fdt Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Hej, mam mikado excelence action 2,7 7-28g i jest bardzo fajna, dosc szybka ale bardzo szybko przechodzi w parabole. Wg mnie warta tych pieniedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzon95 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Witam mam pytanie do użytkowników Mikado katsudo 1-9 grama. Będę kupował kijek okoniowy i waham sie między tym a Damem Microflexem do 10 gram. Może ma ktoś porównanie miedzy nimi. Ja po prostu nie mam gdzie przetestować. I drugie pytanie jak z cw Mikado jakie gramatury spokojnie obsłuży.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Witam .Co jest grane z cw mikado inazuma pro perch ,jakie są w końcu, bo na aledrogo każdy wypisuje według widzi mi się.10gr ,15gr 16gr 18gr 20gr Edytowane 25 Stycznia 2020 przez alex71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 @Korzon95Miałem KatsudoSlim do 5g. Czy lepszy od Dam to nie wiem, ale na pewno wygodniejszy. W Mikado masz dolnik 20cm, w DAM chyba ze 35 jak nie dalej. Mikado o wiele cieńszy blank, niczym słomka. Mój do 5 gram mogłem zginać już przy dolniku. Miał jedną przelotkę mniej niż bliźniacze konstrukcję przez co moim zdaniem dalej rzucał. Fakt to lejąca się wędka, po wyrzucie chwilkę buja się, ale za to rybę trzyma jak złoto. Bardzo fajny skrócony z przodu uchwyt SKSS. Można trzymać kołowrotek między palcami wskazujacym i środkowym wtedy wskazujący idzie na blank lub miedzy środkowym a serdecznym wtedy jesteś w stanie złapać i trzymać blank kciukiem i wskazującym (wtedy ściskasz sobie blank i mega czucie jest). Dla mnie trochę za miekki był jednak, ale zachowywał super gramaturę : rzucałem od 0,9g do 3g + guma i trzymał wyznaczony CW. Nigdy nie rzucałem wyżej, myśle że 5g to był max, może 6, nie dalej. Ten do 9g będzie zbliżony ino część szczytowa będzie chyba mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damis88 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Witam mam pytanie do użytkowników Mikado katsudo 1-9 grama. Będę kupował kijek okoniowy i waham sie między tym a Damem Microflexem do 10 gram. Może ma ktoś porównanie miedzy nimi. Ja po prostu nie mam gdzie przetestować. I drugie pytanie jak z cw Mikado jakie gramatury spokojnie obsłuży.?Używam katsudo od kiedy tylko pojawił się na rynku właśnie 1-9g i powiem szczerze, że to był świetny wybór, super mi się nim łowi a łowiłem na jeziorach, rzekach z łódki i z brzegu. Ogólnie kij wydaje się być kluchą na pierwszy rzut oka ale tak nie jest, szczytówka jest miekka lecz w kiju drzemie spora moc i dopiero pod wiekszym obciążeniem przechodzi w parabolę. Myślę, że nie masz się nad czym zastanawiać bo microflex to nie ta półka Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Damis88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzon95 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Dzięki za odpowiedzi. A jeszcze jak z maksem rzutowym? Myślę ze główka 6-7g plus gumka 5 6 cm. Mozna komfortowo łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksu Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Witam .Co jest grane z cw mikado inazuma pro perch ,jakie są w końcu, bo na aledrogo każdy wypisuje według widzi mi się.10gr ,15gr 16gr 18gr 20gr 220 cm = cw do 16 g / 240 cm = cw do 18 g / 260 cm = cw do 20 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 220 cm = cw do 16 g / 240 cm = cw do 18 g / 260 cm = cw do 20 g.Tak jak myślałem ,znalazłem gramatury w katalogu Mikado ,tak właśnie powinno być .Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Także potwierdzam. Po rozmowie z przedstawicielem Mikado i po sprawdzeniu opisu na wędce Inazuma Pro Perch 220cm - do 16g i jest zgodny z katalogiem. Niemniej ten błąd występował nawet u głównych przedstawicieli sprzedawców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Nowa Inazuma Flash Perch ma chyba poprawione wyważenie...poprzez przedłużenie dolnika.Na to wskazywałaby zdjęcia. Ktoś coś wie w tej materii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Mam/odebrałem inazuma pro zander do 28. Jako, że jestem fanem starej serii musiałem ją kupić. Moim zdaniem to jest wędka różniąca się od inazumy. Mam 220 do 28 i 214 w jednoskładzie do 22. Podwieszałem obciążenie i stare inazumy pracowały bardziej szczytem w nowej ugięcie jest cieplejsze. Wykonanie ok, ale bez fajerwerków. Zobaczymy jak w boju, ale to dopiero w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Mam/odebrałem inazuma pro zander do 28. Jako, że jestem fanem starej serii musiałem ją kupić. Moim zdaniem to jest wędka różniąca się od inazumy. Mam 220 do 28 i 214 w jednoskładzie do 22. Podwieszałem obciążenie i stare inazumy pracowały bardziej szczytem w nowej ugięcie jest cieplejsze. Wykonanie ok, ale bez fajerwerków. Zobaczymy jak w boju, ale to dopiero w maju.Jeśli nie jest za ciepła do zacięcia zandera z odległości (a nie sądzę, żeby tak było), to raczej na plus, bo pełniejszym ugięciem lepiej będzie trzymała ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Witam ,czy ktoś już zakupił nową inazumę pro perch 220 do 16 gr ?,może coś o niej napisać ? ,zastanawiam się czy nie kupić ją pod sandacza na lekko-okoń na ciężko myślę że zapas mocy w dolniku ma do zapięcia sandała z opadu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Ja odebrałem w tygodniu LX Sapphire Fazlite 220 cm do 7 gram. Miałem kiedyś kijek z pierwszej serii i do dziś żałuje że go sprzedałem. Wędka fajna, poprawnie uzbrojona, przelotki wklejone równo bez nadlewek lakieru itd…Szkoda tylko że nie ma jakiegoś lepszego uchwytu ale za taką kasę nie co się spodziewać cudów. Ja ogólnie rzadko łowię na wklejki ale tą postanowiłem kupić bardziej z sentymentu. W weekend testy jak ktoś potrzebuje jakiś informacji to śmiało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Jak "poznasz" kij, skrobnij coś od siebie na ten temat. Jak z czuciem przynęty i brania, w jakich gramaturach najlepiej współpracuje itp.. Info przyda się dla ogółu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Ja odebrałem w tygodniu LX Sapphire Fazlite 220 cm do 7 gram. Miałem kiedyś kijek z pierwszej serii i do dziś żałuje że go sprzedałem. Wędka fajna, poprawnie uzbrojona, przelotki wklejone równo bez nadlewek lakieru itd…Szkoda tylko że nie ma jakiegoś lepszego uchwytu ale za taką kasę nie co się spodziewać cudów. Ja ogólnie rzadko łowię na wklejki ale tą postanowiłem kupić bardziej z sentymentu. W weekend testy jak ktoś potrzebuje jakiś informacji to śmiało. Czekamy na więcej szczegółów ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Ja odebrałem w tygodniu LX Sapphire Fazlite 220 cm do 7 gram. Miałem kiedyś kijek z pierwszej serii i do dziś żałuje że go sprzedałem. Wędka fajna, poprawnie uzbrojona, przelotki wklejone równo bez nadlewek lakieru itd…Szkoda tylko że nie ma jakiegoś lepszego uchwytu ale za taką kasę nie co się spodziewać cudów. Ja ogólnie rzadko łowię na wklejki ale tą postanowiłem kupić bardziej z sentymentu. W weekend testy jak ktoś potrzebuje jakiś informacji to śmiało. Ja w końcu znalazłem chwilę i zabrałem wędkę na testy. Pierwsze wrażenia mega pozytywne choć porzucałem niecałe dwie godziny. Jak pisałem wcześniej wędka jak za to kasę wykonana poprawnie, przelotki wklejone równo, brak nadlewek lakieru itd.. Łowiłem z rzecznej odnodze bez nurtu osłoniętej od wiatru, kołowrotek 1000 + pletka 0,04. Czuć opad zaczynałem od 2 gram + mała gumka ale trzeba było się skupić od 3 gram już widać wszystko elegancko, najciężej łowiłem 7 gram + gumka i myślę ze kijek pociągnął by jeszcze trochę ale już z mniejszym komfortem. Brania nie miałem więc ciężko coś więcej powiedzieć. Jak ktoś szuka taniej wklejanki to rozczarowany nie będzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Marcin, a jak z wyważeniem patyka ? Jaki kołowrotek podpiąłeś i jak wygląda wyważenie zestawu...?Z Twojego opisu wnioskuję, że gumiś 5cm (taki trochę mięsisty jak np. fishunter 5cm) + główka 5g nie powoduje nadmiernego mięknięcia wklejki...tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Marcin, a jak z wyważeniem patyka ? Jaki kołowrotek podpiąłeś i jak wygląda wyważenie zestawu...?Z Twojego opisu wnioskuję, że gumiś 5cm (taki trochę mięsisty jak np. fishunter 5cm) + główka 5g nie powoduje nadmiernego mięknięcia wklejki...tak ? Pierwsze miałem nasci 2500 (250g) później przykręciłem nexave 1000 (215g), lepiej mi się łowiło z tym mniejszym, wrzucę jutro foty gdzie wypada wyważenie ale różnica jest niewielka, ja trzymam stopkę między małym i serdecznym i dodatkowo palec na blanku. Docelowo chce kupić jakiś rozmiar 2000 i myślę ze będzie bajka.Taka głowka 5g i gumiś to najlepsze łowienie tym kijem wg mnie. Niżej na fotce ugięcie wklejki pod 7g +gumka 4cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Dzięki wielkie Ta wiedza bardzo ułatwia sprawę ...Ja rozważam zakup 2.08 / 5g albo właśnie 2.20 / 7gJeżeli ta wersja 2.08 komfortowo zacznie gadać od twisterka 3/4" z główką 1.5g a skończy z komfortem na 5cm + 5g to chyba skuszę się na ten patyk.Szkoda, że Twoje 2.20 z kręćkiem 250g nie leci bardziej na dupkę :/ Mikado mogło jeszcze bardziej się przyłożyć do wyważenia kija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Mikado Katsudo Slim 229 1-9, od ilu gram można już komfortowo rzucać? Edytowane 24 Marca 2020 przez mav3rick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) . Edytowane 24 Marca 2020 przez MarcinZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Mikado Katsudo Slim 229 1-9, od ilu gram można już komfortowo rzucać? Pisałem kiedyś o tym kijku, zdjęcia ugięcia też masz gdzieś w wątku o Mikado: http://jerkbait.pl/topic/87226-okoniówka/?p=2702581 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Dzięki wielkie za odpowiedź. Kurde nhskalem, że trochę niżej już będzie go lepiej czuć. 3g to trochę za wysoko, jak na to co potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi