Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Michał

Użytkowałem ten kijek w trakcie tego sezonu. Na płytkim łowisku, na szczupaka na lekko. Głównie z gumkami od 7-12cm ale na główkach max 5gr. Do tego wahadła do 20gr i obrotówki do Agli 4. 

Ten Trout ma dosyć twardy szczyt. Wydaje się, że jest to czuły kijek, choć u mnie nad wodą nie ma przestrzeni żeby poopadać przynętą :P

Jeśli bardziej pod okonia to bym z tej stajni polecił Nihonto TT Zander. Mocowo podobne, ale tutaj bardziej spolegliwy szczyt. Fajnie się tym łowiło :)

Pozdrawiam

Z tymi TT to troche roznie.Mam 2,4m do 20g i moim zdaniem komfortowo ogarnia 15g plus 3", jest opisany jako zander,ale lepiej sprawdzi sie na dobrych okoniach lub pstragach.Trzeba brac do lapy,lub czytac opisy uzytkownikow,bo miale jeszcze w reku 1sklad do 15g i pala taka ,ze ja bym opisal do 25g.

• Like 1

Chcę kupić spinning głównie do opadu na rzekę, główki 15-30g+guma czasem może ciut więcej do 35g. I czasem na żwirownie wahadło, guma z główką od 10g jakiś slider. Zastanawiam się nad Mikado Inazuma 2.7m tylko właśnie nie wiem która będzie lepsza ta do 30g czy 35g. Przeczytałem cały temat i mało jest opinii o 2.7m a CW są sporo zaniżone.

Słyszeliście coś że mikado wstrzymało dystrybucję sicario bo podobno trzaskały?

Nie wiem czy wstrzymali ale mam już 4 sicario wcześniejsze trzy wszystkie pękły poniżej pierwszej przelotki, oczywicie na gwarancji

Edytowane przez Piotr Boruch

Witam. Łowi ktoś z was mikado sicario 238 1-7 gram? Od jakiej gramatury zaczyna dobrze pokazywać opad przynęty i ile pociągnie maksymalnie żeby komfortowo i dosyć agresywnie podbijać gumki?

Mam wersję 223 1-7 i pisałem jakiś czas temu, że opad dobrze widać przy 3g plus gumka ale ostatnio przy bezwietrznej pogodzie łowiłem w zatoce o głębokości około 1,5 m z twardym dnem i opad małego plemnika z 1,5 gramowa główką było dobrze widać.

Poszukuję informacji na temat modelu Inazuma Flash Zander 2,70 m do 35 g.

Przeznaczenie - gumy na Wiśle z brzegu.

Interesują mnie dane na temat:

- jaki jest realny zakres ciężaru wyrzutowego?

- czy jest tak samo szybka jak krótsze modele?

- jaka jest długość dolnika od mocowania kołowrotka?

- może ktoś już to wie - czy lepiej kupić Kamisori?

Z góry dziękuję.

Andrzej

Nie wiem czy wstrzymali ale mam już 4 sicario wcześniejsze trzy wszystkie pękły poniżej pierwszej przelotki, oczywicie na gwarancji

Panie Piotrze proszę się nie obrażać i nie brać mojego textu za jakiś atak na Pana osobę ale widziałem parę razy jak Pan wędkuje i trochu się nie dziwie że w Pana rękach wędki pękają.