Dano-G Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Szacun dla Ciebie i twojego oka. Zobaczyć jak na tym kiju siada 1,5 grama dla mnie niemożliwe. Mikado musiało wypuścić kilka wersji tego samego kija.Mam wersję 207 cm i widać ten opad.Nie chciałbym natomiast przeciążać kija niczym cięższym niż 10g Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Mam wersję 207 cm i widać ten opad.Nie chciałbym natomiast przeciążać kija niczym cięższym niż 10g Skoro widzisz to chyba na szczytówce zamontowany masz kiwok od podlodówki ???? Edytowane 10 Października 2016 przez pietryk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Na pewno nie ogarnie 18 gramów (nie gram jak napisał kolega Cyprys19)Być może piszemy o różnych wędkach, ale napisałem świadomie to co napisałem i nie mam kiwoka na wędce. Precyzyjniej - główka 1,5 g plus kajtek 2 całe - w odpowiednich warunkach - widać opad. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 @Dano-G jakiej linki używasz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 @Dano-G jakiej linki używasz?Sznura muchowego z głowicą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) @Dano-G jakiej linki używasz?Varivas 0,3 pe light game Cyprys - nie dam się sprowokować. Nie zniżę się :-)Baw się dobrze i trzymaj swój poziom Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 11 Października 2016 przez Dano-G 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Dziękuję, tyle mi wystarczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Varivas 0,3 pe light game Cyprys - nie dam się sprowokować. Nie zniżę się :-)Baw się dobrze i trzymaj swój poziom Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDANO-G nie odbieraj tego jako prowokację ,a tym bardziej nie rozmawiajmy tu o poziomach...Jeśli łowisz wędkami mikado, to pewnie zauważyłeś ,że opisy są zaniżane ,a kije tej firmy ogarniają o wiele większe ciężary jak w opisie.Ale niestety nie wierzę w to ,że można komfortowo łowić tym kijem na główce 1,5 grama i widać opad ,bo nawet jak użyjesz pajęczej nici to moim zdaniem nie jest to wykonalne.Łowiłem tym kijem i takie jest moje zdanie (do którego mam prawo).Kije "pracowniane" ,wykonane z dużo lepszych materiałów czasami mają problem z ogarnianiem tak małych gramatur...Może TY obserwujesz opad na plecionce , a nie na kiju... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Przełowiłem kilka kijków takich jak 701-1 czy 761 skrócony z dołu, jakieś okoniówki na muchówkach tez były. Umiem sie nimi posługiwać i umiem zobaczyć :-)Zwracam uwagę, ze ja piszę o kiju 207 cm. Koledzy pisali o 223. Ja tego dłuższego nie miałem w rękach. Może to jest rozbieżność.Kwestia komfortu - nie ma go przy 1,5 g plus kajtek. Jak nie wieje, widać na szczytówce opad. Nie super, nie idealnie ale widać :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Panowie przymierzam się do kupna kija Mikado Kamisori Zander dł 230 do 22 gr. Czy ktoś mógłby opisać co na prawdę obsługuje ten kij , szczególnie chodzi mi o dolny zakres . Czy opad główki 8 gr + guma jest widoczny . Szukam kija Mikado który obsłuży komfortowo 8-25 gr + guma w dwu składzie . Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) W mojej opinii 8 g to minimum + guma , przy bezwietrznej pogodzie będzie ok a 25 g + 4'' jeszcze obleci . Za takie pieniądze kij bajka. Edytowane 13 Października 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Wg mnie będzie za mocny do tych gramatur. Edytowane 13 Października 2016 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Kamisoryyyyy, Inazumy .... Inazuma Perch do 18 gr to minimum 8 gr i 3 " gumiś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Ja moim Kamisori do 22 g 10 g + 3 cale guma ogarniam na spokojnie , opad widać na szczytówce.Pełen komfort to nie będzie bo lepiej założyć więcej , ale zaczyna ''gadać'' właśnie od tych 8-10 g z kopytem 3 cale. Edytowane 14 Października 2016 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 szukam informacji na temat mikado kamisori zander 260 cm, jaki jest realny ciężar rzutowy tego kija, czy warto go kupić za ponad 300zł na sandacza z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Szukam budżtowy kijek na zanderki dla znajmego. Wybór padł na Kamisori Zander, dwa modele 2,29 22g lub 2,40 35g. Który kijek będzie dobry pod gumy 9-12cm na główkach 10-22g(jeśli da radę więcej też będzie dobrze. Głównie zależy żeby kij pokazywał opad przy gumię 10cm + 10g. @ dwa posty wyżej, dopiero zauważyłem. Ale i tak poczekam na więcej. Edytowane 26 Października 2016 przez Spinnigista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Łowilem kamisor 240 do 35g, spokojnie obsłuży gramature i przynęty o których piszesz, mogę polecić jeszcze mikado xplode tyle że to jednoskład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Ktoś użytkował spinning Migado Sakana Hanta do 229cm do 13g ? Jakie odczucia i realny CW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Ja moim Kamisori do 22 g 10 g + 3 cale guma ogarniam na spokojnie , opad widać na szczytówce.Pełen komfort to nie będzie bo lepiej założyć więcej , ale zaczyna ''gadać'' właśnie od tych 8-10 g z kopytem 3 cale.Jaka maksymalna waga główki plus guma ? Ile realnie max można założyć na to ?Chcę kupi taki kijek 2.29 do 22 gram lub 2.20 do 28 gram. Głębokość łowiska od 3 do 10 metrów. Co polecicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Zdecydowanie do 22g. Spokojnie oblecisz nim wodę główkami 10-25g, cięższymi chyba nie łowisz w tego typu łowisku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Kilka dni temu zakupiłem Mikado Kamisori Zander 240 cm up to 35 g. Pierwsze testy odnośnie wyrzutu przedstawiają się następująco: przyjemny komfort łowienia w opadzie to główka 12-15g plus guma 7-8cm. Z główkami doszedłem w trakcie testów do 20 g plus guma i było naprawdę ok. Niestety nie miałem ze sobą and wodą pełnego asortymentu gramatur ale myślę że główka rzędu 30 g plus guma pójdzie bez problemu. Lżejszych też nie próbowałem (raptem dwa - trzy rzuty ze względu na silny, boczny wiatr...) ale przy tym wichrze główka 8g plus guma dawała jeszcze pewne niewielkie sygnały na szczytówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Potrzebuje informacji na temat tego kijka Mikado Hirameki X-tra light Spin 8g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 http://m.wedkarski.com/wedki-spinningowe/11796-wedka-hirameki-x-tra-light-spin-mikado.html Opis jest. Wysokiej klasy wędki i to za około 100 zł. Nie warto za St.Croix przepłacać. Potrzebuje informacji na temat tego kijka Mikado Hirameki X-tra light Spin 8g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Ostatnio stałem się posiadaczem dwóch kijków mikado . Jedno co mogę powiedzieć na pewno to że opisy katalogowe czy indywidualne na kijach ni jak nie mają się do tego jest w rzeczywistości - oczywiście to moje odczucia . Kamisori Perch 2 składy dł 220 , do 12 gr - typowa sandaczówka na lekko, na wody stojące , obsługująca gramatury w od 8 do 20 gr + guma , nie jest to wklejka , kij czuły , czuć puknięcia , pstryki . Podczas prowadzenia przynęty pracuje 1/3 kija ( nie sam szczyt jak w wklejkach ) , ładnie zacina czyli dalsze 2/3 są sztywne i trzymając rybę przechodzi w parabolę . Nie jest to ideał ale za te pieniądze i wykonanie na prawdę fajna pozycja . W tym kiju bardziej czuć niż widać brania , jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do wklejki może się zawieść . Kamisori Zander 2 składy dł 229 , do 22 gr - lekki kij , fajnie wykonany obsługujący od 12 do 30 gr ( pewnie pociągnie i więcej ) + guma , powiedziałbym sandacz na średnio . Kij czuły jako tako w każdym bądź razie czuć puknięcia , sztywny przechodzący pod większą rybą w parabolę . Odczucia są podobne do poprzednika z tym , że to jest "starszy brat" , na pewno się sprawdzi na rzekach . Nie za bardzo widzę możliwość podbijania nim kogutów 25 - 30 gr , opad tak , podbijanie tak sobie - kij jest zbyt paraboliczny . To są moje odczucia dlatego zalecam najlepiej przed kupnem sobie obejrzeć kijek . Edytowane 3 Listopada 2016 przez neor 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Kogutami nie łowię. Może skuszę się na kamisori d0 22gram ale w jednoskładzie. To pewnie dużo lepiej czuć wszystko będzie. Będę łowił na czorsztynie przeważnie. Co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi