatnio wersję Flash Zander 229 cw 22 i byłem mocno rozczarowany. Jak dla mnie za delikatna ta wędeczka, taka zabawka za 3 stówy. Lepiej było dozbierać i kupić coś konkretnego a tak muszę się z nią męczyć. Użyłem jej raz i chyba sprzedam bo w ogóle mi nie leży.

Od siebie nie poleciłbym Inazumy. Kupiłem ostatnio wersję Flash Zander 229 cw 22 i byłem mocno rozczarowany. Jak dla mnie za delikatna ta wędeczka, taka zabawka za 3 stówy. Lepiej było dozbierać i kupić coś konkretnego a tak muszę się z nią męczyć. Użyłem jej raz i chyba sprzedam bo w ogóle mi nie leży.

Pytanie gdzie i co łowisz? Przecież flash zander to pała niesamowita w moim odczuciu.

• Like 1

Pytanie gdzie i co łowisz? Przecież flash zander to pała niesamowita w moim odczuciu.

Generalnie łowię z brzegu i trochę przykrótki, ale to już mało istotne. Najważniejsze jest to, że jak zmieniłem z Shimano Speedmastera 2,4 m to jakbym wziął jakąś zabawkę do ręki. W ogóle mi nie leżała w ręce. Nie mówię że mój speedmaster to ideał na sandacza, dlatego chciałem spróbować czegoś innego ale się rozczarowałem. Na przyszły sezon pozbywam się speedmastera oraz inazumy i wymieniam na coś innego, tutaj pewnie będzie to st. croix, fenwick ewentualnie coś z pracowni. Koniec z tanimi zamiennikami bo potem muszę tylko stracić na wartości przy sprzedaży. Co zrobię, że jestem bardzo grymaśny jeśli chodzi o sprzęt wędkarski. 

Potwierdzam .

Kij na oko bardzo fajny i naprawdę przyjemnie się nim łowi, ale model Flash Zander 229 do 22 g. złamał się w połowie przy zacięciu 60 cm szczupaka po 3 dniach łowienia.

Mnie również sprawiał takie wrażenie jakby się zaraz miał złamać, jeden pochwali opla kadeta rocznik 98 inny będzie zadowolony dopiero z najnowszego merca, zatem o gustach się nie dyskutuje.

Ktoś niedawno pisał na temat reklamacji, że bez problemu wymienili.

Ale szczerze mówiąc jestem zaskoczony tymi negatywnymi opiniami na temat 229 do 22 g. Półtora roku nią łowiłem i złego słowa nie mogę o tym kiju powiedzieć. Sporo rybek wyciągnął i ani razu nie zawiódł. Czucie zaczyna się od 7 gramowej główki z silikonem rzecz jasna a i 25 gram ołowiu pociągnął...

Nie wiem czy w tej klasie cenowej znajdzie się coś lepszego...

Tak czytam i zaczynam się zastanawiać, że może mam jakąś inną inazumę a posiadam 198 do 22g w jednoskładzie.

Dowiedziałem się, że to pały, jakieś takie zabawkowe i w dodatku ścianki z papieru mają. DZIWNE!!!

Pały to są jak się w sklepie macha. 2 sprawa to, że są to wędki na ryby 60+. Pod 30 cm okoniem już pracuje jakieś 30 cm szczytówki.

Preferuje siłowy hol i wędki nie oszczędzam. Największą rybę jaką na nią złowiłem to sumek 96cm i powiem, że nawet przez chwilę nie bałem się

że strzeli. Powiem więcej .....miała jeszcze spory zapas mocy.

Tak czytam i zaczynam się zastanawiać, że może mam jakąś inną inazumę a posiadam 198 do 22g w jednoskładzie.

Dowiedziałem się, że to pały, jakieś takie zabawkowe i w dodatku ścianki z papieru mają. DZIWNE!!!

Pały to są jak się w sklepie macha. 2 sprawa to, że są to wędki na ryby 60+. Pod 30 cm okoniem już pracuje jakieś 30 cm szczytówki.

Preferuje siłowy hol i wędki nie oszczędzam. Największą rybę jaką na nią złowiłem to sumek 96cm i powiem, że nawet przez chwilę nie bałem się

że strzeli. Powiem więcej .....miała jeszcze spory zapas mocy.

No właśnie mowa tutaj o 229 cm, więc na pewno masz inną inazumę

Jest w trakcie reklamacji.

Podobno nie będzie problemu z otrzymaniem nowego kija, ale jak się sprawa faktycznie zakończy zobaczymy niebawem.

Dzięki. Podpytuję,bo moja też w reklamacji. Złamana podczas zacięcia zaczepu,  tak się często  zdarza, a hamulec był wyregulowany.

Edytowane przez Mariuszb

Moja inazuma pękła w pół ( tak to jest przewozić jednoczęściowe kije wystawione przez okno) ,chyba miesiąc pózniej miałem nowa odesłana od producenta.

Za to jak mi nowo kupiony kołowrotek daiwa od początku trzeszczał a hamulec od początku nie łapał , to firma daiwa oddała go naprawionego po 6 miesiącach bez słowa przepraszam , nie mówiąc o tym ze powinien był on zostać wymieniony na nowy .

Witam kolegów!miałem oba w.W. kije i moje spostrzeżenia są nastepujace: na inazumie zander bardzo dobrze czuć co się dzieje z przynęta w ręce a na perchu niestety tylko na szczytowe.zanderek chyba lekko zaniżony bo glowki 22g + guma obsługiwał bez problemów, ale łowi się nim komfortowo dopiero od 7g + guma.perch jest delikatniejszy ale między obiema wedkami była za mała różnica więc percha sprzedałem.

• Like 1

Ja złamałem swoją inazumę 2 razy w tym drugi raz 2 tygodnie po odbiorze górnego składu po wcześniejszym złamaniu. Pierwszy raz ostry zakręt samochodem i słyszę jak 5 kg kotwicy toczy się i łup. Reklamacja uwzględniona i po niecałych 3 tyg.górny skład odebrany. Potem umyśłało mi się założyć takie plastikowe mocowanie świetlika aby po ciemku lepiej widzieć opad i źle złapałem i za mocno efekt wiadomo jaki szczyt pękł. Znowu reklamacja w sklepie śmiech ale uwzględniona znowu około 3 tygodni bez kijka. Teraz bardziej uważam i daje radę. Mam 2 sztuki inazumy. Perch do 18 i zander do 35. Oby dwie 2,40.

Mam ten kij z tym ,że rozebrany do naga i przerobiony na lżejsze przelotki  M PB oraz prawdziwą rękojeść dzieloną z korka. ( w orginale nie ma korka jedynie pianka pokryta okleiną korkopodobną) . Super fajna budżetowa okoniówka. Polecam! Natomiast co do przelotek ? Nie łudz się kolego że za 120zeta dostaniesz kija na sicach. Trochę ściema Mikado - no ale cóż reklama dzwignią handlu :) Ty sie na to nabrałeś i setki innych ludzi także. Co nadal nie zmienia mojego twierdzenia : Fajny budżetowy kij pod okonia .

Pozdrawiam

Sprostować muszę kwestię korka na dolniku. Mam ten kij w wersji 2,8m. Jest korek. Widziałem jednak model 2,4m z okleiną. Nie mam pojęcia, czy to zależy od długości danego egzemplarza czy danej serii.

Co do przelotek - nie wiem, czy ich "trójkątność" coś zmienia, ale wykonane są poprawnie. Pletka ich nie pocięła, żaden pierścień nie wyleciał. Jedyna wada, to delikatnie pękający lakier na omotkach - cóż, mój Sapphire walczył ze sporą ilością szczupłych, w tym 2 sztuki takich 75+ targanych siłowo.

Sprostować muszę kwestię korka na dolniku. Mam ten kij w wersji 2,8m. Jest korek. Widziałem jednak model 2,4m z okleiną. Nie mam pojęcia, czy to zależy od długości danego egzemplarza czy danej serii.

Co do przelotek - nie wiem, czy ich "trójkątność" coś zmienia, ale wykonane są poprawnie. Pletka ich nie pocięła, żaden pierścień nie wyleciał. Jedyna wada, to delikatnie pękający lakier na omotkach - cóż, mój Sapphire walczył ze sporą ilością szczupłych, w tym 2 sztuki takich 75+ targanych siłowo.

Pewnie od ceny . Może te ciut droższe mają korek ...Ja bynajmniej przerabiałem dwie sztuki dla siebie i dla kolegi jedna 2,4 druga 2,8 i niestety obie mialy okleinę :(

Edytowane przez PolMart
  • Like 2