MichałM Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Napisz bezpośrednio do Mikado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Napisz bezpośrednio do Mikado W sumie proste rozwiązanie a nie przyszło mi do głowy przez te uzależnienie forumowe ... Jak nikt nie będzie wiedział to zapytam ''u źródła''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Te krotsze Kamisori chyba tak do 2,15 sa lepiej uzbrojone,maja lepiej dobrane przelotki tzn. 3 pierwsze stozek potem male tworza tynel. W dluzszych modelach (sprawdzalem tylko do 2,29 lub 2,4) pierwsze duzo wieksze i jest ich wiecej potem tunel i nie wygladalo to najlepiej. Moim zdaniem sa za duze te przelotki Edytowane 17 Marca 2016 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Jakby kogoś to interesowało to model 228 do 22 g ma dolnik dłuższy o 1 cm od wersji 220 do 28.Dostałem odpowiedź od Mikado , pytałem też o przelotki i wersja 228 ma rozmiarowo te same tylko inaczej rozmieszczone.Z tego co widziałem to na 90% był tam właśnie stożek na 3 i dalej tunel.Kolega Darek wprowadził mnie jednak w lekką niepewność i tutaj mogę się mylić Edytowane 18 Marca 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 ... pierwsze duzo wieksze i jest ich wiecej potem tunel i nie wygladalo to najlepiej. Moim zdaniem sa za duze te przelotkiTez to zauwazylem i srednio to wyglada w sumie to bylem zaskoczony bo krotsze modele byly duzo lepiej uzbrojine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Jutro muszę jeszcze raz zobaczyć ten model 220 do 28 g , kilka stron wstecz kolega @kammien wstawił fotki tego 210 do 35 g i tak to wygląda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Koledzy czy ktoś już zaryzykował i kupił kij Mikado z serii Kendo Shine lub Cazador ? chodzi mi dokładnie o te najdelikatniejsze kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Te najdelikatniejsze to na sandacze się bardziej nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 A co sądzicie o takim modelu Mikado SHT 300 L spin cw. 5-25g ?. Może ktoś ma w użytku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Te krotsze Kamisori chyba tak do 2,15 sa lepiej uzbrojone,maja lepiej dobrane przelotki tzn. 3 pierwsze stozek potem male tworza tynel. W dluzszych modelach (sprawdzalem tylko do 2,29 lub 2,4) pierwsze duzo wieksze i jest ich wiecej potem tunel i nie wygladalo to najlepiej. Moim zdaniem sa za duze te przelotkiWczoraj odebrałem mojego Kamisori 229 do 22 g .Zbrojenie na długim stożku jak na zdjęciu wyżej od 25.Powiem tak, nie jestem fachowcem od zbrojenia , nie buduję wędek i zostawiam to doświadczonym kolegom.Mnie tam nic nie razi - ważne, że kijek bardzo szybki i nic go na szczycie nie muli.W tym przedziale cenowym super - tylko spodziewałem się nie wiadomo jakiego niedoszacowania a z moich wstępnych testów trawiasto-polnych wynika, że główka 25 g + 7 cm to raczej zdecydowanie max i atomowego podbicia już nie będzie .Mimo wszystko te 22 g to raczej dla główek wartość niż realny max. Wstrzymam się chwilowo z dalszymi ocenami i poczekam do czerwca lub na maj na szczupłym.Co ciekawe waży tyle co w fabrycznym opisie i niema tragedii z wyważeniem - 8 cm przy kołowrotkach 260-310 g. Edytowane 23 Marca 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Oglądałem dziś kamisori perch-e. Szczególnie przypadł mi do gustu jednoskład 198 do 15g. Naprawdę zacny kijek. Duży zapas mocy także okoń na ciężko i z sandaczem na lekko nie będzie problemu. Wersja 210 ma delikatniejszy szczyt. Machałem też testowymi muchówkami na 2017 i myślę, że mocno zamieszają w swoim przedziale cenowym. Edytowane 23 Marca 2016 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Panie, no co to za nazwa dla kija do 15g w Polsce? Okoniówka do 15g? Dziwne... Edytowane 23 Marca 2016 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Możesz zrobić dokładne zdjęcia ? Co nie pasuje w wykonaniu ? Interesuje mnie 2,10 3-15g typowo pod pstrąga.obiecane fotki W/w wady nie dysklasyfikują wędki, tylko nieco w oczy rażą, ale za ok. 200 zł wędka jest rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajlip Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Witajcie, czy ktoś z Was miał okazję porównać Inazumę 229/22 2cz i Kamisori o takich samych parametrach? Najbardziej interesuje mnie to, czy jest to ten sam blank i czy akcja wędek jest podobna. Dużo naczytalem się o bardzo udanej konstrukcji inazumy Flash 229/22... jeśli Kamisori to to samo, z tymże z innym uchwytem fuji i przelotkami fuji alconite, to chyba nie ma co się zastanawiać i brać Kamisori Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajlip Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Szczególnie, że różnica w cenie niewielka.. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Mam pytanie czy ktoś z was mial okazję pomacać a najlepiej połowić, nowym travelkiem, hirameki 2,40 6-25g? Jaka akcja, realne CW (bo tu wiadomo że mikado raczej źle opisuje kijki), itp. wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Jeżeli interesuje Was praca blanku inazumy pod szczupakami to w dziale FILMY WĘDKARSKIE wrzuciłem filmik.Łowię w nim na wersje 198 do 22g. w jednoskładzie.Pozdrawiam.Możesz podrzucić linka do filmu, bo nie mogę znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ostatnio podczas wizyty w sklepie miałem okazję poznać Mikado Sicario SL Spin 207 cm 1-7g. Mogę powiedzieć, że zostałem mile zaskoczony tym kijkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ostatnio podczas wizyty w sklepie miałem okazję poznać Mikado Sicario SL Spin 207 cm 1-7g. Mogę powiedzieć, że zostałem mile zaskoczony tym kijkiem.I jak ten kijek mógłbyś opisać ? CW prawidłowo opisane ? Kij szybki, w stylu np. DAM Effzett Pro Special Perch, czy kluskowaty, bliżej powiedzmy Catany UL ? Wykonanie odpowiednie w stosunku do ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 I jak ten kijek mógłbyś opisać ? CW prawidłowo opisane ? Kij szybki, w stylu np. DAM Effzett Pro Special Perch, czy kluskowaty, bliżej powiedzmy Catany UL ? Wykonanie odpowiednie w stosunku do ceny ?Żeby sprawdzić czy cw jest prawidłowo opisane to należałoby nim w pierwszej kolejności połowić. Na sucho wydaje się, że tak. Kijek jest szybki, a gdy już coś usiądzie to poczujesz i zobaczysz to w dolniku. Do tego lekki i innym może dobrze leży w dłoni. Mi osobiście SKS nie za bardzo odpowiada i raczej skłaniałbym się do TVS (byłby milej widziany). Cena 370pln za jegomościa jest porównywalna do Streeto Kongera. Okuty w uchwyt Fuji i przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtass31 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Wybór padł na Ryobi Zauber FD 4000 oraz JAXON Impress Spin GTX 2.70m 10-30g i bede mial okazje tez łapac na Dragon Viper HD 2,75 7-30g Wszytsko bedzie stosowane głownie na Wisełce szczupaki, bolenie i sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Witam, Kupiłem ostatnio spinning Mikado Sicario SL 1-7g dł 2,38 m i musze przyznać ,że jest wart swojej ceny. Przetestowałem do na ostatnim rekonesansie i jestem w pełni zadowolony. Nie wiem czy wszystkim się to spodoba ale lepiej przenosi sygnał brania niż zrobiony na zamówienie MHX o podobnych parametrach. Doskonale czuć główki 2g;3g ale gdyby ktoś chciał to może użyć 7g;8g na pewno da radę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Płatny zabójca w tym gabarycie to również mój faworyt do najbliższych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 hej i co chłopaki ktoś już połapał Mikado Sicario ?? może się podzielić jakąś dokładniejszą opinią o tym patyku ? i czy cw jest dobrze opisane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 hej i co chłopaki ktoś już połapał Mikado Sicario ?? może się podzielić jakąś dokładniejszą opinią o tym patyku ? i czy cw jest dobrze opisane ?No przecież kilka postów wyżej masz opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi