intoxication Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Alexspin - wrzuć sobie link do Twojego mocno subiektywnego testu w podpis. Nie będziesz musiał go wrzucać jako odpowiedź na każde pytanie o streeto/ sicario ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Trzeba miec ręce kowala żeby nie czuć brań na sicario sl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Ja do końca się nie zgodzę. Inazuma zander to jedna z moich ulubionych wędek, która jest cały czas eksploatowana. Swego czasu i Lexus pierwsza wersja była mega katowana przez moją osobę i z sentymentu nie sprzedałem jej do dzisiaj miałem również z serii Nfc lub nsc nie pamiętam dokładnie i też była ok. Innymi mikado nie łowiłem, ale te które miałem z czystym sumieniem polecam. Kołowrotek Mikado miałem jeden i powiem tyle-nigdy więcej W każdej firmie znajdziemy tzw. AliExpress nie tylko w Mikado.mam inazumę zander 22cw,dobry czuły kij ,co prawda raz na Odrze strzeliła szczytówka na zaczepie ale serwis wymienił i kijek walczy nadal...co do kręciołków to posiadam 2 sztuki Mikado Black Stone,świetny kręcioł z fantastycznym hamulcem,kulturą pracy bije na głowę zaubera i red arcta........... Edytowane 15 Września 2018 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Black Stone to byl przewał marketingowy - w katalogu, reklamach i filmikach zachwalali ze ma "ślimakowy posuw szpuli, zapewniający perfekcyjne ułożenie linki"... Zdjecia temu przeczyły bo nawój prezentowały zupełnie przeciętny. Oczywiście nie ma wormshafta, bo to klon Ryobi Krieger który ma posuw na krzywce. Identyczny Dragon Ultima jakoś był uczciwie opisany w katalogu.Samego młynka jakościowo nie oceniam, moze jest świetny - natomiast taki "chłyt marketingowy" juz zniechęca. Tak jakby mi ktoś obiecał w salonie samochodowym 2,8 TDi a pod maską bym znalazł 1,6 benzynę .... Edytowane 15 Września 2018 przez etherni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Bardzo dobrze wspominam inazumę do 22 g. Generalnie nigdy nie zawiodła, a już pod Szczecińsko-Odrzańskie sandacze była wręcz idealna.A feederami różnych modeli od mikado łowię do dzisiaj. Bardzo dobre kije jak na tą klasę cenową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Potwierdzam przedmówców , inazuma , kamisori bardzo udane patyki. Osobiscie łowie szcytem z inazumy do 30g ze spasowanym dolnikiem z im6. i do dzisiaj nie chce innego kija a to już z 6 lat 7 hmmm 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Tak .posiadam kamisori do 22gr i jak najbardziej polecam ten patyk ,wykonanie ,ugięcie w tym budżecie cenowym super ,trochę razi brak zaczepu na kotwicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Hej.Walory ,wykonanie ,czucie.Podpowiedzcie którą na sandacza w mono blanku:Inazuma X-plode Zander Czy może Kamisori?Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Spytam tylko czym różnią sie te dwa kije? W sumie chodzi mi o sam blank...Inazuma Flash Zander Inazuma X-plode Zander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Pierwszy 2cz.drugi 1cz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 2 wymienionych wyżej przez Ciebie kijów nie miałem, ale mam Kamisori Zander do 18g w jednoskładzie. Fajny, czuły kij, z pięknym ugięciem pod obciążeniem. Nie jest to kij od miotły i swego czasu był to mój uniwersalny patyk szczupakowo sandaczowy na lekko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Mnie osobiście bardziej pasują Inazumy-ugiecie.Powini wypuścić nowy model na przelotkach KR i dac inny uchwyt kołowrotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Bardzo fajnie sprawdził mi sie ten Excellence baitcast do 60g. Jak najbardziej polecam.Pomimo, że nie potrafię dobrze rzucać castem pięknie obsługiwał przynęty w zakresie 10-70g. Jako ciekawostkę dodam, że bezproblemowo trollowałem przynętami typu Perch 14, HerringShad 25 i 30cm 3d troutem (waga 300g!) - kijek dobrze się do tego nadaje. Nie jest co prawda idealny tak jak Cat Terriroty troll&spin, ale do końca wyjazdu służył mi jako głowny kij trollingowo-rzutowy. Pewnie przy braniu ryby w okolicach metra trzeba by się było trochę bardziej namęczyć, ale nie powinno być jakichkolwiek problemów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Bardzo fajnie sprawdził mi sie ten Excellence baitcast do 60g. Jak najbardziej polecam.Pomimo, że nie potrafię dobrze rzucać castem pięknie obsługiwał przynęty w zakresie 10-70g. Jako ciekawostkę dodam, że bezproblemowo trollowałem przynętami typu Perch 14, HerringShad 25 i 30cm 3d troutem (waga 300g!) - kijek dobrze się do tego nadaje. Nie jest co prawda idealny tak jak Cat Terriroty troll&spin, ale do końca wyjazdu służył mi jako głowny kij trollingowo-rzutowy. Pewnie przy braniu ryby w okolicach metra trzeba by się było trochę bardziej namęczyć, ale nie powinno być jakichkolwiek problemów. PozdrawiamKijem do 60g z metrówką nie miałbyś żadnego problemu. Niedawno złowiłem metrówkę z brzegu na kij do 20g. Jak na taki zestaw hol był krótki, 3-5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Witam. Czy ktoś testowal sicario do 15 i 22g? Jak wypada w porównaniu z tym do 7? Czuc , że jest faktycznie dużo mocniejszy ?Być może szukam coś na szczupłego / sandacza na lekko . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Nie testowalem,ale przymierzalem sie do zakupu tego do 22g i po ogledzinach w sklepie spodobal mi sie.Mysle,ze tak 18-20g olowiu powinien smialo pociagnac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Witam. Ktoś testował już może wklejkę Excellence Contact 2.40 lub 2.70 c.w 15g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Razem z kolega zakupiliśmy ostatnio sicario 223 ja do 15 kumpel do 7 na wodzie porównanie ...wszystko identyko ,ugięcie ,przelotki,rozstaw itp powie mi ktoś w czym różnica? no identyczne kije.Te sicario do 7 śmiga główką 15 +guma i identyko pokazuje opad co niby ta mocniejsza...grubość blanków ta sama.itd...Myslimy też o tym najmocniejszym sicario do 22 223 cm i tu pytanie jaka jest dola granica czucia opadu czy np główka 7g + guma 7 cm pokaże opad na szczycie? Edytowane 9 Października 2018 przez calvuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Czołem. Czy orientuje sie ktos kto posiadal lub posiada nadal kamisori zander 2,20 m do 28 gram ile komfortowo maksymalnie podbije? Czy glowka 20 gram + kopyto relaxa 4L da rade jeszcze dynamicznie podbic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Spokojnie do 30g ołowiu + 3-4 cale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Dziękuję serdecznie???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Witam.Ile realnie obsłuży kamisori zander w jednoskladzie 2,20m do 28g? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Witam.Ile realnie obsłuży kamisori zander w jednoskladzie 2,20m do 28g? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaChodzi mi o dół i górę. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Czy ktos sie spotkal ze kamisori zander 2,20 m do 28 gram jest opisane jako perch? Z czego wynika ten błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Witam. Ktoś testował już może wklejkę Excellence Contact 2.40 lub 2.70 c.w 15g ?Kupiłem sobie taką wykałaczkę 2,1 do 7 gr. Już trzy razy mi się złamała szczytówka.... Za trzecim razem nie oddałem na gwarancje, tylko skróciłem o 2 cm.Od tej pory wszystko gra Dała sobie radę ze szczupakiem 85, okoniami 40+, w tym jednym rodzynkiem 45.Nie mniej jednak lepiej dołożyć i zaopatrzyć się w kamisiori, posiadam też taką do 12g i jest to piękna wędka na grubszego okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi