Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam 220 do 28 gram i śmiało ciągnie 35 gram plus guma. Więcej nie zakładam bo po co. Szkoda kija.

Moim zdaniem to jest max dla tego kija. Jak ktoś uważa, że nie jego sprawa. Najwyżej będzie reklamował że wielka gadzina mu go złamała. heheh

Jutro zrobię zdjęcia ugięcia to pokażę co i jak.

Edytowane przez szczupak1

Ciekawi mnie najbardziej jak ten 35 gram zaczyna gadac dolem? Ile trzeba zeby bylo czuc opad ?te 10 gram + guma to juz razem z 15 gram wiec cos powinno juz byc czuc ?☺ ugiecie ma ladne takie jak mnie interesuje tylko ciekawe jak ze szczupakami na tym kiju i ile od dolu minimum mu trzeba ☺

Edytowane przez X Y Z

Nie pomogę bo takiego nie mam, ale myślę że taki krótki to będzie miał kupę mocy w sobie. Może uda mi się obejrzeć gdzieś w Krakowie to dam znać co i jak.

Jedno powiem wędki są na pewno lepiej dopracowane od słynnego fenwicka. Miałem w ręku HMG i to była porażka kija.

Edytowane przez szczupak1

Właśnie też jestem ciekaw bo zastanawiam się nad tym 229/22g a 240/28g. Będę używal głównie 8-25 na wodach stojących. Bardziej jakoś nakręcony jestem na ten 229/22 ale boję się że będzie za słaby i przy główce 20g+ Guma nie będziesz miał tyle mocy :/

Moje inazumka  240 up 30 , pociagnie wiecej ale raczej bez super komfortu tak uwaza, i faktucznie pracuje płynniej i przyjemniej pod obciorzeniem , nie wiem czy tylko moja ale sadze ze tak bo ja mam taka ktora jaki jedna z pierwszych wyplynela do sieci jeszcze bez nr seryjnych z fabryki. kijek bajajajaja

Odebralem dzis kamisori 2,4 metra do 35 gram i te bajki o tym ze ogarnia 40 gram + 5 cali to mozna oowiadac dzieciom. 30 gram + 4 cale to maks z tetow na sucho. Optymalnie 25 gram + 4 cale jak najbardziej. Porownujac z Inazuma to inazuma jeszt sztywna pała a kamisori to bardzo szybki kij o progresywnym ugieciu. Dobrze zrobilem ze wzialem ten do 35 gram dzieki @Tony ze mnie nakierowałes na właściwe tory.

Pozdrawiam

• Like 1

Panowie pilnie poszukuję kijka Mikado Sicario 207 cm 1-7 g. Ktoś może gdzieś go jeszcze widział w jakimś sklepie? Internet przerezałem wzdłuż i wszerz i jak cokolwiek znalazłem w sklepach to pomimo, że niby jest na stanie, to w rzeczywistości było odwrotnie. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

Edytowane przez Muszka

Szczerze? Nie wiem kto takie bzdury rozppwiada o tej super mocy. Ladny czuly szczyt i mocny dol a nie zadna sztywna pala.

Czy jesteś w stanie określić od ilu czuć dolne C.W.? Będę miał porównanie.

Co prawda, ja przymierza się do 22 gram, ale w necie są tak skrajnie opinie użytkowników, że głowa mała. A potrzebuję kija dla gumek+jig od 7 do 15 gram.