Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Ktoś już pisał o trzeszczącym uchwycie w Kamismori ale nie widzę podpowiedzi.

Mam takowe w jednym kawałku 198 do 35g.i klika nawet przy energicznym podbiciu 30g.

Reklamować?

Czy może jest jakiś domowy sposób?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Dzisiaj zauważyłem że w moim kamisori są źle wklejone przelotki na górnym elemencie zamieniona jest druga z trzecią przelotką patrząc od dołu ,reklamować?

Źle założone przelotki to podstawa do reklamacji. Tak samo reklamowałbym kij z trzeszczącym uchwytem

Edytowane przez Mateusz88

Patrzac od dolu druga z trzecia sa odwrotnie wklejone. A najlepsze jest to ze jak kupowalem swojego kamisori w CW w Warszawie i zwrócilem uwage sprzedawcy na ten fakt to mi powiedział ze nie mam pojęcia o wędkarstwie bo to jest " nowoczesny " sposób zbrojenia wedek fuji w ramce K ????

• Like 2

Gościu z wędkarskiego gdzie kupiłem kijaszka oglądał go dzisiaj pomierzył submiarką i stwierdził że to złudzenie optyczne

Ewidentnie sa nie po kolei wklejone przelotki. Racja jest po twojej stronie i tego sie trzymaj a sówmiarka to niech on sobie zmierzy .... a nie poprawność wklejenia przelotek

Czy mówicie o tym narzędziu ???  jeżeli tak, to jest to suwmiarka .

220px-Messschieber.jpg

Edytowane przez slawek_2348
  • Like 9

Zbrojenie ze zdjęcia to jakieś nieporozumienie... Cieżko byłoby coś takiego przegapić nawet początkującemu Chińskiemu rodbuilderowi  :D

Sprzedawców proponuję traktować z duuużą rezerwą, zwłaszcza tych wszechwiedzących lub zbywających. Też się spotkałem z myleniem KR concept i prelotek typu K.

Nie jestem ekspertem - ale dodam jeszcze, że pierwsze trzy przelotki redukujące powinne zawsze być ustawione w tzw. "bullseye" - niezależnie czy zbrojenie jest w systemie NGC z przelotkami typu Y czy nowymi KL-H.

Edytowane przez kineret

• 2 tygodnie później...