flymar Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Też rozważam ten model(kamisori) , ale na szczupaka. Te krótkie do 28g,35g jak dla mnie zbyt pałowate -zaznaczam do mojego zastosowania z łódki.Pomacałam przez chwilę ten do 22g-zdecydowanie bardziej miękki szczyt od poprzednich-(choć nie było to porównanie w jednym sklepie i czasie).Odpuściłem temat krótkiego kamisori na łódkę.Dość przypadkowo wpadła okazja dotknąć ten 260 do 28g-ugięcie pełniejsze,już nie pała,ale już długi dolnik trochę za łokieć.Gdyby nie to mógłby być dla mnie taki uniwersał brzegowo/łodkowy.I teraz istotna rzecz znalazłem sklep gdzie mieli 260 i 270-ten 270 ma dolnik krótszy od 260-z przyłożenia na bank ładne kilka cm,czyli efektywna długość od stopki będzie kilkanście cm więcej w 270.Nie mogłem porównać akcji bo zamykali, ale dla mnie to będzie teraz nr 1 do zastąpienia mojego 3m brzegowca, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Mógł by ktoś pokazać Kamisori Zander 0-22 jak się gnie itp ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Proszę bardzo.Mikado Zander 229, 22g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amazingy Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Może, ktoś lepiej opisze tego 2,7m 35g. Jak akcja i pod jakim obciążeniem najlepiej się łowi (min-max). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Ktory Mikado jednoczesciowy na Szczecińskie miedzyodrzanskie łowiska z łódki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Dziś miałem okazje pomacać kije mikado i mam następujące wnioski: kamisori perch 2.20 do 12 gram - nie wiem kto opisywał ten kij ale trochę minął się z rzeczywistością, ten kij to typowa sandaczówka o czułej szczytówce z realnym ciężarem wyrzutu do 25-30 gram Mikado Specialized Trout Spinn 2.60 5-21 tutaj bajka dla mnie idealny budżetowy kij na bolenia pozdrmatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 kamisori perch 2.20 do 12 gramWitam, mam ten kij od wiosny. Kilka razy miałem go na rybkach, faktycznie 12 g to chyba trochę za mało dla tego kija. Lata wszystko od 5 do 25 g bez zająknięcia. Łowiłem klenie i okonie, szczupaki. Taki uniwersał na łódkę i brzeg. Na sandaczach miałem ale nic jeszcze na niego nie złowiłem. Ogólnie bardzo fajny kij ubrany w fuji, za te pieniądze chyba warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Mikado Specialized Trout Spinn 2.60 5-21 tutaj bajka dla mnie idealny budżetowy kij na bolenia pozdrmatpgtA macałeś krótsze z tej serii? Specializet trout 2,40 mnie kusi ale zgodnie z nazwą na kropki. Toto ma taki długi dolnik jak wygląda na zdjęciach? No i ponawiam pytanie - ktoś miał w ręce nowe travele Hirameki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Witam, mam ten kij od wiosny. Kilka razy miałem go na rybkach, faktycznie 12 g to chyba trochę za mało dla tego kija. Lata wszystko od 5 do 25 g bez zająknięcia. Łowiłem klenie i okonie, szczupaki. Taki uniwersał na łódkę i brzeg. Na sandaczach miałem ale nic jeszcze na niego nie złowiłem. Ogólnie bardzo fajny kij ubrany w fuji, za te pieniądze chyba warto.I nie spadają Ci te okonie a klenie nie odbijają się przy braniu? łowisz plecionką czy żyłką? Ja byłem napalony na ten kijek ale gdy wziąłem do ręki to okazało się że to zupełnie inna wędka niż ta której potrzebuje. Szczerze to na początku myślałem że w ręce mam kamisori zander;) wykonanie mega ok jak za niecałe 300 zł. Jak dla mnie za małe przelotki na szczycie ale to celowy zabieg Oglądałem tylko Mikado Specialized Trout Spinn 2.60 5-21, innych z tej serii nie było. Generalnie kijek ładuje się głęboko przy zarzucie i szybko po nim gaśnie a rybki nie będą się odbijać na plecionce, wykonanie też ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Dzięki, to już coś - jakkolwiek 2,60 to na moje potrzeby za długi na kropki. Mikado robi fajne kije w śmiesznych cenach tylko konpletnie źle je opisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Większość badyli od mikado ma zaniżony opis cw.Faktem jest też,że robią naprawdę dobre budżetowe kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Z tym zaniżaniem to nie przesadzajcie. Mam kamisori zander 22g 214cm i główki 25 g to już za dużo do agresywnego prowadzenia 20 g plus 4 cale easy Shiner to tak akurat. Moc jak st croix m,swoją drogą wybrałem go zamiast st croix i nie żałuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Witam,od pewnego czasu szukam budżetowego kija do UL i zastanawiam się nad Mikado Lexus Sapphire 260 kij opisany do 13g chodź sprzedawca w sklepie twierdzi że dużo mniej i tu nasuwa się moje pytanie czy kij obsłuży przynęty już od 1g miałby służyć oczywiście do połowu okoni oraz prób z białorybem.... Jakie macie opinie na temat tego kija??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Co do Sicario. Kijek rewelacyjny jeżeli chodzi o przekazywanie brań na blank. Czuć najmniejsze skubnięcie.Jednak wytrzymałość tych patyków jest marna. Łącznie pękły mi 3 szczytówki. Raz przed reklamacją, raz po, no i trzeci raz u szwagra w wędce.Co śmiesze za drugim razem pękły w odstępie niecałej godziny...Po raz kolejny, i mam nadzieję ostatni poleciały na reklamację. Z mikado mam jeszcze specialized Dropshot, oraz Trout spin. Oba godne uwagi. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez nitro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Ponawiam więc pytanie o dolnik w trout spin. Na zdjeciach to wygląda wręcz groteskowo , jakby miał z pół metra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Ponawiam więc pytanie o dolnik w trout spin. Na zdjeciach to wygląda wręcz groteskowo , jakby miał z pół metra?36,5cm od środka stopki kołowrotka. Sięga za łokieć niestety. Trout 240cm. Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 @nitro To miales jakiegos pecha z tym Sicario. Sam uzywam jednosklada i znam kilka osob ktore używają dwuskladow. Jak na razie bez problemow. Moze jakis blad transportowy? Niby to wysokomodułowy węgiel a z tym trzeba juz ostrozniej. Fakt faktem wedeczka mega czuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kochamryby Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Ja z Mikado chwalę sobie black stone l spin 2,10m 3, do spinningu idealna, przystępna cenowo i dobrze leży w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 @nitro To miales jakiegos pecha z tym Sicario. Sam uzywam jednosklada i znam kilka osob ktore używają dwuskladow. Jak na razie bez problemow. Moze jakis blad transportowy? Błąd transportowy? Wątpię. Wyjąłem z tuby dopiero nad wodą, to samo szwagier. Sam dużo opinii słyszałem po znajomych, że mocne kijki, i relatywnie mało reklamacji jest.Może wada partii? Oba kije kupione w tym samym sklepie, zapewne z jednej dostawy. Pożyjemy zobaczymy, do czasu zwrotu pomęczę dropshota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Rzeczywiscie mogliscie trafic wade fabryczna w jednej serii. Takie rzeczy sie zdarzają. Oby uznali reklamacje. Acha i trzeba uważać na tą twardą wkladke którą dodają do pokrowca która rzekomo ma chronic szczytowke. Słyszałem ze bardzo duzo uszkodzeń jest w czasie jej nakladania na wedke ktora juz siedzi w pokrowcu. Haczy o przelotki i jesli ktos nie wyczuje to klops. Najlepiej od razu ją wywalić zeby nie kusilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Też posiadam sicario i na szczytówkę na pewno trzeba uważać bo jest bardzo smukła i delikatna ale mi na szczęście nic nie pęka Wędka ogólnie zajebist* Przesiadłem się z sakury shinji neo 213/0,5-7g na mikado sicario 223/1-7g i mikado choć tańsze jest o wiele lepsze od sakury przynajmniej moim zdaniem. Kijek lekki i bardzo szybki, uchwyt wygodny i krótki dolnik który nawet łokcia nie sięga. Przynęty latają dość daleko a przy plecionce 0,06 czucie przynęty naprawdę dobre ale cw wędki oczywiście źle opisane. Wydaje mi się, że odpowiedniejszy byłyby opis 3-10g. Wędkę dostałem w plastikowej tubie ochronnej. A co do rybek to okoń 30 cm pięknie gnie już kija, małe sandacze pod wymiarowe nie spadają a w dolniku widać spory zapas mocy. Myślę, że wędka naprawdę może być hitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) 4 Kij Sicario 223 połamany Znów szczytówka,tym razem pomiędzy 2-3 przelotką. Po konsultacji ze sklepem okazało się, że cała seria została/nie wycofana.Podobno występuje wada produkcyjna, mianowicie zbyt mocno nawinięty oplot wokół rdzenia węglowego. Powoduje to zbyt mocny ścisk, co w efekcie prowadzi do złamania. Szukam teraz alternatywy dla tego kijka, w tych samych pieniądzach ~360zł. Zastanawiam się nad LRF, lub black savage 2-7g. Może ktoś coś polecić? Jeżeli nie w temacie, to proszę na pw. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez nitro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 LRF to makaron, black savage 2-7 med-fast, sicario jak dla mnie to fast, także jeśli z podobną akcją to zobacz np. dam effzett perch special 2,30 1-6 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Tak się zraziłeś że nie chcesz kolejnego? Zamów z innego sklepu ja mam od Majkiego i jest git. A co do LRF to rzeczywiście mięciutki jest, black savage szybkością sicario nie dorównuje. Dam którego kolega wyżej poleca fajny ale mi uchwyt nie pasuje, jakiś nie wygodny moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Z fastów jest jeszcze Gad Gancho 702LLF 213 cm 3-8lb opisany 1,5-8gr, ale z tego co ustaliłem w realu cw to 4-12 gr - sam się do niego przymierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi