Ostry Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Panowie czy używa ktoś na forum kijka MIKADO BLOCKS HOMIE 240 3-15g?Interesuje mnie czy opis jest zaniżony jak to często bywa dla wędek z tej fimy i od ilu gram faktycznie zaczyna się czuć opad...Czy kijek mocno leci na pysk i jakiej wagi kołowrotek poprawnie go wyważa? Szukam takiego uniwersalnego kijka co by sobie jeździł w bagażniku pod uwagę biorę jeszcze Kamisori Perch do 12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Jeśli chodzi o Kamisori Perch do 12g, łowił ktoś tym sukcesywnie sandacze? od ilu pracuje od dołu oraz ile pociągnie górą. Edytowane 15 Lutego 2019 przez Tupas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 https://topfish.pl/product-eng-100018907-Mikado-Nihonto-TT-Zander-220cm-to-18g-1-Sec-Eva.htmlWczoraj wpadło mi w ręce coś takiego.Używa może ktoś tej wędki? Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Panowie trzymał ktoś w łapkach oba kije:Kamisori Perch 240 do 12g vs. Sicario 238 do 15g. Który lepiej sprawdzi się jako taki lekki uniwersał. Jakie przelotki są w tym Sicario, wszędzie w opisach jest tylko że lekkie i bardzo dobrej jakości, nawet w katalogu nie ma o tym informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Mam sicario 223 do 15gr jako lekki uniwersal jako najbardziej z zylka nada sie na pstraga moze i klenia, z pletka spokojnie sandacz szczupak na lekko okon sredniociezko przelotki nie mam pojecia kto to robi ale 2 lata smigam nanofilem i nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Mam tez tego do 7gr ale to juz bardziej pstrag okon, chociaz z przylowami szczupakow okolo 65 tez sppokojnie dawal rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Mam sicario 223 do 15gr jako lekki uniwersal jako najbardziej z zylka nada sie na pstraga moze i klenia, z pletka spokojnie sandacz szczupak na lekko okon sredniociezko przelotki nie mam pojecia kto to robi ale 2 lata smigam nanofilem i nic sie nie dzieje Dzięki za informacje. Mógłbyś jeszcze napisać jak z realnym ciężarem jaki da się obsłużyć tym kijkiem, będzie czuć główkę 3-4 gramy z gumką 2" i przy jakim ciężarze klęka i nie da się już podbić gumy? Da radę główka 12-15 gram z mała gumką? Jak w nurcie radzi sobie z wobkami i obrotówkami nr 2?Z góry dzięki za informacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Koledzy powiedzcie czy Mikado Nihonto Light Spin 14g mogło by posłużyć jako kijek pod kleniojazie? Mają u mnie w sklepie jakiś leżak magazynowy i sprzedawca namawia mnie na niego , że spełni oczekiwania. (mi wydawał się trochę sztywny - ale nie mam doświadczenia z takimi wykałaczkami) W tym modelu producent nie podanej dolnej wagi CW. Pieniądze śmieszne no ale nie chciałbym kolejnego kijka do szafy( bo okaże się że się nie nadaje) Kleni nigdy nie łowiłem i nie wiem , czy mi się spodoba - dlatego decyzja , żeby na początek kupić coś taniego i spróbować - jak się spodoba , to kupię coś konkret (do tej pory orałem Wisłę za sandałem i szczupłym OBR 10-35g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Dzięki za informacje. Mógłbyś jeszcze napisać jak z realnym ciężarem jaki da się obsłużyć tym kijkiem, będzie czuć główkę 3-4 gramy z gumką 2" i przy jakim ciężarze klęka i nie da się już podbić gumy? Da radę główka 12-15 gram z mała gumką? Jak w nurcie radzi sobie z wobkami i obrotówkami nr 2?Z góry dzięki za informacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Spokojnie obsluzy to co wymieniles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Mikado Nihonto 14g odpuściłem , gdyż okazało się , że to wklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Użytkuje ktoś wędzisko Mikado Blocks Player w długości 2.1 lub 2.4m? Ktoś, coś może na jej temat powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Mikado Nihonto 14g odpuściłem , gdyż okazało się , że to wklejka.Zainteresuj się http://sgbaits.pl/mikado-wedka-specialized-chubster-275m-212g-p-13496.html. Moja Pani ma Chubstera 305cm/3-15g, co prawda kupiony zimą i jeszcze nie przeszedł mokrego chrztu, ale na sucho sprawia doskonałe wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 @binio1111 Ja mam też chubstera 305 cm do 15 ( i żeby było jasne, nie jestem panią Alexspin'a ), użytkowałem też 2,75 do 12g.Kija na kelnio jazie idealny - super sie łowi wszystkim od małych wobków po obrotówki 1-2 na zyłce 0,14 czy 0,16 mega lata. I to na dużej rzece jaka jest San.Cena koło 200pln na wyprzedażach. Na olx bywały po 100 kilka pln.Czasem też używam na dużej rzece do poszukiwań kropków, leci z tego jak z katapulty.Faktem jest ze trochę leci "na pysk" ale można dociążyć dolnik, albo się przyzwyczaić i muskulaturę reki wyrabiać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (…) ( i żeby było jasne, nie jestem panią Alexspin'a ), (…)Całe szczęście. Odetchnąłem z ulgą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Haha Czy ktoś wie jaka jest realna waga tych Chubsterów? Ciężkie przelotki bardzo negatywnie wpływają na wyważenie tych wędek.Na mnie lepsze wrażenie zrobiła Mikado Excellence 2-10g - blank ze świetnym ugięciem i lżej uzbrojony w podróby Fuji KR. Moim zdaniem lepiej jest dołożyć do dolnika nawet 20-30g ołowiu (do zrobienia nawet bezinwazyjnie, np. wykonać krążek z ołowiu i zakleić taśmą izolacyjną) niż męczyć sie z 'lecącym na pysk' trzy metrowym kijem. Kijek kleniowy takiej długości razcej trzyma się wysoko bez animowania przynęty, więc dodatkowej wagi aż tak się nie odczuje, a napięcie w nadgarstku od trzymania źle wyważonej wędki już tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 3,05 do 15 g wazy +/- 155 gCo prawda z red arc 4001 wyważa sie nie tak daleko, od właściwego miejsca.Myślę ze lekki tuning i kijek będzie idealnie wyważony.No i moim zdaniem nie jest też aż tak ciężko uzbrojony, nie są to co prawda minimy, ale nie jest źle jak na 200 pln 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 (edytowane) Identycznie wyważa tę wędkę JAXON Armand HTX300M, który mam sparowany z Chubsterem 305/3-15. Edytowane 9 Marca 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruk11 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Witam wszystkich, mam pytanie czy ktoś z Kolegów używał może mikado excellence contact 3-15 gr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Dzięki za fotki. 154g to bardzo dobra waga dla tak długiego patyka - myślę, że ok. 20g dodane do kapsla rozwiąże problem.Zgadza się, nie jest źle, napisałem tak, bo pewnie sam ubrałbym go w tytany O mikado Excellence contact 3-15 pisałem kilka stron temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damis88 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 WitamMiał już ktoś styczność z Katsudo Slim, chcę kupić okoniówkę a ta propozycja wygląda ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) Ponawiam pytanie kolegi, ktoś coś wie o tym katsudo slim , szczególnie o wyrzucie 1-9 g. Edytowane 15 Marca 2019 przez grzegorzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damis88 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Zamówiłem kij w lokalnym sklepie właśnie 1-9 g. w przyszłym tygodniu powinienem go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Mnie również interesuje 2.29 1-9g. Miał może ktoś w łapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Też szukam opinii o Katsudo Slim ale 0-5g. Ma ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi