Marcy- Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Witaj Michał Użytkowałem ten kijek w trakcie tego sezonu. Na płytkim łowisku, na szczupaka na lekko. Głównie z gumkami od 7-12cm ale na główkach max 5gr. Do tego wahadła do 20gr i obrotówki do Agli 4. Ten Trout ma dosyć twardy szczyt. Wydaje się, że jest to czuły kijek, choć u mnie nad wodą nie ma przestrzeni żeby poopadać przynętą Jeśli bardziej pod okonia to bym z tej stajni polecił Nihonto TT Zander. Mocowo podobne, ale tutaj bardziej spolegliwy szczyt. Fajnie się tym łowiło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Z tymi TT to troche roznie.Mam 2,4m do 20g i moim zdaniem komfortowo ogarnia 15g plus 3", jest opisany jako zander,ale lepiej sprawdzi sie na dobrych okoniach lub pstragach.Trzeba brac do lapy,lub czytac opisy uzytkownikow,bo miale jeszcze w reku 1sklad do 15g i pala taka ,ze ja bym opisal do 25g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Zgadza się Darek ale 1skład do 15.... z tym była taka sytuacja, że nawet Mikado wysyłało maile, że ten model jest źle opisany i żeby brać poprawkę na to Model TT220 i 240 czy 260 to już podobne kije 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Darek a ten Nihonto jaką najmniejszą gramaturą łowiłeś? Przy 3-4g będzie widoczny opad na szczytówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Jak chcesz obserwować opad na szczytówce to bierz wklejkę... inaczej to obserwacja plecionki albo czucie w łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Orientuje się ktoś od jakiej gramatury zaczyna pokazywać opad kijek kamisori perch 2.40 cw. do 12 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Darek a ten Nihonto jaką najmniejszą gramaturą łowiłeś? Przy 3-4g będzie widoczny opad na szczytówce?Nie lowilam tak lekko,niestety byl nad woda ze 3razy.Na sucho podwiesilem olow to raczej 5-6g,ale to moje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 tak od 7 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Chcę kupić spinning głównie do opadu na rzekę, główki 15-30g+guma czasem może ciut więcej do 35g. I czasem na żwirownie wahadło, guma z główką od 10g jakiś slider. Zastanawiam się nad Mikado Inazuma 2.7m tylko właśnie nie wiem która będzie lepsza ta do 30g czy 35g. Przeczytałem cały temat i mało jest opinii o 2.7m a CW są sporo zaniżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 To jak ma byc rzeka 35g,zwirownia 10g to trzeba kupic 2 kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Hej!Możecie podpowiedzieć, jaka jest długość dolnika od początku fore do samego końca w kamisori zander 270/35g??? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Słyszeliście coś że mikado wstrzymało dystrybucję sicario bo podobno trzaskały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Nie, ale słychać nad wodą trzaski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Co u nie których w głowach też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Muszę się zapytać dla pewności bo w kilku aukcjach w opisie wędki Inazuma Flash Zander było napisane że to wklejka dlatego dla pewności zapytam czy ta wędka jest bez wklejanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Tak bez wklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Kamisori Zander 198 cm w 2 częściach do 35 g. Obawiałem się że będzie zbyt pałowata ale jak widać na zdjęciu gnie się całkiem całkiem. Podniesione z ziemi ok 70 dgk. Edytowane 5 Października 2016 przez damien79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Słyszeliście coś że mikado wstrzymało dystrybucję sicario bo podobno trzaskały?Nie wiem czy wstrzymali ale mam już 4 sicario wcześniejsze trzy wszystkie pękły poniżej pierwszej przelotki, oczywicie na gwarancji Edytowane 5 Października 2016 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Moje sicario 238 jest ok. Katuję je naprawdę mocno i nic nie pęka. Może wypuścili jakąś trefną partię. Edytowane 6 Października 2016 przez pietryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Witam. Łowi ktoś z was mikado sicario 238 1-7 gram? Od jakiej gramatury zaczyna dobrze pokazywać opad przynęty i ile pociągnie maksymalnie żeby komfortowo i dosyć agresywnie podbijać gumki? Mam wersję 223 1-7 i pisałem jakiś czas temu, że opad dobrze widać przy 3g plus gumka ale ostatnio przy bezwietrznej pogodzie łowiłem w zatoce o głębokości około 1,5 m z twardym dnem i opad małego plemnika z 1,5 gramowa główką było dobrze widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Szacun dla Ciebie i twojego oka. Zobaczyć jak na tym kiju siada 1,5 grama dla mnie niemożliwe. Mikado musiało wypuścić kilka wersji tego samego kija. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriczu Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Przy bardzo cienkiej plecionce jest to do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Poszukuję informacji na temat modelu Inazuma Flash Zander 2,70 m do 35 g.Przeznaczenie - gumy na Wiśle z brzegu. Interesują mnie dane na temat: - jaki jest realny zakres ciężaru wyrzutowego?- czy jest tak samo szybka jak krótsze modele?- jaka jest długość dolnika od mocowania kołowrotka? - może ktoś już to wie - czy lepiej kupić Kamisori? Z góry dziękuję. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Przy bardzo cienkiej plecionce jest to do zrobienia Kolego machałem tym kijem ,ogarnia 18gram + 8cm guma,a na pewno nie jest to kiwok od podlodówki i nie jestem w stanie zobaczyć opadu przy 1,5 gr,no chyba,że z 10cm gumą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Nie wiem czy wstrzymali ale mam już 4 sicario wcześniejsze trzy wszystkie pękły poniżej pierwszej przelotki, oczywicie na gwarancjiPanie Piotrze proszę się nie obrażać i nie brać mojego textu za jakiś atak na Pana osobę ale widziałem parę razy jak Pan wędkuje i trochu się nie dziwie że w Pana rękach wędki pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi