alphard28 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Wystarczy poszukać. Nic trudnego. A kij jak za te pieniądze jest tego wart szczególnie w jedno składzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 2 lata temu Mikado Inazuma Flash Perch kosztował pod 300zł, dzisiaj jest prawie 2 razy tańszy. Czy warto kupić teraz ten kij? Czy może teraz te kije są gorzej wykonane i stąd ta cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Chyba pomyliles z inazuma flash zander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Inazuma 214cm 22g w akcji (jednoskład). Szczupak 116cm. Przyłów przy sandaczowaniu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Witam może ktoś coś napisze na temat Lexus sapphire drop shot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam może ktoś coś napisze na temat Lexus sapphire drop shotJaki model Cię interesuje? W sklepie w którym pracuje mamy te kije więc mogę pomacać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Kolego 220 5-20. I jak byś mógł porównać powiedzmy do inazumy flash perch 220 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KROPAS Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam panowie a co myślicie o modelu Kamisori zender 2.60 do 28 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 długi dolnik przez to wybrałem model 240 do 28 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Kolego 220 5-20. I jak byś mógł porównać powiedzmy do inazumy flash perch 220 18 A więc w mojej opinii Inazuma jest szybszym kijem z większym zapasem mocy. Inazuma ma bardziej szczytowe ugięcie a Lexus przy dużym obciążeniu wchodzi w głębokie ugięcie. Szczytówka w Inazumie jest znacznie sztywniejsza niż w Lexsusie. Z inazumy poślesz większe przynęty niż z Lexusa. Obydwie wędki fajnie wykonane. Jeśli szukasz kija typowo pod okonia to wybrałbym Lexsusa a jeśli pod szczupaka i sandacza na lekko to bierz Inazume. W Lexusie masz również krótszy dolnik wada lub zaleta zależy od upodobań. W jednym i drugim kiju podobają mi się uchwyty kołowrotka ponieważ palec może spoczywać na blanku ale SKS chyba wygodniejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Inazume mam i dlatego pytam bo cw podobne, ale znowu widać że nie ma to znaczenia. Patyka potrzebuje na okonia ewentualnie na pstrąga w ciurkach. Pytanie czy nie będzie głuchy bo to co mam to jest głuche jak pień nic nie czuć w łapie. A i faktycznie jest to "udoskonalony" Lexus?. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KROPAS Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 ale podobno inazume i kamisori to kije n a tym samy blanku czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Tak dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Z tego co wiem to nie są te same blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Mialem 4 rozne Inazumy i moim zdaniem Kamisori maja inna charakterystyke ugiecia,pracy i to inne blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Inazume mam i dlatego pytam bo cw podobne, ale znowu widać że nie ma to znaczenia. Patyka potrzebuje na okonia ewentualnie na pstrąga w ciurkach. Pytanie czy nie będzie głuchy bo to co mam to jest głuche jak pień nic nie czuć w łapie. A i faktycznie jest to "udoskonalony" Lexus?. Powiem tak wędkarze jarają się starym lexusem a ja rzuciłem tą wedką dwa razy i oddałem koledze bo ten kij mi po prostu nie leżał, zbyt miękki szczyt i brak dzielonej rękojeści nie lubię takich wędek. Także mi zdecydowanie bardziej podoba się nowy lexus od tego starego Hmm jakimi przynętami będziesz łowił? Bo te kije to raczej na okonie i duże okonie są przeznaczone a nie do dłubania małymi paprochami. No ale jeśli bardzo chcesz ten lub ten to wybrał bym lexusa pod te ryby. Może coś innego wybierz, też dobre rozwiązanie A co do blanków to nie są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Przed wszystkim chce patyka do Drop Shota, nigdy nie lowilem ta metoda no ale trzeba sie nauczyc. Na razie sam nie wiem co bym chcial do tej metody bo nie wiem czego sie spodziewac. Przynety na pewno nie paprochy, jaskolki 5-6-7cm, czeburaszki 3-5-7g do szurania, do dropa beda ciezsze.Do tej pory uzywam Inazumy Flash Perch 220/18 glownie do gumek, ale i jakies zelazo czy wobki sie zalozy. Gumy to max 3" predator, cannibal 10cm., glowki max 10g, a przewaznie 5-7g. Chyba ze to wlasnie ta Inazuma sie nada do DS?. Edytowane 19 Stycznia 2018 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Lexus do DS powinien być ok. U mnie w klubie nim właśnie tak łowią ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ale który Lexus stary czy ten nowy DS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Mam lexusa do 7g i szczerze to drugi raz bym nie kupił. Szczyt całkiem fajny nadający się do tych 7g ale dół to jak od sumówki. Miałem przyłów szcupaka ~60cm i gorzej to pracuje niż kije do 28g czy nawet pulse do 49. Stary w DS da rade ale osobiście poszukał bym czegoś innego. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Dobra może narazie zostawię inazume i zobaczymy jak będzie z tym DS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Miał ktoś moż tego kijka SPECIALIZED TROUT SPIN ?Jak wrażenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 miałem 240 cm 4-18 g. Kijek szybki przy zacięciu, nie lejący. Pod ryba gnie się ładnie pozostawiając w dolniku zapas mocy. Łowiłem nim klenie, brzany. Pod kropka też się nada. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Dobra może narazie zostawię inazume i zobaczymy jak będzie z tym DSMysle,ze ta Inazuma calkiem sie nadaje do DS.Ja lowie Mikado TT Zander.Nie jest to sztywny kolek i pod szczupakiem 70cm pracuje prawie do uchwytu.Probowalem kijem 10 razy drozszym,ktorym lowie na jiga i mi nie podpasowal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi