pietryk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Łowię na Sicario 238 cw 1-7 i nie narzekam. Bardzo szybki kij a takie lubię . Może ktoś napisze ,że na okonia lepsza byłaby akcja fast lub jeszcze wolniejsza ale ustawiam odpowiednio kołowrotek i wszystko jest ok. Poza tym używając główek 2g,3g czuć wyraźnie puknięcie o dno. Testowałem również 5g,6g,7g i efekt jest zadowalający. Hol ładnego okonia lub przyłowu w postaci szczupaka na tej wędce to prawdziwa przyjemność. Łowię na żyłkę 0,12 i 2" gumy.Jeżeli czujesz na tej wędce puknięcie o dno 2 gramowej główki do tego na żyłce to jesteś mistrz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Mistrz, albo ma lekki, mały mlynek. To naprawdę dużo zmienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zazwyczaj przynęta czy też linka hamuje opad więc o klasycznym uderzeniu o dno i czuciu tego nie ma mowy. Chyba że masz kobiece dłonie a plecionka jest cieńsza niż piczy kłak a do tego są idealne warunki, tj. brak wiatru, dno z metalu i łowisz samą główką. Lub jesteś miszcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Łowię sicario 207 i cóż 3gr to minimum żeby coś poczuć przy lince 0,06hm8x i pokrótce uważam go za doby średnio nisko budżetowo kij ale raczej nie pod okonia chociaż do wszystkiego można się przyzwyczaić...tylko po co jak tyle innych badyli na rynku. Do jigowania np. w toni za pstrągiem lub kleniem super kosa do okoni można wybrać tonę lepszych Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Możesz podać kilka tych lepszych pod okonia. Chcę kupić ten sicario 207 pod gumy na okonia. I nie wiem co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Fajne kijki:DAM Effzett Special Perch - model do teoretycznie 6g, oceniam raczej do 8-10g, ale ma bardzo fajne właściwości. Delikatna szczytówka, która powinna dobrze wskazywać brania oraz spory zapas mocy w blanku, który pracuje progresywnie aż pod dolnik. Kijek robi wrażenie swoją szybkością i lekkością. Długości 1,95m i 2,3m. Cena około 270-300 zł. Dragon NanoLite XT80C - kijki nieco droższe, bo 400-450 zł, ale ubrane w lepsze komponenty. Podobne odczucia jak w przypadku DAM'a, chociaż zdają się ciut wolniejsze, szybciej przechodząc w dalsze etapy ugięcia. Na spokojnie przymierzam się do zakupu jednego z nich, chociaż z racji ceny będzie to raczej DAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 choćby konger elvis do 4gr, potem trochę ciężej robinson diaflex do 12 i już jest pełna gramatura, fenwick elite river runer i jeszcze kilka tutaj http://jerkbait.pl/topic/66776-w%C4%99dka-na-okonie-cena-do-300-z%C5%82-jaka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Koledzy napiszcie jak wasze odczucia z Sicario po kilku wyjazdach, jak wędka sprawuje sie w transporcie jak z uszkodzeniami przy tym wysokomodułowym węglu czy bardzo jest podatna na nie? Trzeba jakos specjalnie na nia uwazac i przewozic zawsze w pokrowcu czy raczej bez obaw? Mi odpowiada jej szybka akcja. Porównywałem ze Streeto Kongera i ta druga zdecydowanie bardziej kluskowata sie wydaje przy sicario. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Węgiel jak węgiel. Jak gdzieś uderzysz Croix-em to też go złamiesz. Nie doszukiwał bym się jakiś magicznych właściwości tej wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Wędka jak każda, mówię o sicario. mam 238 i jakoś daje radę ja wozić w aucie bez przesadnego jej traktowania. Na łódce też leży obok innych i nic się z nią nie dzieje. Tak wiec brać i łowić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Panowie, użytkuję ktoś kamisori zander 198 do 18g? chciałbym sie dowiedzieć jak wygląda górne cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Miał może ktoś z was w łapce Mikado Hirameki X-tra Light Spin 220 do 8g. Jest to wklejka? A może ktoś zna realne cw tego kijka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Ja niestety nie, ale ktoś w tym mikado za ostro płynie. Nazwy modeli niczym chorób/wirusów egzotycznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Ja niestety nie, ale ktoś w tym mikado za ostro płynie. Nazwy modeli niczym chorób/wirusów egzotycznych...Japońskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 WItam mam małe pytanko , mam złamaną Inazumkę i się zastanawiam czy lepiej kupić pojedynczy skład za połowę jej ceny , czy dołożyć i brać kamisori , generalnie sprecyzuję się chodzi mi o to czy te blanki sa takie same ew. podobne (inazuma bardzo mi pasuje do moich celów) Ale jezeli kazisori to ten blank to wolę chyba dołożyć do Alkonitek i gwarancji. Jeśli ktoś się orientuje to z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amazingy Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Witam wszystkich, Zastanawiam się nad zakupem wędki jak w temacie. Nie mam możliwości obmacania sprzętu, będę kupował przez internet.Którą polecicie, zastanawiam się nad jedną z tych dwóch:Wędka Mikado Kamisori Zander 260 cm 28gWędka Mikado Kamisori Zander 270 cm 35gZaznaczam, że głównie chodzi mi o sandacza z brzegu na Odrze w okolicach Brzegu i kanale w Zwanowicach. Myślę, że główki około 10-16g i kopyta do 9cm Edytowane 13 Czerwca 2016 przez Amazingy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Witam wszystkich, Zastanawiam się nad zakupem wędki jak w temacie. Nie mam możliwości obmacania sprzętu, będę kupował przez internet.Którą polecicie, zastanawiam się nad jedną z tych dwóch:Wędka Mikado Kamisori Zander 260 cm 28gWędka Mikado Kamisori Zander 270 cm 35gZaznaczam, że głównie chodzi mi o sandacza z brzegu na Odrze w okolicach Brzegu i kanale w Zwanowicach. Myślę, że główki około 10-16g i kopyta do 9cmPod takie przynęty model do 22g będzie idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Testuje jednosklad do 18g i o dziwo ten blank ogarnia koguty 28g i przy tej gramaturze jest w miare komfortowo. Dobrze sie laduje z podbiciem nie ma problemu. Do przynet jakie chesz stosowac ten 28g moze byc za mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Zaznaczam, że głównie chodzi mi o sandacza z brzegu na Odrze w okolicach Brzegu i kanale w Zwanowicach. Myślę, że główki około 10-16g i kopyta do 9cm Pod takie przynęty model do 22g będzie idealny. Też mi się tak wydaje . Przynajmniej na wodzie stojącej jest jeszcze nawet zapas mocy. Edytowane 14 Czerwca 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 ogólnie mikado chyba mają trochę zaniżone górne c.w. kamisori do 12 mam i też wydaje mi się że ten kij da radę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 WItam mam małe pytanko , mam złamaną Inazumkę i się zastanawiam czy lepiej kupić pojedynczy skład za połowę jej ceny , czy dołożyć i brać kamisori , generalnie sprecyzuję się chodzi mi o to czy te blanki sa takie same ew. podobne (inazuma bardzo mi pasuje do moich celów) Ale jezeli kazisori to ten blank to wolę chyba dołożyć do Alkonitek i gwarancji. Jeśli ktoś się orientuje to z góry dziękuję.tak kazisori jest na tym samym blanku co inazuma , kazisori jest liftem inazumy a różni się tylko przelotkami jak dobrze pamiętam , tam są fuji.tylko ten uchwyt tvs mi jakoś nie leży wolał bym skss ,ale to wszystko zależy od gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Dzięki kolego. Czekałem na tę odpowiedz i już wiem co zrobię Inazuma zostaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Testuje jednosklad do 18g i o dziwo ten blank ogarnia koguty 28g i przy tej gramaturze jest w miare komfortowo. Dobrze sie laduje z podbiciem nie ma problemu. Do przynet jakie chesz stosowac ten 28g moze byc za mocny.Jednosklady sa mocniejsze-sztywniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Testuje jednosklad do 18g i o dziwo ten blank ogarnia koguty 28g i przy tej gramaturze jest w miare komfortowo. Dobrze sie laduje z podbiciem nie ma problemu. Do przynet jakie chesz stosowac ten 28g moze byc za mocny.A jak z dolnym C.W? Zastanawiam się nad dwoma modelami do 22 i 18g w jedno składzie 198cm. Przynęty jakich używam to 8-22g + 3 lub 3,5cala gumki. Kijek ma służyć do brodzenia ponad pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amazingy Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 W tej chwili łowię szczupaki st. croix wild river 10-28g o długości 3m główkami 8-10g i jest to dla mnie komfortowe łowienie. Nie lubię jak wędka mi się przegina. Po za tym do 22g ma długość tylko do 2,3m, dlatego wytypowałem te dwie wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi