Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam. Chcialbym zaczerpnąć info od osob uzywajacych ten konkretny model a mianowicie Kamisori Zander 2,40 m do 28 gram:

Jak wyglada sprawa kontaktu z przyneta

Czy kij mozna troche przeciazyc azeby komfortowo bylo podbijac gume

Czy dobrze reaguje juz przy 10 gramach + 3 cale

Czy dobrze czuc opad i uderzenie o dno

Jak kij pracuje pod ryba czy tylko do zlacza a pozniej beton czy progresywnie

Czy ogarnie jeszcze 25 gram + 4 cale

A więc tak mam kija kamisori 2.20 do 28 gram i powiem Ci kijek marzenie. Podbija gumki na główce 30 gram bez problemu, a czucie jest tak od 10 gram. Nie wiem jek ten 2.4 reaguje. Ja łowię swoim i z łodzi i z brzegu. Miałem kiedyś dłuższe ale się wyleczyłem.

Macałem kilka dni temu w sklepie ten kijek tzn. Kamisori 2,20 do 28 gram.

Bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobił. Uchwyt fuji TVS przelotki fuji KR,

Dokręciłem na próbę ninję 2500 i całkiem fajnie to w łapce leżało.

Osobiście używam Freams'a 2508 (ale w sklepie nie było)

Podobało mi się też jego ugięcie.

Chyba go kupie ;)

• Like 1

Czy kamisori zander ma taki zapas jak inazuma? Konkretnie chodzi mi o to czy ten do 28 gram pociagnie lacznie 35 gram czy brac tego mocniejszego do 35 gram ?

Tak bardzo komfortowo podbije nawet 35.

A branie czuć jak byś młotem dostał po łapach.

Do kija mam twin powera 4000 i plecionę 0.16.

• Like 1

Trudno wybor padl na model do 35 gram zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaufalem opinii kolegi ktory bral udzial w tworzeniu kamisori o jego poprawnym opisie cw i bagatelizujac rozbierzne kwestie forumowych specjalistow o komfortowym cw kamisoei zaryzykowalem zakup w "ciemno"jak przyjdzie napisze cos wiecej.

Powiem tak do tego co potrzebujesz to moim zdaniem do kamisori 28g to bedzie kij od szczotki. Bo takim Jest wlasnie Inazuma, a wedlug tego co ja wiem to sa to identyczne blanki tylko inaczej zbrojone. Co ciekawe Inazuma 28g zewnetrznie blank jest cienszy niz Inazuma 22g

Co do Sicario. Kijek rewelacyjny jeżeli chodzi o przekazywanie brań na blank. Czuć najmniejsze skubnięcie.

Jednak wytrzymałość tych patyków jest marna. Łącznie pękły mi 3 szczytówki. Raz przed reklamacją, raz po, no i trzeci raz u szwagra w wędce.

Co śmiesze za drugim razem pękły w odstępie niecałej godziny...

Po raz kolejny, i mam nadzieję ostatni poleciały na reklamację. (...)

Jeżeli chodzi o łamliwość sicario to dużo zależy od tego na jaki akurat egzemplarz trafimy. Te z pierwszego wypustu nie pękają, są naprawdę czułe i śmiało można je delikatnie przeciążać. Kolejne partie faktycznie miały wadę i łamały się na potęgę niezależnie od gramatury przynęty. Żeby było śmieszniej - wszystkie w tym samym miejscu :D bodajże na trzeciej przelotce od góry o ile mnie pamięć nie myli.

Czy przypadkiem te awarie nie są wynikiem stosowania zbyt mocnych linek i za mocno dokręconego hamulca? Tak tylko mi się to nasunęło na myśl. Koledzy, jakie linki stosowaliście do tego 1-7g? Nie chcę popełnić tego samego błędu.