przemow Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 im10? Nie ma czegos takiego. Wyszlo by grafit sredniomodulowy z wysoka zawartoscia grafitu he he im9 to juz hm. Inter modulus okresla sie do im8 To tak jak Robinson Diaflex 81mln psi he he i kosxtuje 600 zl. Marketingowcy w Polsce sa mistrzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Wędki są już od jakiegoś czasu na allegro. Cena o wiele niższa niż w Rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ja miałem 15lat temu wędkę Mikado Medium Light Spin 240cm(nie pamiętam do ilu gram ).Dobrze ten kijek wspominam.Może nie był jakiś super lekki i rewelacyjny,ale sprawiał wrażenie ``miękkiego`` i trochę rybek spiningując nim złowiłem(okonie,sandacze,szczupaki,klenie),oraz z zaczepów nim wyszarpałem trochę przynęt i nic się z nim nigdy nie działo. Łowiłem nim także w nocy wiele lat temu leszcze z gruntu - zarówno na sprężynę z zanętą,jak i na samym ciężarku. Na Kamisori pewnie bym nie narzekał-chociaż nie miałem tego kija w ręku,ale technologia idzie do przodu i ``powinien być O.K.`` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Czy ten kamisori jest roznie niedoszacowany co inazuma? Ta inazuma 22 gramy bez problemu ogarnia 30 gram czy i w tym wypadku tez tak jest? lowił ktos juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Kupilem tą 228cm do 22g bratu pod choinkę za 350 zł w Centrum Wedkarstwa. Oczywiście zajechałem nad wodę potestować miałem młynek z plecionką 4 lb wiec sprawdzilem dół. ES 3" z główką 3 g lada dobrze i czuć opad, z ołowiem 5 g sygnalizacja świetna i bardzo dalekie rzuty. Te 22 gramy raczej prawidłowo opisane. Tak mi się spodobała że zastanowię się nad krótszą i mocniejszą dla siebie, szkoda ze nie ma w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Ale Kamisori...to na pewno tubularna szczytówka, nie ? :/ Powiedzcie temu Koledze który projektował ten patyk żeby zrobili też wklejaną wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witam, Postaram się rozwiać kilka wątpliwości 1. Jar1808 - W tej serii nie ma wklejek 2. Profil_Nieaktywny - Nie projektował tylko brał udział w projektowaniu robi to u nas sztab ludzi. 3. rej i sajdol1 - Jeden i drugi ma rację blank jest praktycznie taki sam ale kij dostał oplot toray i inne przelotki więc całość wyszła nieco inaczej, czy lepiej? oceńcie sami 4. przemow - Idąc tym tokiem rozumowania wedka Konger Stalion za 200 zł z uchwytem i przelotkami fuji nie powinna istnieć w ogole a jest, i jest całkiem przyzwoita 5. Error_Error_Error - Według mnie opisy są poprawne, jednak moim zdaniem to zawsze jest subiektywna kwestia. 6. Osin - Czego nie ma w jednym kawałku? Seria przewiduje kilka monoblanków. 7. Catrol - Jak będzie więc takich opinni jak Twoja to pomyślimy PozdrawiamŁukasz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 A ja mam pytanie czy nadała by sie ta wędka pod Szczupaka? Czy jednak za sztywna pała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 A ja mam pytanie czy nadała by sie ta wędka pod Szczupaka? Czy jednak za sztywna pała?Jest to typowo sandaczowa "pała" aczkolwiek ja nią złowiłem w fazie testów kilkadziesiąt szczupaków i spadków praktycznie nie było. Łowiłem kijem 198 do 28g w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Czy długość 2.60 do 28 g ; będzie dobrze pokazywać opad na główce od 10 g + gumka 3 i 4 cale?Mam zakrzaczone brzegi u siebie a do 22 g chyba nie ma takiej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Zainteresowała mnie wersja 270cm do 35g. Niestety nigdzie nie ma jeszcze, żeby "pomacać". Może ktoś, coś więcej.......?Jaka akcja przy tej długości? Czy cw prawidłowo opisany?U mnie by to było wędzisko pod sandała na praktycznie jedno specyficzne rzeczne łowisko.Przy okazji podpinam się pod przedmówcę, kijek 2,6 do 28g też jest w mojej orbicie zainteresowań. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez ŁYSY0312 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianDM Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Dla wszystkich ciekawskich odnośnie większego ugięcia kija.Moja wersja to 1.98m cw. do 35g.Radio samochodowe podnosi na luzie z ziemi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcesarz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Panowie jak wypada Inazuma 1.98 do 22g ,30g na tle MHX P844-2. Czy ktoś może porównać mi te blanki? rozumiem że będą obsługiwały podobny zakres przynęt, ale czy warto przepłacać ?? Który blank jest bardziej czuły(elektryczny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Panowie jak wypada Inazuma 1.98 do 22g ,30g na tle MHX P844-2. Czy ktoś może porównać mi te blanki? rozumiem że będą obsługiwały podobny zakres przynęt, ale czy warto przepłacać ?? Który blank jest bardziej czuły(elektryczny)?Nie da się porównać obu tych wędek - są to całkowicie odmienne konstrukcje. Jeśli masz kasę na Poppinga, to bierz nie będziesz żałował. A jeśli miałbyś wziąć kredyt, to kup Inazume - też da się na nią rybę złowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ciekawa opcja też jest mikado kamisori. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcesarz Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Nie lubię wklejek a wiem że MHX ma dość delikatną szczytówkę, lubię kije które kopią i nie trzeba patrzeć na szczytówkę więc stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Nie lubię wklejek a wiem że MHX ma dość delikatną szczytówkę, lubię kije które kopią i nie trzeba patrzeć na szczytówkę więc stąd moje pytanie I właśnie taki jest MHX P844-2. Nie ma sztywnej pałkowatej szczytówki jak Inazuma a kopie dużo lepiej niż ona. Z tą delikatnością szczytówki w Poppingu, też nie przesadzaj, wędka na tym blanku dobrze pracuje z główkami 7-25gram + guma (przy 25gramach max. kopytko 7,5cm). No chyba że zamierzasz szarpać kogutami, wtedy sztywność szczytówki Inazumy daje jej przewagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Witam. Wiadomo kiedy pokaza się w sprzedaży monoblanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Pomacałem to cudo w sklepie. Wyglada bardzo ładnie, cena fajna ale 260 leci na pysk z kolowrotkiem wazacym 310gram i dolnik jak w trociówce. Jak dla minie z 10cm za dlugi. Ucchwyt Tvs jak do mojej reki masakrycznie niewygodny a nie mam graby jak bochen chleba. Jak komus pasowal flash zander w tym rozmiarze to bedzie zachwycony. Króciaki z tej serii Boskie na sandacza tylko ten uchwyt bym zmienil na sk :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) a ktoś macał mikado kamisori perch 12g i 15g ? jakieś wrażenia ?szkoda, że do 15g nie ma w 2 sekcjach (nie chce zakładać nowego tematu bo to w sumie ta sama seria) Edytowane 17 Stycznia 2016 przez dziubas123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Stary flash perch lepiej ubrany i Ładnie polakierowany. Pieknie sie błyszczy :-) iiiiii cena 2 razy wieksza od tego starego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammien Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Witam wszystkich dzisiaj zakupiłem kijem 210 do 35gr. Mam Inazume 240 i jest to kij jak dla mnie wybitnie dobry zobaczymy co z tego wyjdzie byle do wiosny. Chociaż Inazume wygląda lepiej Kamisori sprawił wrażenie super kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 możesz napisać coś więcej o tym patyku (po oględzinach na "sucho") wykonanie jakość wykonania/wykończenia ja czaję się na Kamisori Perch 2,20m 12gjeszcze w sumie się waham (SG custom UL 3-10g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Co do wykonania kamisori to naprawde super. Blank malowany błyszczacy ,prosty, przeloki rowno i bez nadlewek lakieru naprawde jak na ta cene to wykonanie jest idealne. Mnie boli ten wg mnie niewygodny Tvs ale jak kto woli. Komus napewno bedzie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Może ktoś mógłby zamieścić tu kilka fotek tego kija?Wiem że są zdjęcia w sieci ale zawsze lepiej od kolegów z forum popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi