Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Te krotsze Kamisori chyba tak do 2,15 sa lepiej uzbrojone,maja lepiej dobrane przelotki tzn. 3 pierwsze stozek potem male tworza tynel. W dluzszych modelach (sprawdzalem tylko do 2,29 lub 2,4) pierwsze duzo wieksze i jest ich wiecej potem tunel i nie wygladalo to najlepiej. Moim zdaniem sa za duze te przelotki

Edytowane przez Darek64

Jakby kogoś to interesowało to model 228 do 22 g ma dolnik dłuższy o 1 cm od wersji 220 do 28.Dostałem odpowiedź od Mikado , pytałem też o przelotki i wersja 228 ma rozmiarowo te same tylko inaczej rozmieszczone.Z tego co widziałem to na 90% był tam właśnie stożek na 3 i dalej tunel.Kolega Darek wprowadził mnie jednak w lekką niepewność i tutaj mogę się mylić

Edytowane przez Szymon82

Te krotsze Kamisori chyba tak do 2,15 sa lepiej uzbrojone,maja lepiej dobrane przelotki tzn. 3 pierwsze stozek potem male tworza tynel. W dluzszych modelach (sprawdzalem tylko do 2,29 lub 2,4) pierwsze duzo wieksze i jest ich wiecej potem tunel i nie wygladalo to najlepiej. Moim zdaniem sa za duze te przelotki

Wczoraj odebrałem mojego Kamisori 229 do 22 g .Zbrojenie na długim stożku jak na zdjęciu wyżej od 25.Powiem tak, nie jestem fachowcem od zbrojenia , nie buduję wędek i zostawiam to doświadczonym kolegom.Mnie tam nic nie razi - ważne, że kijek bardzo szybki i nic go na szczycie nie muli.W tym przedziale cenowym super - tylko spodziewałem się nie wiadomo jakiego niedoszacowania a z moich wstępnych testów trawiasto-polnych wynika, że główka 25 g + 7 cm to raczej zdecydowanie max i atomowego podbicia już nie będzie .Mimo wszystko te 22 g to raczej dla główek wartość niż realny max. Wstrzymam się chwilowo z dalszymi ocenami i poczekam do czerwca lub na maj na szczupłym.Co ciekawe waży tyle co w fabrycznym opisie i niema tragedii z wyważeniem - 8 cm przy kołowrotkach 260-310 g.

Edytowane przez Szymon82

Oglądałem dziś kamisori perch-e. Szczególnie przypadł mi do gustu jednoskład 198 do 15g. Naprawdę zacny kijek. Duży zapas mocy także okoń na ciężko i z sandaczem na lekko nie będzie problemu. Wersja 210 ma delikatniejszy szczyt. Machałem też testowymi muchówkami na 2017 i myślę, że mocno zamieszają w swoim przedziale cenowym.

Edytowane przez sajdol1

Witajcie, czy ktoś z Was miał okazję porównać Inazumę 229/22 2cz i Kamisori o takich samych parametrach? Najbardziej interesuje mnie to, czy jest to ten sam blank i czy akcja wędek jest podobna. Dużo naczytalem się o bardzo udanej konstrukcji inazumy Flash 229/22... jeśli Kamisori to to samo, z tymże z innym uchwytem fuji i przelotkami fuji alconite, to chyba nie ma co się zastanawiać i brać Kamisori :)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio podczas wizyty w sklepie miałem okazję poznać Mikado Sicario SL Spin 207 cm 1-7g. Mogę powiedzieć, że zostałem mile zaskoczony tym kijkiem.

I jak ten kijek mógłbyś opisać ? CW prawidłowo opisane ? Kij szybki, w stylu np. DAM Effzett Pro Special Perch, czy kluskowaty, bliżej powiedzmy Catany UL ? Wykonanie odpowiednie w stosunku do ceny ?

I jak ten kijek mógłbyś opisać ? CW prawidłowo opisane ? Kij szybki, w stylu np. DAM Effzett Pro Special Perch, czy kluskowaty, bliżej powiedzmy Catany UL ? Wykonanie odpowiednie w stosunku do ceny ?

Żeby sprawdzić czy cw jest prawidłowo opisane to należałoby nim w pierwszej kolejności połowić. Na sucho wydaje się, że tak. Kijek jest szybki, a gdy już coś usiądzie to poczujesz i zobaczysz to w dolniku. Do tego lekki i innym może dobrze leży w dłoni. Mi osobiście SKS nie za bardzo odpowiada i raczej skłaniałbym się do TVS (byłby milej widziany). Cena 370pln za jegomościa jest porównywalna do Streeto Kongera. Okuty w uchwyt Fuji i przelotki.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Kupiłem ostatnio spinning Mikado Sicario SL 1-7g dł 2,38 m i musze przyznać ,że jest wart swojej ceny. Przetestowałem do na ostatnim rekonesansie i jestem w pełni zadowolony. Nie wiem czy wszystkim się to spodoba ale lepiej przenosi sygnał brania niż zrobiony na zamówienie MHX o podobnych parametrach. Doskonale czuć główki 2g;3g ale gdyby ktoś chciał to może użyć 7g;8g na pewno da radę :)

• Like 3