jkos Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Odszczekuję!!! Wnioskuje, ze twoja opinia bazowała na doświadczeniu innych. Ja kupiłem ten kijek na lodke, takie zastosowanie spełnia pokładane w nim nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Wnioskuje, ze twoja opinia bazowała na doświadczeniu innych. Ja kupiłem ten kijek na lodke, takie zastosowanie spełnia pokładane w nim nadzieje.Nie, bazowałem na pierwszej próbie jeszcze jak było zimno i machałem tym kijkiem ledwie godzinę. Odniosłem pozytywne wrażenie a negatywy złożyłem na karb zimna. Niestety dłuższe wędkowanie, próba z najlżejszymi przynętami i porównanie z Ultrisem, zweryfikowały moje pierwotne poglądy... Na łódce może zdać egzamin, bo wówczas odległość rzutów ma drugorzędne znaczenie a kijek jest jak na swoją konstrukcję faktycznie mocny. Niestety ja wędkuję wyłącznie z brzegu, lub brodząc a do tego ten kijek zupełnie mi nie pasuje. Zresztą jak napisałem to moja subiektywna opinia, każdy ma inne preferencje i komuś innemu może pasować. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf8 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Witam!Długo zastanawiałem się nad kijem sandaczowym w cenie 250-350zł. Wybór padł na Mikado inazuma flash zander 229/22g vs. Mikado Kamisori Zander 229/22gJedyne nad czym się teraz zastanawiam to który z powyższych kijów wybrać? Czy ktoś łowił lub łowi na jakąś z tych wędek? Z różnic między nimi to rzuca się tylko uchwyt do kołowrotka, w Inazumie często ludzie narzekają że nie mogą się przyzwyczaić do uchwytu. Za wszelką pomoc będę wdzięczny Dzień dobry Edytowane 16 Czerwca 2017 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Hej, sam musisz zdecydować co Ci będzie lepiej leżeć sks czy tvs, po postach tego nie wywnioskujesz. Powracając do tematu polecam zajrzeć do działu spinning - wędki mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Kamisori to kontynuacja Inazumy jak mozna wyczytać w necie. Do tego masz zbrojenie w fuji KR, fuji tvs który jest bardzo wygodnym uchwytem (w odróżnieniu od Skss bez insertu). Dla mnie wybór jest prosty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Bierz Kamisori , przelotki Fuji , co do uchwytu dla mnie SKSS jest porażką także nawet nie biorę pod uwagę kijów z nim.Co do kijka to mega fajny patyk , mam go już drugi sezon i dał już kilka fajnych rybek (sandacze , szczupaki , okonie ). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Szymon, do 28 gram masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Szymon, do 28 gram masz?Mam model 229/22g , w tym sezonie łowię bardzo dużo z łódki i robi tam za no.1 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 mikado specjalized 240 4-18 bedzie za mocny na klenie okonie pod wobki 4-6 obrotowki 1-2 szukam czegos co obsluzy zarowno klenie jak i bolki na lekko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 czy ktoś może podzielić się opinią po dłuższym użytkowaniu Chubsterów ?- jak 3.05 sprawdza się z mniejszymi wobkami, np. 2g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Małe woblerki 2, 2.5g tym Chubsterem 3,05 rzuca się już całkiem przyjemnie (żyłka 0,16). Poniżej 2g to tylko niektóre tonące egzemplarze ze skupioną masą jeszcze w miarę lecą. Po dłuższym użytkowaniu trochę w tym kiju zaczął mnie drażnić za mały front grip (a dłonie mam małe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 a boleniowki np salmo thrill 7cm czy dorado tender w tym samym rozmiarze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Nie łowię tym kijem boleni, ale dzisiaj podczepiłem na próbę thrilla 7 no i rzuca się fajnie. Nie wiem jak z zacięciem bolenia z dużej odległości tym kijem, bo jest on miękki i głęboko się gnie. W silniejszym nurcie i przynętą stawiającą większy opór już chyba komfortowo nie połowisz. Jako kij kleniowy z opcją bolenia na lekko chyba może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Inazuma robi robote p ocalosci pizgam tym wszystko fakt ten sksksks troche drentwy mysle o przezbrojeniu , a jak ide na klenie to mam dolnik z im6 i szczyt od inazumy i dalej robi robote hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Zraziłem się do dolników bez odpowiedniego foregripu. Bardzo dziwnie mi się je trzyma. Pobiegłem dziś specjalnie do sklepu pomacać Chubstera, owszem kijek ciekawy i lekki, ale ten uchwyt... Pozostanę jednak przy mojej Catanie 270cm/3-14g, muszę mu tylko amputować 10cm dolnika i będzie to, co "tygrysy lubią najbardziej". Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik21 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Witam Potrzebuję małej pomocy w porównaniu wędek.Mianowicie Mikado Kamisori perch 198 do 15 gram i Mikado Kamisori zander 198 do 18 gram. Oba modele jednosklady. Kija chęć dobrać pod sandacza od 12 gr.+ guma do 18 gr.+guma Który z modeli nada się najbardziej???Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Śmiało możesz brać MKZ do 18 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Panowie jak realnie obsługuje kamisori >35g?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Damian, czy przypadkiem ten znaczek nie powinien być odwrotnie < 35g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Tak moja wina przepraszam, ale już zamówiłem zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 mam inazume flash zander 229 do 22g korek i x-plode 1-skład 229 do 22g piankaniby te same kije aleflash zander ma sztywniejszy szczyt jest cięższy o około 25gbez problemu łowiłem na gółwki 10 - 30g + guma 9cm w obu kijach przezbroiłem przelotki na mniejsze - lżejsze, kije nabrały większej czułości, szybkości i mniej, lecą na pysk, szybciej gasną po wyrzucie. lepiej się łowi na lżejsze przynęty w przypadku flash zandera x-plode dopiero zakupiłem czeka na testy nad wodą. ale po machaniu na sucho już wiem że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 W łapie miałem tej niedzieli drogi pANIE i nie jest wart tej ceny !!! Tak samo jak Nihonto totalna porażka wykonanie tragiczne nawet jak za tak małe pieniążki. Lakier porozlewany, przelotki każda z innej budy krzywo powklejane i dużo by tu pisać. Jedne kamisori naprawdę na obecną chwilę jest warte polecenia oraz stare lexusy i diamonty. Miałem przez krótki czas Mikado Sakana Hanta 240 5-15g i uważam, że jakość wykonania była bardzo wysoka, przelotki równo wklejone, ładnie polakierowane omotki - bez nadlewek, uchwyt mimo, że kopia fuji to i tak dobrze wykonany, rękojeść mimo że udaje korek to też starannie wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Czy ktoś posiada Kamisori Perch 240 i Sapphire Lexus 240 i mógłby powiedzieć jaka jest różnica w akcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Czy ktoś posiada Kamisori Perch 240 i Sapphire Lexus 240 i mógłby powiedzieć jaka jest różnica w akcji?Oczywiście wiem, że druga jest wklejką, ale czy warto dopłacać do komponentów fuji. Wędka ma służyć do okoni, główki 2-5g guma 2-3 cala. Która z nich lepiej przekazuje brania? Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez tomekmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Do takich parametrów okoniowych to tylko Lexus jest też czuły jak na wklejkę . Perch to sandacz na lekko . Oba kije przekazują brania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi