drzejko Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Pierwsze wersje Sapphira miały korek i kosztowały od 240 do 280 zł (zależnie od długości) po 4 czy 5 latach obecności na rynku ceny spadły o 50% i najprawdopodobniej wtedy również zastąpiono korek pianką z okleiną korkową. To bardzo słaby patent bo jak namoknie to potrafi się pofałdować jak wylinka na wężu.Z pozdrowieniami,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Pierwsze wersje Sapphira miały korek i kosztowały od 240 do 280 zł (zależnie od długości) po 4 czy 5 latach obecności na rynku ceny spadły o 50% i najprawdopodobniej wtedy również zastąpiono korek pianką z okleiną korkową. To bardzo słaby patent bo jak namoknie to potrafi się pofałdować jak wylinka na wężu.Z pozdrowieniami,drzejkoOO i sprawę korka - nie korka kolega nam wyjaśnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Pierwsze były 'made in Korea' potem 'made in china'jak dobrze pamiętam i zapewne dlatego ta różnica w cenie i materiałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Dodam jeszcze, że przelotki w "starych" kijach były dużo delikatniejsze - te same wielkości przelotek mają teraz montowane znacznie grubsze/mocarniejsze pierścienie - widocznie jest nowy "tańszy" dostawca. W "starych" wypustach przelotki były też identyczne (również tylko największe miały wprawdzie kształt pierścieni trochoidalny - mniejsze były już okrągłe), ale ramki były z tego samego materiału, a teraz sprawiają wrażenie, że są złożone z dwóch różnych kompletów .Dodam jeszcze, że przelotka szczytowa dosyć szybko łapie rowek w pierścieniu - SIC no name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 I w pierwszej serii był do wyboru kij 3.0 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Za swojego dałem jakieś 150 zł, kupiony w styczniu tego roku. Wątpię aby był to ten starszy made in korea. Chciałem też kupić wersję 2,2m na ponton - ta, co była w sklepie też nie miała okleiny. Odpuściłem, kupiłem inny kijek. Później znów mnie naszło i znalazłem 2,2m w innym sklepie - okleina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba67810 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 mam pierwsza wersje inazymy w jednym kawałku 215cm opisany do 30g łowiłem nim przez dwa lata naprawde fajny kijek na sandacze. łowiłem nim od 15 do 25g w jeziorach. dosc szybki z wielkim zapasem mocy. Złlowiłem na niego sanadcza 85 bez najmniejszego problemu wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surk Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Jest w trakcie reklamacji.Podobno nie będzie problemu z otrzymaniem nowego kija, ale jak się sprawa faktycznie zakończy zobaczymy niebawem.Czy już coś wiadomo na temat kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Czy ktoś ma jakieś porównanie 220/28g z 229/22g?. Czy te kijki są dużo "słabsze" od 210/35g?. Mam 210/35g ale szukam czegoś uniwersalnego czym czasami bym pomachał z brzegu (240/35 i 270/35 ciut za długo). Edytowane 9 Grudnia 2015 przez ipolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Z tego co widzę pojawiły się także nowe wersje 225/28g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Czy ktoś z Was posiada flash zandera 220 /28g ???? Coś napiszecie o tym kijku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Cześć.Ja posiadam takiego jak ten poniżej:https://fishing-center.pl/pl/p/WEDKA-MIKADO-INAZUMA-FLASH-ZANDER-220c.w.upto28gC/2854Czyli wersja z korkiem.Wędka fajna i szybka - troszkę cieplejsza od wersji najstarszej jaką miałem, a mianowicie 215cm 1 sec. - do 30g.Zmieniłem tą 215cm na 2 częściową 220 i tak szczerze to ogromnych różnic nie widzę.Używam obecnie tej wędki rzadko, mam coraz mniej czasu aby popływać po Turawie.Fajnie sprawdza się pod główkami 14-22g, nieważne guma czy kogut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Witam panowie mam pytanko czy miał już ktoś może w rękach wędkę Mikado Kamisori Zander, z racji tego że wędkę w mono blanku na zanderka juz sobie w końcu dopasowalem szukam drugiego kija tym razem wklejki do sandacza na lekko i z opisu może akurat ta wedka być ok ale nie mam możliwości jej zobaczenia i dlatego pytam czy miał już ktoś kontakt z ta serią wędek mnie interesuje wedka do 22 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 jest na forum Kolega, który ją projektował może się ujawni kije mikado na 2016 zapowiadają się jeszcze lepiej niż wypadła inazuma ,która będzie ponadczasowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Kijek fajny dobrze wykonany. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surk Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Oglądali ją koledzy na rybomanii. Podobno super, czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 jest na forum Kolega, który ją projektował może się ujawni kije mikado na 2016 zapowiadają się jeszcze lepiej niż wypadła inazuma ,która będzie ponadczasowa I nawet coś od niego kupiłeś ostatnio On nie ma obecnie czasu na fora.Kamisori to dokładnie ten sam blank co inazuma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 To podajcie namiary sam go.zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Sam jestem zainteresowany tym kijkiem.Ja od sprzedawcy słyszałem że to inny blank niż inazuma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Pytałem o to cudo w sklepie. Ma kosztować ok 400zl. Uzbrojona w Tvs Fuji i Alconity będzie tańsza niz inazuma? dziwne jak dla mnie....Na sowieckich stronach jest juz dostępna ale po przeliczeniu wychodzi jakies 700 zł...A blank taki sam jak inazuma tylko inaczej uzbrojony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 W.rosji mikado.zawsze.jest dużo droższe niż u nas a w sklepach internetowych widzę juz w po.ok 320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Gdy latem byliśmy na rybach , testował casta też na tym samym blanku co inazuma i wtedy pojawił się pomysł zrobienia bardziej wypasionej wersjiponieważ to naprawdę fajne blanki w swoim przedziale cenowym. No i jest kamisori. Rozmawialiśmy też o budżetowych lexusach, że warto by je zrobić w jakże popularnym obecnie designie JDM. No i są z tym, że to trochę inne blanki.@rej - sprzedawcy powiedz żeby albo kitu nie wciskał, albo niech się doinformuje albo niech branżę zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 @sajdol1-dzięki napewno sprzedawcę doinformuję:-)czyli przy okazji dowiedziałem się że blank inazumy jest zrobiony z carbonu 40T-bo z takiego carbonu zrobiony jest blank kamisori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ciekawe jest to 40T. Ktos mi to rozszyfruje? 40t plus materiał to niby około IM7-8? W tej cenie?liczac komponentyi zarobek pośredników to wychodzi ze blank o średnim module nawet 100 zl nie kosztuje he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ciekawe jest to 40T. Ktos mi to rozszyfruje? 40t plus materiał to niby około IM7-8? W tej cenie?liczac komponentyi zarobek pośredników to wychodzi ze blank o średnim module nawet 100 zl nie kosztuje he heMinimum IM10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi