Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj i ja obejrzałem Kamisori , konkretnie tego 220 do 28 g . Przyznam szczerze , że jak na seryjny spinning jestem bardzo pod wrażeniem.Zagości u mnie ten kijek i wcale nie jest tak strasznie pałowaty , większe kołki macałem.Mikado poszło do przodu , niema co.Może ideał wyważenia to nie jest , ale za takie pieniądze fajnie to wyszło.

Edytowane przez Szymon82

Witam wszystkich,

Też byłem pooglądać, podotykać i poćwiczyć na sucho ten kijek. z trzech jakie mnie interesowały tj. 35, 28 i 22 stawiam na 22. Moim skromnym zdaniem faktycznie mają zapas mocy, wręcz zaryzykował bym stwierdzenie, że wartości są zaniżone. Kupuję dla siebie kijek 198 cm, cw 22 g. Jak pójdę nad wodę to zdam relacje. Chociaż de facto kupuję go pod łódkę którą właśnie wykonuję. Łowisko to Warta.

Pozdrawiam wszystkich i życzę połamania

i jeszcze odnoście uchwytu, mam dość dużą rękę a uchwyt jest optycznie mały i filigranowy, ale nie miałem żadnego dyskomfortu, chwyt raczej pewny, nie męczący. Przynajmniej na te parę minut w sklepie jak będzie po kilku godzinach nad wodą to się zobaczy. Patent z dostępem do blanku rewelacyjny. Sprawdzałem go sobie na wibracjach w telefonie przenosi wszystko jak by miał tubę co najmniej.

Fajny test z tym telefonem ale

sądze ze na totalnie nieczułym kiju tą wibracje będzie czuć :-) Przeciagnij linke przez przelotki i na naprężonej pstryknij w nia przed szczytem to "powiedzmy" wtedy masz obraz czułości patyka....

Edytowane przez przemow

na inazumę do 35 g, 2,1 m z plecionką wyjąłem całą masę szczupaków, kilka 80+ i okoni też, kilka 30+, na duże przynęty i nie miałem większych problemów ze spadami, a rzucałem przynętami ponad 40 g. Dla mniej to jest kij do łowienia i to całkiem ciężkiego. Przyłowy sumowe też mu niestraszne. W sumie niedrogi kij, ale b. porządny.

Według mnie inazuma zander na szczupaka się nie nadaje a perch z tego co wiem to wklejka...

Też wyciągnąłem sporo szczupaków na inazuma do 35 g, 2,1 m, kilka 80+, bez problemów, a także większe okonie, przyłów suma ponad 1 m to wręcz fraszka, byle reszta zestawu wytrzymała. U mnie kij roboczy, do łowienia, a rzucałem przynętami ponad 40 g. W sumie bardzo porządna i solidna wędka za nieduże pieniądze.

• Like 1

Fajny test z tym telefonem ale

sądze ze na totalnie nieczułym kiju tą wibracje będzie czuć :-) Przeciagnij linke przez przelotki i na naprężonej pstryknij w nia przed szczytem to "powiedzmy" wtedy masz obraz czułości patyka....

w sklepach powinni mieć jednak baseny, albo dostęp do otwartej wody- najlepiej z rybkami, żeby można było potestować sprzęt, bo tak to zawsze jest jakaś loteria. Chyba że koledzy z forum doradzą. Jak tutaj :-)

dziś pobawiłem się nią 10 min nad stawem wędka fajnie wykonana i trzeba powiedzieć, że do dłubania paprochami się nie nadaje. Moim zdaniem czuć coś dopiero od 3g + 3" easy shiner i rzuca się też już przyzwoicie

2g + 3" easy shiner to dla niej za mało

ale mnie ten patyk odpowiada szukałem czegoś pod okonie a nie rybki akwariowe :) myślę że komfort zacznie się od 4g lub 5g

jeśli szukasz czegoś pod fajne okonie to warto ją brać pod uwagę :)

dziś pobawiłem się nią 10 min nad stawem wędka fajnie wykonana i trzeba powiedzieć, że do dłubania paprochami się nie nadaje. Moim zdaniem czuć coś dopiero od 3g + 3" easy shiner i rzuca się też już przyzwoicie

2g + 3" easy shiner to dla niej za mało

ale mnie ten patyk odpowiada szukałem czegoś pod okonie a nie rybki akwariowe :) myślę że komfort zacznie się od 4g lub 5g

jeśli szukasz czegoś pod fajne okonie to warto ją brać pod uwagę :)

no własnie szukam cos na okonki delikatnego , więc ta chyba nie będzie najlepsza! Może coś polecisz?

no na delikatne łapanie to zdecydowanie nie :) fachowcem to ja nie jestem jest sporo tego tu na forum i są bardziej doświadczeni koledzy może wszędzie polecany Konger World Champion mikros lub World Champion Tango lub Mikado lexus

ale ja się do doradzania nie nadaję. Prześledź tematy, jest tego sporo na pewno coś znajdziesz jest temat "Mój UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)" może tam coś znajdziesz :)

Ciekawe czy analogicznie wersja do 28g pociągnie 40g ołowiu? a najmocniejszy kij do 35g można stosowac do lekkich pilkerów na morze?

Mikado dostawało wyraźne sygnały od użytkowników, że inazuma jest mocno niedoszacowana i wielu wędkarzy zakłada do łowienia mętnookich drapieżników główki mniejsze niż 30g, no ale cóż... szkoda, że nie odchudzili troszkę mocy tych blanków, bo była by to naprawdę mega fajna konstrukcja nie tylko dla wielko-głęboko-silnonurtowych rzek :)