bomber Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 To fakt.Ze starych czasów miło wspominam kij mikado z wskaźnikiem szklanym ok15cm.Był problem że te wskaźniki pękały ale jak się super na niego łowiło, było widać na wskaźniku branie ryby, ripostowało się zacięciem i ryba "wisiała".Kij wychwytywał najdrobniejsze skubnięcia, nie trzeba był super czułego blanku.Mam jeszcze taki kijek z wymiennymi szczytami.Dobrze sie sprawdza przy delikatnych braniach, podszczypywaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Mam jeszcze taki kijek z wymiennymi szczytami.Dobrze sie sprawdza przy delikatnych braniach, podszczypywaniach.Dokładnie, do tego jest rewelacyjny. Brania nie wyczujesz, ale zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Mikado Competition Zander Spin Taki Picker na sandała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Mikado Competition Zander Spin Taki Picker na sandała O to,to .Jaki fartowny był?Pierwszego na niego złowionego miarowego sandacza- ok. 90cm.Maluchów i okoni nie liczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Nawet nie słuchajcie Alexspin pisze o wszystkim i o niczym, jakby się na wszystkim znał i na niczym. Dla niego się liczy tylko okuma back rock i storm a inne to be.(...)Wyraziłem moją subiektywną opinię i mam do tego prawo, a Ty nie musisz się z nią zgadzać i też masz do tego prawo. Natomiast nie masz prawa do bezczelnego i chamskiego atakowania mnie, do tego jesteś za krótki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Miał już ktoś w rękach nową serię Progressive? Najbardziej interesują mnie modele 28/35 g o długości 275cm. Czekam niecierpliwie na nie odkąd w listopadzie pojawiły się w nowym katalogu. A informacji w tym momencie jest jak na lekarstwo. Także jeżeli komuś było dane je już obmacać, bardzo proszę o jakiś krótki opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Miał już ktoś w rękach nową serię Progressive? Najbardziej interesują mnie modele 28/35 g o długości 275cm. Czekam niecierpliwie na nie odkąd w listopadzie pojawiły się w nowym katalogu. A informacji w tym momencie jest jak na lekarstwo. Także jeżeli komuś było dane je już obmacać, bardzo proszę o jakiś krótki opis.Podpinam się pod pytanie. Poza jakimiś krótkimi filmami na yt brak informacji. Mnie interesują wersję 16g-21g. Nie ma z nami na pokładzie jakiegoś Testera od Mikado? [emoji3] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Ja macałem na sucho tą 16g w długości 255, fajny kijek. Kolega kupił chyba w Eldorado na klenie. Wykonany ładnie, z akcji trochę przypomina Parabelum od SG, wydaje się nawet trochę szybszy tylko nie wiem czy tak samo jest w dłuższych wersjach. Dolnik sporo przed łokieć miałem ale mam długie ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Ja macałem na sucho tą 16g w długości 255, fajny kijek. Kolega kupił chyba w Eldorado na klenie. Wykonany ładnie, z akcji trochę przypomina Parabelum od SG, wydaje się nawet trochę szybszy tylko nie wiem czy tak samo jest w dłuższych wersjach. Dolnik sporo przed łokieć miałem ale mam długie ręce Kupił? To one już dostępne? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Ostry, on 21 Jan 2022 - 08:46, said:Ja macałem na sucho tą 16g w długości 255, fajny kijek. Kolega kupił chyba w Eldorado na klenie. Wykonany ładnie, z akcji trochę przypomina Parabelum od SG, wydaje się nawet trochę szybszy tylko nie wiem czy tak samo jest w dłuższych wersjach. Dolnik sporo przed łokieć miałem ale mam długie ręce Kupił? To one już dostępne?Sprawdziłem w Eldorado - jest cała seria. Edytowane 21 Stycznia 2022 przez wiwaldi1970 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Ostry, on 21 Jan 2022 - 08:46, said:Kupił? To one już dostępne? Sprawdziłem w Eldorado - jest cała seria. Jest. Ale tylko na stronie. Dostępności brak Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Jest. Ale tylko na stronie. Dostępności brak Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Tak kupił od kogoś z Eldorado, może mieli jakiś spod lady, tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Eldorado to Mikado więc może coś tam mieli.Póki co nie idzie ich normalnie zamówić, nie dotarły jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Mikado Sicario Mid Jig 2.1m 10-35g Miał ktoś styczność z tym kijem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_skalar Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Katsudo do 9 g mam pod klenia do smużaków i zero spadów. Na urlopie 30 pstrążków do 35 cm na obrotki 1 i 2 też fajnie obsłużył. Do estetyki i wyważenia nie mogę się doczepić, po głowie chodzi mi jeszcze wersja do 5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Czasem mikado puści na rynek naprawdę porządne wędki .Niestety ostatnio co raz krótsze . Zacząłęm od lexusa lata temu , były competition ebro i wiele innych po drodze ,ostatnio przypasowały mi dwie catapult i heavy duty z serii river flow szczególnie ta ostatnia pozwala penetrować hakiem sandaczowe pyski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Czy który z Kolegów używa? Wędka Mikado Katsudo Slim Method Feeder 330 90g Wiem, że to nie ta metoda, ale Mikado to Mikado... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Tak, ja używam od roku.Ojciec ma 360/90.Jakie byś miał pytania? Używam na jednym łowisku, i do klasy i do metody w zależności od nastroju mojego i ryb. Miotam swobodnie 50m. 3kg leszcze dobrze kontroluje. Urzekła nas ta seria stosunkiem mocy do smukłości. Wcześniej używaliśmy Flagmana S-Canal 360 ale brakowało w nich mocy w dolniku (czasem trzeba siłowo nad krzakami ryb targać). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Z braku drapieżników, trzeba będzie wrócić do karpików. Oglądam, i właśnie zaciekawiła mnie budowa. Mam spinning z tej serii do 5 g, ale to zupełnie nie moja bajka. I ciekawiło mnie jak z inną metoda w tych kijkach.Dzięki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Używam Katsudo Slim Method bo chciałem 330 - a nie dlatego, że karpiuję czy metoduję Teraz troszkę żałuję - na jeziorze, przy wietrze wolałbym 360 - plus długość transportowa 330 in minus. Jak się kijek spisze przy karpikach? Nie wiem... ale czemu miałby się nie spisać? Mięcho w dolniku ma. Katsudo Slim Spin to kluska. Oprócz tego, że kije są wpisane w taką samą serię to nie można ich porównać. Method Feeder to normalny dobry feeder, plus miło wykończony. Żadna tam Daiwowska parabola - ma swoją szybkość i sztywność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 (edytowane) Na ktsudo 330 metod feder i 360 wyciagalem karpie powyzej 16-17 kg na metode.. Sumiki ponad 110cm..Ale w wodzie gdzie nie ma zaczepow.Dawaly rade jesiotrom 120cm.Jedyne co w jednym nie wytrzymalo to koloweotek.. Nie polecam marki Sonic. Kilka miesiecy nie mize sie wydostac z serwisu.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Lutego 2022 przez MarcinZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Miał już ktoś w ręce Mikado Progressive? Warte grzechu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiepski Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 MIKADO SKY DREAM 208 c.w. 5-28g (1 SKŁAD)-czy ktoś może ma potrzebuję opinii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Miał już ktoś w ręce Mikado Progressive? Warte grzechu?Podłącze się do pytania interesuje mnie ten do 28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Podłącze się do pytania interesuje mnie ten do 28g Kupiłem sobie model 275 cm do 28 gram, sparowałem go z Daiwa BG 2500 ale jednak lepiej wyważyłoby go coś delikatnie cięższego. Chorowałem na niego odkąd pojawiły się zapowiedzi w katalogu więc moja opinia nie będzie subiektywna Wykonanie bardzo ładne, chociaż jedną przelotkę mam delikatnie nadlaną. Wbrew pozorom zrobiłem sobie z tego zestaw który będę mógł zabrać ad każdą wodę i każdy gatunek ryby. Od dołu rzucałem najmniej 3g + 3" easy shiner. Górna granica komfortowego rzucania to Slider 10F (36g). Daje spokojnie radę z prowadzeniem obrotówek nr 5.Wędzisko nie jest jakąś kluską, ot po prostu coś pomiędzy med a fast. Nie ma co się nastawiać na łowienie gumami tym kijem, przez charakterystykę ten kij po prostu nie przekazuje wszystkiego co dzieje się na dnie. Świetnie ładuje wszystkie nieloty, a jeszcze bardziej kapitalnie rzuca przynętami ze skupioną masą. Nie złowiłem zbyt wiele ryb na niego, jednak brania czuć wyraźnie i nie trzeba się zastanawiać co właściwie się stało z przynętą. Wędka posiada duży zapas mocy i szalejący szczupak +/- 75 cm nie robi na nim żadnego wrażenia. Konkretniejszą recenzję mogę napisać jak spędzę więcej czasu z tym kijem nad wodą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi