Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie najbardziej zastanawia czy te podane cw jest jak w inazumie. Chodza pogloski ze podobno opisany poprawnie tyle ze w sklepie na sucho ciezko stwierdzic ile podbije. Inazuma do 22 gram ogarnia 35 gram masy lacznej pisza ze podobne blanki co inazuma wiec na dwoje babka wrozyla.

Inazuma 229/22 spokojnie ogabrnia 30 gramowe jigi z 4 calową gumą.

Inazuma 240/30 spokojnie ogarnie 40 gram i 5 calowe kopytka. Wiecej nie zakładałem.

40g +5'' =60gram to nawet kije z pracowni nie są tak niedoszacowane. Ciekawy jestem jak wygląda rzut tymi 60gramami?

Edytka: ja mam Inazume 240/35g i tak powiedzmy 45g masy łacznej to maxxx totalny a i z tym ciężarem to tylko raz próbowałem rzucić  jesli to można rzutem nazwać.....

Edytowane przez przemow
  • Like 1

Nie wiem czy to ten sam blank ale wydaje mi się że są inne. Kamisori ma oplot na dolniku i inaczej pracuję ale można powiedzieć że jest "cieplejszy". Dodatkowo blank jest grubszy ,w Poniedziałek postaram się zrobić zdjęcie porównawcze.

Bez urazy ale doczytaj posty na początku. Kolega z JB brał udział w projektowaniu tego kijka. Blank Kamisori= Inazuma ( jest tylko inaczej ubrany i stąd różnice...)

• Like 1

Rzucałem na Warszawskim pigalaku kamisori 260 28g zauber 4000 i plecionka pp 10 lb. Pracę zaczyna przy 12g i 3", szukałem delikatnej wędki na rynienki i niestety za mocny jest. Czekam na marzec, w CW mają pojawić się lżejsze banki.

Swoją drogą jest niesamowicie elektryczny w kontakcie z dnem. Branie 30 cm sandaczontka pięknie przeniesione na rękę i bez problemu podniesiony kijem na bulwar.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Inazuma 229/22 spokojnie ogabrnia 30 gramowe jigi z 4 calową gumą.

Inazuma 240/30 spokojnie ogarnie 40 gram i 5 calowe kopytka. Wiecej nie zakładałem.

zgadza się. I myślę że wiele wędek tej firmy może mieć cw w opisie mniejsze niż da radę nad wodą. Koledzy wspominają swoje kije z wcześniejszych lat to i ja się pochwalę. Mam Mikado Light Destroyer cw. do 10g. kija ma niecałe 20 lat i używam go najczęściej zupełnie nie zwracając uwagi na cw. Na Słowacji zakładane były do niego główki 20-25g + guma a w przypływie dobrego humoru w Ustce z łodzi używałem tego kija jak morskiego B) , główka 35g i guma. A jak pięknie dorsz na nim walczy B) .

Ja nie rozumiem po co wprowaadzacie innych w błąd ..zaraz sie okaże ze Inazuma 80g ogarnia....kolego @pietryk po co piszesz ze inaazuma 240/30g ogarnia 40+5" skoro nawet nie masz tego patyka? Chłopie to jest masy łącznej 60g!!!!! Moja240\35g jest jakas inna bo tyle nie ogarnie. Po pierwszym rzucie z tym cięzarem to mam eleganckiego Travelka.....

Temat poswiecony KAMISORI ZANDER a nie INAZUMA ZANDER wiec zostawmy INAZUME i skupmy sie na tym wlasciwym kiju. Wracajac do tematu czy ten kamisori do 35 gram mozna o te 10 gram przeciazyc?

Jak było napisane wczesniej to Kamisori=Inazuma inaczej ubrane i moim zdaniem 25g+5" kopyto to max i trzeba umiejętnie machać. Ale mozna zapomniec wtedy o agresywnym podbiciu...to moje zdanie ale każdy niech robi jak chce....

Jak było napisane wczesniej to Kamisori=Inazuma inaczej ubrane i moim zdaniem 25g+5" kopyto to max i trzeba umiejętnie machać. Ale mozna zapomniec wtedy o agresywnym podbiciu...to moje zdanie ale każdy niech robi jak chce....

Badzmy realistami nie mowie o tym zeby tam pilkery wieszac. 30gram +4 cale tyle mi najwiecej potrzeba.

• Like 1

@pietryk po co piszesz ze inaazuma 240/30g ogarnia 40+5" skoro nawet nie masz tego patyka?

Mialem i sprzedalem gdyż byla zbyt jak to nazwac mocna. W zeszlym roku stan wody byl jaki byl i nie można bylo nią komfortowo łowic.

Tak wiec ja rzucalem tym kijem dla testów 40 gramową główką i do tego guma i dawala radę bez ryzyka ze coś pęknie. Na inazumę do 22 gram zakladam 30 gram + guma bez obawy o kij.

• Like 1