drzejko Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Jacku,łowiłem w sezonie 2020 kijem RIVER FLOW CATAPULT 290 / 10-28 g.Bardzo przyzwoity kij za rozsądne pieniądze. Uzbrojony w przelotki Seaguide i uchwyt kołowrotka typu DPS również Seaguide. Kij szybki, pod konkretną rybą zapracuje głęboko, dobrze miota przynęty i jest to prawdziwa uncjówka czyli jak założysz 30g główkę + kopyto 3" to da radę. Ma również dobrą czułość.Wady:- luzujący się uchwyt kołowrotka - bardzo łatwo temu zaradzić, zakładając na gwint oring (jak uszczelka do rurki w starej baterii kuchennej) i dosunąć go do nakrętki po jej zakręceniu,- dolnik z pianki oklejonej korkową okładziną - ale to już standard w tanich wędkach. Udanego wyboru,z pozdrowieniami,Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Andrzej - dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Trochę martwi mnie ten luzujący się uchwyt kołowrotka, miałem i mam kilka wędek tej firmy i nigdy nic takiego się nie działo. Również pozdrawiam i Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Nie martw się na zapas, może Twój nie będzie się luzował, a jeśli już poradzisz sobie jak napisałem. Warto kupić bo komplet przelotek, które tam są w detalu kosztuje tyle co cała wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 I w sklepie jest taniej niż na all.. https://abcwedkarza.pl/product-pol-41752-SPINNING-RIVER-FLOW-CATAPULT-290-c-w-10-28-g-MIKADO-WAA683-290.html?query_id=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 I w sklepie jest taniej niż na all.. https://abcwedkarza.pl/product-pol-41752-SPINNING-RIVER-FLOW-CATAPULT-290-c-w-10-28-g-MIKADO-WAA683-290.html?query_id=1 Dużej różnicy nie ma - z wysyłką wyjdzie tyle co na Allegro ze SMART-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emrys Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Czy ktoś z Was miał okazję testować nową serie Progressive? Ciekawi mnie jak się ma czulość i akcja do Black Crystal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Ma w swojej ofercie Mikado coś długiego i szybkiego koło 3m pod sandacza i czasem bolenia z brzegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Ma w swojej ofercie Mikado coś długiego i szybkiego koło 3m pod sandacza i czasem bolenia z brzegu ? Niby ta w opisie ma, że szybki blank ale w rękach nie miałem:https://allegro.pl/oferta/spinning-river-flow-catapult-290-10-28-g-mikado-11448745857Powyżej masz komentarz Andrzeja "drzejko", który nią łowił i też pisze że szybka wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Czy łowił ktoś Mikado crystal do 24 i ma jakieś porównanie z Inazuma lub kamisori w podobnym zakresie ! Prosiłbym o jakieś spostrzeżenia jeśli ktoś miał do czynienia z kijami powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Mikado inazuma pro perch 2.2m czy starsza inazuma flasch perch 2.2m. Która lepsza? Poproszę o jakieś opinie ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 O pro perch nic nie powiem, Flash perch - bardzo przyzwoity kij, dobra czułość, bardzo poręczny do łódkowego sandaczowania i na prawdziwe okonie. Dobrze uzbrojony - przelotki Seaguide. Czasem potrafią odkleić się pierścienie mocujące uchwyt kołowrotka. Łatwo to naprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 O pro perch nic nie powiem, Flash perch - bardzo przyzwoity kij, dobra czułość, bardzo poręczny do łódkowego sandaczowania i na prawdziwe okonie. Dobrze uzbrojony - przelotki Seaguide. Czasem potrafią odkleić się pierścienie mocujące uchwyt kołowrotka. Łatwo to naprawić.A jeszcze jedno pytanie ????,lepsza wersja w kroku czy w piance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zdecydowanie w piance bo uchwyt był dokręcany z dołu a ja nie cierpię dokręcanych z góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zdecydowanie w piance bo uchwyt był dokręcany z dołu a ja nie cierpię dokręcanych z góry.Dzięki za podpowiedzi ????.Też nie lubię uchwytów kołowrotka dokręcanych od góry. Jeśli ktoś coś wie o różnicy pomiędzy nową inazumą pro perch a starą wersją to proszę o opinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Używa ktoś Mikado Noctiss 222 lub 198 2-9g.nada się na pstrągi pod woblery 5-6cm i blaski nr.1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Generalnie odradzam Mikado, kupiłem trzykrotnie i trzykrotnie się mocno zawiodłem. Wędziska źle wyważone i bardzo nietrwałe, wręcz kruche. To moja subiektywna opinia, ale sprawdziło się powiedzenie "do trzech razy sztuka" - nigdy więcej Mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Generalnie odradzam Mikado, kupiłem trzykrotnie i trzykrotnie się mocno zawiodłem. Wędziska źle wyważone i bardzo nietrwałe, wręcz kruche. To moja subiektywna opinia, ale sprawdziło się powiedzenie "do trzech razy sztuka" - nigdy więcej Mikado.Nawet mnie nie strasz. Idzie do mnie travel mikado exellence journey travel 2,14m 3-15g w ramach uzupełnienia zestawu travelowego. Edytowane 12 Stycznia 2022 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Nawet mnie nie strasz. Idzie do mnie travel mikado exellence journey travel 2,14m 3-15g w ramach uzupełnienia zestawu travelowego. Ja tam polecam kije Mikado, mam kilka sztuk i nigdy nic złego się z nimi nie działo. Pamiętaj że prawda jest jak dupa, każdy ma swoją. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Ja tam polecam kije Mikado, mam kilka sztuk i nigdy nic złego się z nimi nie działo. Pamiętaj że prawda jest jak dupa, każdy ma swoją.To fakt.Ze starych czasów miło wspominam kij mikado z wskaźnikiem szklanym ok15cm.Był problem że te wskaźniki pękały ale jak się super na niego łowiło, było widać na wskaźniku branie ryby, ripostowało się zacięciem i ryba "wisiała".Kij wychwytywał najdrobniejsze skubnięcia, nie trzeba był super czułego blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Również użytkuję od lat stale kilka wędek Mikado (do różnych metod) i nigdy do tej pory nie miałem żadnych problemów. Stosunek cen do jakości i wartości użytkowej generalnie oceniam na 5+. W tych cenach chyba trudno znaleźć coś lepszego w segmencie "budżetowym". No i serwis zazwyczaj bezproblemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Nawet nie słuchajcie Alexspin pisze o wszystkim i o niczym, jakby się na wszystkim znał i na niczym. Dla niego się liczy tylko okuma back rock i storm a inne to be.Swego czasu mikado ultraviolety bardzo dobre spinningi oraz odległościówki, sam miałem spinn ultrawiolet do 25g użytkowany z 6-8 lat wyjął 3 sumy 150 + nawet się nie zająknął. Sprzedałem na forum ktoś go dalej użytkuje, dalej posiadam fidera ultraviolet jakieś 8 lat, spinnin davinci picke super budżetowe kije, szkoda że już nie są dostępne.Sam złamałem kilka kijów nawet za 400 zł i co mam stwierdzić, że firma X jest do bani. Po przeanalizowaniu dochodzę do wniosku, że prawie zawsze to moja wina, a to przynęta uderzyła w blank przy odczepianiu a to inny przypadek, choć kto się przyzna do naszej winy jak kij jeszcze na gwarancji . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Posiadałem (w zasadzie posiadam ale z połamaną szczytówka ju chyba 3 raz - więc mocno skrócona)Lexuss shappire - wklejka, klasyczna - rewelacja złego słowa nie powiem (tylko to było 15 lat temu ) dzisiaj leży w piwnicy. Posiadam teraz:Katsudo slim 0,5 - 7g1 - 9gBardzo lubię te kijki jako okoniówki do pracy jaskółkami w toni i do lekkiego jigowania. W tej lżejszej złamałem szczytówkę. Zgłosiłem. NAstępnego dnia przyjechał kurier z nową wędką a strą zabrał - tyle w temacie serwisu. Seria Katsudo Slim dla mnie rewelacja ocywiście w tej cenie..... Nie spadł mi na niej ani jeden okoń czego nie powiem o wklejkach z Japoni po 1.5k pln... Edytowane 12 Stycznia 2022 przez matysznak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Powiem szczerze, że też zdecydowanie lepiej oceniam kije mikado. Miałem spiny, bolonkę, do dziś mam bata tournamenta 7m, którego w swojej klasie i pieniądzach uważam za top na tamte czasy. Leży i czeka jak przyjdzie mi ochota na spławik .Natomiast jaxona spinn i odległościówka były w reklamacji po awariach z niczego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Osobiście mam Inazumę 228 cm do 22g (realnie ogarnia przynęty tak do 30 g), fajny kijek do łowienia szczupaków na lekko bądź okoni na ciężej, ale tez fajnie mi sie sprawdza np. przy łowieniu boleni z pływadła na Wiśle. Co prawda poprzedni egzemplarz po kilku latach użytkowania połamałem na zaczepie, ale tak mi się spodobał, że kupiłem sobie taki sam nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Kurier przywiózł mi dzisiaj mikado exellence journey travel 2,14m 3-15g.Powiem uczciwie, że za 2 stówki bardzo przyzwoity kijek.W tubie która jest w zestawie mieści się jeszcze MC travel.Będzie fajny zestaw samochodowy przy wyprawach terenowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi