Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Koledzy mam pytanie do użytkowników wędki Mikado Sicario 238 cw.7.

Czy podczas zwijania żyłki słychać wyraźny ,,dźwięk" przesuwającej się żyłki po przelotkach tzn. są dość głośne. Dziękuję za wszelkie informacje dotyczące tego zjawiska ...

Czy ktoś się orientuje w jakie przelotki uzbrojony jest ten kijek ?

• 2 tygodnie później...
Gość Tomasz Bociek

Witam. Chcę zamówić mikado kamisori zander w jednym kawałku do 18g. Zastanawiam się tylko jaki do tego podpiąć kołowrotek. Jeeli ktoś łowi takim to proszę o podpowiedź. Zastanawiam się nad wagą kołowrotka a nie konkretnym modelem. Pozdrawiam.

Używałem tę wędkę dość krótko, po prostu nie leżała mi, ale nie zauważyłem żeby szum żyłki lub plecionki na przelotkach jakoś szczególnie wyróżniał się w porównaniu z innymi wędkami. Co prawda ja miałem 207cm/1-7g ale to nie powinno mieć znaczenia. Może to wina zastosowanej linki.

Edytowane przez Alexspin

Witam, szukam kija na sandacze , rozważam kupno Mikado kamisori Zander tylko mam problem jaką długość wybrać 260 czy 240 do 28g,łowić będę na Odrze miejskie umocnione nabrzeża

Łowię na Kamisori Zander 240 do 28 od czerwca 2016. Dla mnie jest to na prawdę ciekawa i uniwersalna wędka. Łowiłem nią sandacze na jeziorach, zarówno z brzegu jak i z łodzi. Dała radę na Wiśle boleniom i sandaczom. Łowiłem na nią szczupaki i okonie. Ma duży zapas mocy i jest niezwykle "czujna" według mnie. Nie gubi ryb i świetnie przekazuje brania. W wypadku, gdy częściej łowisz z brzegu, brałbym 260 .

Pozdrawiam.