dziubas123 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) z tego co wiem to nowość na 2016 opisy widzę ślepy nie jestem (chyba). Sezon dopiero się zaczyna i interesują mnie opinie z nad wody a nie sklepu! może ktoś miał okazję już coś fajnego na tym poholować pozwól, że zacytuję kolegę wyżej Żeby sprawdzić czy cw jest prawidłowo opisane to należałoby nim w pierwszej kolejności połowić. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez dziubas123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Sicario to super szybka okonióweczka której nie straszny będzie większy okaz. Opisana od 1-7. Dla mnie opad czuć od 3-4 gram z 5 cm kaitkem. Co do góry to łowiłem na 7 gramach z 7 cm kaitusiem. Dla testów machałem 16 gramową oliwką i dała radę. Co do rybek to okonki takie po 25 cm potrafią fajnie kijek przygiąć. Akcja wybitnie szczytowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Sicario to super szybka okonióweczka której nie straszny będzie większy okaz. Opisana od 1-7. Dla mnie opad czuć od 3-4 gram z 5 cm kaitkem. Co do góry to łowiłem na 7 gramach z 7 cm kaitusiem. Dla testów machałem 16 gramową oliwką i dała radę. Co do rybek to okonki takie po 25 cm potrafią fajnie kijek przygiąć. Akcja wybitnie szczytowa.no właśnie mam kamisori perch do 12g i też nie miałem jej kiedy przetestować ale 2g nie czuć wcale (choć tylko kilka chwil nad wodą dopiero będę testował) dla tego zastanawiałem się jeszcze nad czymś delikatniejszym ale z tego co widzę i czytam to mikado mają generalnie trochę zaniżane c.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Mikado jest za nisko opisane ale jest mega fajne. Do tego waga okolo 80 gram nie męczy nadgarstka. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez pietryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) no wrażenia na Sucho kamisori też fajne ale trzeba jeszcze ją potestować pewnie nie będę miał okazje pomacać sicaro :/ bo mieszkam na zadupiu mikado ogólnie robi fajne wędki w cenie dla zwykłych śmiertelników Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez dziubas123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dzisiaj nabyłem sicario 2,23m 1-7g. Niestety nie była jeszcze nad wodą ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne: uchwyt Fuji skss, przelotki no name ale wygladaja bardzo dobrze w porównaniu z przelotkami w sg lrf i spro addiction,wklejone bardzo równo i bez najmniejszych nadlewek.wedka leciutka,na sucho myślę że ogarnie tak do 8g + jakaś jaskoleczka. I generalnie dostałem do niej tubę co mnie pozytywnie zdziwiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Sicario to super szybka okonióweczka której nie straszny będzie większy okaz. Opisana od 1-7. Dla mnie opad czuć od 3-4 gram z 5 cm kaitkem. Co do góry to łowiłem na 7 gramach z 7 cm kaitusiem. Dla testów machałem 16 gramową oliwką i dała radę. Co do rybek to okonki takie po 25 cm potrafią fajnie kijek przygiąć. Akcja wybitnie szczytowa. Opad od 4 gram z kopytkiem 5cm, to mam na travelu opisanym 5-25g czy inazumie flash perch. Kijek opisany do 7g powinien spokojnie pokazać 2g + twisterek. Wygląda na to, że znów wesoły skośnooki malował opis cw wędek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nie od dziś wiadomo że kije mikado mają błędnie podane CW. Konia z rzędem temu, kto da radę normalnie łowić przynetą 10-12g na sensual travel spin, opisanym 5-15g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Nie wszystkie. Nihonto Red Cut X-tra lite 2m jest opisany właściwie - 8 gram. Łowiłem zestawem 5g główka, 3 gramy guma i to faktycznie granica komfortu. Sapphire do 13g też jest w zasadzie dobrze opisany - jego max, to z kolei główka 7g + guma 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) też liczyłem, że sicaro będzie pokazywać coś od 1,5g lub 2 ale z tego co piszą koledzy to słabogdyby ktoś z kolegów miał możliwość pomachania sicaro 1-7g i kamisori perch do 12g i napisania czy te wędki się mniej więcej pokrywają w dolnym zakresie to był bym wdzięczny ale przez chwile machając moim kamisori i czytając opinię kolegów to widzę że dolny zakres się pokrywa i nie ma sensu dublowanie Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez dziubas123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 dziubas123 a jak kamisori do 12g ma się do wobka małego 2/3cm i takiego do 5/6cm w nurcie oczywiście - szukam uniwersału taniego pod kropka na san i mniejsze ciurki, i tak o mikado myślę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Kupiłem Kamisori Perch do 12g 2,20, właśnie na zakrzaczone ciurki. Byłem z nim kilka razy na rybkach, wg mnie cw. delikatnie zaniżone. Ogarnia od 3g do ~15g. Słabo ładuje małe 3 cm wobki, ale już 5 cm latają zacnie. Fajnie wykonany, super uchwyt no i w alconitach. Ładnie trzyma rybki. Złowiłem kilka okoni ok. 20 cm i szczupaka(przyłów ok 60 cm). Tylko nie jest elektryczny, ale daje radę.Więcej będę wiedział po sezonie łódkowym.Za te pieniądze wydaje mi się że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 dzięks za infowiem ze mały wobek 2/3 centy nie poleci jak główka tej samej wagi, bardziej pytałem czy w nurcie nie gnie szczytu bardzo na takim 5/6 cm wobku jak minnow, bullhead, albo hornet 4cm który ma większy ster. 95 % przynęt nie przekracza w moim pudełku 5/6cm jeżeli o wobki chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 ja łapię na wodzie stojącej także nie wiele pomogę po majówce dopiero będe miał okazje go lepiej przetestować z małych wobków mam jedynie horneta więc jak tylko będę nad wodą to może uda mi się zrobic jakąś fotkę czy coś i coś napisać najbliższy wyjazd dopiero po majówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 ja łapię na wodzie stojącej także nie wiele pomogę po majówce dopiero będe miał okazje go lepiej przetestować z małych wobków mam jedynie horneta więc jak tylko będę nad wodą to może uda mi się zrobic jakąś fotkę czy coś i coś napisać najbliższy wyjazd dopiero po majówce Nie pomyśl,że się przy....lam,ale używaj kropek ,przecinków i dużych liter,to łatwiej się będzie czytało Twoje posty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie na sicario z 2 gramami ciężko zobaczyć opad. Ja nie widzę. Cztery gramy jest widoczne i wyczuwalne. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez pietryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Nie pomyśl,że się przy....lam,ale używaj kropek ,przecinków i dużych liter,to łatwiej się będzie czytało Twoje posty.PozdrawiamSpoko piszę z doskoku, a nieraz z tela. Myśl przekazana, a że w kiepskiej formie to przepraszam ciągle mało czasu na wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Nie pomyśl,że się przy....lam,ale używaj kropek ,przecinków i dużych liter,to łatwiej się będzie czytało Twoje posty.PozdrawiamCyprysie19 skoro już bierzesz się za pouczanie innych to rozumiem, że takie podstawy jak stawianie spacji po przecinku też powinny Ci być znane ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Mam zamiar sprawić sobie kija pod sandacze. Łowił będę na zbiorniku zaporowym z łódki. Z racji dość głębokiego łowiska wybrałem Mikado Kamisori Zander 198 cm do 35g. Miał ktoś może możliwość łapania tym kijem? Wiem że to nowość ale może ktoś go już testował nad wodą. Jak z czułością wędki. Z tego co się orientuję to te wędki mają ten sam blank co Inozumy, jednak tych rownież nie miałem okazji używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam zamiar sprawić sobie kija pod sandacze. Łowił będę na zbiorniku zaporowym z łódki. Z racji dość głębokiego łowiska wybrałem Mikado Kamisori Zander 198 cm do 35g. Miał ktoś może możliwość łapania tym kijem? Wiem że to nowość ale może ktoś go już testował nad wodą. Jak z czułością wędki. Z tego co się orientuję to te wędki mają ten sam blank co Inozumy, jednak tych rownież nie miałem okazji używać.Jak głębokie to Twoje łowisko? Widziałem kilku gości którzy na zaporówce łowili sandacze na kijki do 12 gram. Łowili a nie próbowali. Łowili jak to nazywali nie stykowe sandaczyki (tzn. 50 cm) tylko smoki grubo ponad wymiar.Mikado o którym piszesz to jeżeli to jest brat bliźniak Inazumy to na zbiornik zaporowy może okazać się jak ja to nazywam za mało finezyjny. Ale może akurat Tobie podpasuje. Jeden lubi blondynki, drugi brunetki a trzeci obydwie przygarnie :-) Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez pietryk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Łowisko to Solina, sandacze to dla mnie nowość więc będę dopiero się uczył ich łowić. Próbowałem 2 razy w zeszłym roku to kolega wrzucał do wody 25-30 g plus guma albo koguty też w podobnej gramaturze. Łowiliśmy na 8-10 m. Dlatego celuje w ten najmocniejszy model. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 dzięks za infowiem ze mały wobek 2/3 centy nie poleci jak główka tej samej wagi, bardziej pytałem czy w nurcie nie gnie szczytu bardzo na takim 5/6 cm wobku jak minnow, bullhead, albo hornet 4cm który ma większy ster. 95 % przynęt nie przekracza w moim pudełku 5/6cm jeżeli o wobki chodzi.Da rade. Byłem na pstrągach i właśnie bardziej te większe lepiej współpracują z tym kijkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Łowisko to Solina, sandacze to dla mnie nowość więc będę dopiero się uczył ich łowić. Próbowałem 2 razy w zeszłym roku to kolega wrzucał do wody 25-30 g plus guma albo koguty też w podobnej gramaturze. Łowiliśmy na 8-10 m. Dlatego celuje w ten najmocniejszy model.W zeszłym roku gość na Solinę kupił ode mnie dragona GS BOXERA 270/28. Pisał po jakimś czasie że wędka jest ok ale nie do końca dla niego gdyż jest za sztywna. Inazuma według mnie jest jeszcze szybsza od BOXERA. Według mnie powtarzam. Idź kolego gdzieś do sklepu pomachaj i wtedy zdecydujesz. Ja już nakupowałem kijków w ciemno i za tydzień hejka na pół ceny na giełdę. Pewnie nie tylko ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 gdyby ktoś z kolegów miał możliwość pomachania sicaro 1-7g i kamisori perch do 12g i napisania czy te wędki się mniej więcej pokrywają w dolnym zakresie to był bym wdzięczny ale przez chwile machając moim kamisori i czytając opinię kolegów to widzę że dolny zakres się pokrywa i nie ma sensu dublowanie Podpinam się pod pytanie sicario1-7g a kamisori do 12 g macałem kamisori-dla mnie fajny, ale pod obciążeniem ciut za bardzo szczytowy i twardawy oczejuję trochę głębszego ugięcia i ciut delikatniejszego tipa(oczywiście nie na poziomie wklejki) Który z nich delikatniejszy w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Łowię na Sicario 238 cw 1-7 i nie narzekam. Bardzo szybki kij a takie lubię . Może ktoś napisze ,że na okonia lepsza byłaby akcja fast lub jeszcze wolniejsza ale ustawiam odpowiednio kołowrotek i wszystko jest ok. Poza tym używając główek 2g,3g czuć wyraźnie puknięcie o dno. Testowałem również 5g,6g,7g i efekt jest zadowalający. Hol ładnego okonia lub przyłowu w postaci szczupaka na tej wędce to prawdziwa przyjemność. Łowię na żyłkę 0,12 i 2" gumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi