Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy ktoś z was mial okazję pomacać a najlepiej połowić, nowym travelkiem, hirameki 2,40 6-25g? Jaka akcja, realne CW (bo tu wiadomo że mikado raczej źle opisuje kijki), itp. wrażenia?

Dowiedziales sie czegos konkretnego na temat tego kija?

• Like 1

Ktoś użytkował spinning Migado Sakana Hanta do 229cm do 13g ? Jakie odczucia i realny CW ?

Mam ten kijek. Mnie trafiła się krzywa pierwsza przelotka...ale w tak budżetowej wykałaczce to może się zdarzyć...i przelotki trochę za mocarne :/

...Całkiem fajny design, bardzo wygodny króciutki dolnik, fajny uchwyt kołowrotka.

Wklejana sekcja szczytówki jak dla mnie troszkę za miękka - Keitech 3" + 7g główka powoduje, że już trochę "kluskuje"

Najbardziej komfortowo rzuca się i podbija smukłe gumki w przedziale 5 - 6.5 na główkach do 7g max

Tak z mojego punktu widzenia :)

No ok dzisiaj przyszedł do mnie dwuskład 2.20 kamisori zander do 28gram i teraz - moje ogromne zdziwienie i zadowolenie.

Wędka moim zdaniem ogarnie max 35 gram ale to max a wykonanie niesamowite. Polecam nie zdecydowanym !!! Jak za taką cenę kijek cudo. To jest moje skromne zdanie łowię dopiero od 39 latek. Pasuje do niej wyśmienicie twin power 4000 model 2006 który posiadam i leże z wędeczką w ręku jak ulał. Nie wiem skąd takie rozbieżności w max ciężarze wyrzutu ja bym na nią więcej bał się zawiesić bo to delikatny ale tez mocny nie chrust kijek.

Edytowane przez norbertkrakow

Witam wszystkich, powiem tak jest tragedia z zważywszy że dbam o cały swój sprzęt, ale do rzeczy. Zdechła moja inazuma flasch zander 2.2 do 28g, strzeliła zaraz za 3 przelotka od góry, kij jest nowy, pierwszy raz nad wodą i zonk. Nie był przeciążony mors 2, alga 2 itp. Czy da się jakoś sprawę załatwić na szybko bezpośrednio w Mikado bo nie chce mi się odsyłać do sklepu, oni posła do Mikado itd. Może ktoś miał już podobny przypadek, wersja w korku.

Witam wszystkich, powiem tak jest tragedia z zważywszy że dbam o cały swój sprzęt, ale do rzeczy. Zdechła moja inazuma flasch zander 2.2 do 28g, strzeliła zaraz za 3 przelotka od góry, kij jest nowy, pierwszy raz nad wodą i zonk. Nie był przeciążony mors 2, alga 2 itp. Czy da się jakoś sprawę załatwić na szybko bezpośrednio w Mikado bo nie chce mi się odsyłać do sklepu, oni posła do Mikado itd. Może ktoś miał już podobny przypadek, wersja w korku.

Wysyłaj do mikado.Ja w niecały tydzień miałem nowy kijek(złamany z mojej winy).Pod tym kątem szacun dla mikado za serwis.Tylko ładnie opisz jak doszło do złamania...

Edytowane przez huligan77

Blank podobny do kamisori. Moge się mylić ale mam takie odczucia. Ogólnie obie wędki wykonanie na 10.

No to sie mylisz i po co sie wypowiadasz jak nie jestes pewny i potem mamy tu tyle nie prawdziwych stwierdzen,rad. Nie lowilem,nie mialem w lapie nie wypowiadam sie.

• Like 1

A jak koledzy oceniają moc kamisori perch 2.4 do 12g ile to może mieć lb ?

Pewnie więcej niż te 12g. Mam 2,2 do 12g i spokojnie ogarnia w wyrzucie 20g. Z podbiciem już tak fajnie nie jest ale da radę.

PS. Przypominałem sobie właśnie pewien mankament mojego Kamisori. Po tygodniu wędkowania dostała luzu na uchwycie przy fore. Przy rzucie klikał a podczas podbicia uchwyt kołowrotka sobie a fore sobie. Gruba igła ze strzykawką, żywica i zalałem feralne miejsce. Do dziś już nic nie klika i się nie rusza. Wiem, że serwis Mikado dobrze działa (no może cierpi na tym dokładność) ale środek sezonu a tu zonk.

Nie wiem czemu kij jest bez uchwytu na przynęty, może design był lepszy ;). Ja sobie dołożyłem i teraz kij jest wg mnie kompletny.

Za tę kasę, po sezonie - ja jestem zadowolony.

Edytowane przez GregorS
  • Like 1