Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

witam, może zna ktoś wędkę River Flow Salmon 2,9m 10-60g . Z nazwy wynika że na łososia w rzece czyli musi być mocna ale czy jest ? Niestety na wędkach  przeważnie nie jest podawana linka w lb więc trudno wywnioskować ile ta wędka wytrzyma, czy to jest 15lb czy może 25lb. Łosoś w nurcie to jest siła, byle wędką się go nie zatrzyma. Może ktoś wie coś na temat tej wędki  

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Zakupiłem mikado sensor-x do 4 gram. Po pozytywnych doświadczeniach z kijem w gramaturze 1-6 spodziewałem się co najmniej tak samo dobrej wędki i niestety zonk. Mianowicie uchwyt kołowrotka jest tak głęboki, że budżetowy dragon w rozmiarze sl 1020i po prostu ma luzy w uchwycie. Z kołowrotkiem w rozmiarze 1000 jest jeszcze gorzej ... Co ciekawe ten sam kołowrotek w wędce do 6 gram "siedzi" stabilnie. Czy w Waszych sensorach do 4 gram też macie takie problemy czy tylko mój patyk jest bardzo słabo wykonany ? A może jest tutaj ktoś z mikado i się wypowie  ? 

• Like 1

Serdecznie współczuję Sławku. Osobiście kilka lat temu też przymierzałem się trzykrotnie do sprzętu (wędki, kołowrotki) oferowanego przez Mikado. Wszystkie trzy przymiarki okazały się niewypałami i bardzo szybko "poszły do ludzi", oczywiście z moją stratą. Od tej pory omijam Mikado szerokim łukiem. :angry:

Serdecznie współczuję Sławku. Osobiście kilka lat temu też przymierzałem się trzykrotnie do sprzętu (wędki, kołowrotki) oferowanego przez Mikado. Wszystkie trzy przymiarki okazały się niewypałami i bardzo szybko "poszły do ludzi", oczywiście z moją stratą. Od tej pory omijam Mikado szerokim łukiem. :angry:

Może warto napisać coś więcej co dokładnie było nie tak?

Miałem dobre kilka wędek od Mikado i nie mogę się specjalnie przyczepić, ewentualne problemy też zawsze rozwiązują prokliencko.

Edytowane przez GroPerch

A podobno wędki Mikado to ekstraklasa i super jakość [emoji16]

Wszyscy na grupach fb tak je wychwalają...

Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk

Mam  sensor-x do 4,5g od kilku tygodni , nigy nie łwiłem takimi wykałaczkami ...a w nim sie zakochałem , ma już na koncie okonki 5-7 cm , potokowca ok.35cm  jak i klenie powyżej 40 cm , ładnie współpracuje z Ultegrą FC2000S . ogarnia jigi na głowkach wolframowych od 3mm do 5,5mm( większych nie mam) , świetnie łowi sie obrotówkami 0 .

Mikado w kwestii:

cena - jakość - podejście do gwarancji

jest moim zdaniem bezkonkurencyjne :)

Chyba ta "bezkonkurencyjność" polega na bezkonkurencyjnym olewaniu klienta. Nie mam zastrzeżeń do cen, faktycznie są dobre w stosunku do parametrów sprzętu opisanych w ofertach, natomiast nijak się mają do rzeczywistości. Również "bezkonkurencyjne" jest wyważenie wędzisk, woła o pomstę do nieba w porównaniu z kijkami Dragona, Kongera, a nawet Jaxona. Na koniec podejście do reklamacji jest również "bezkonkurencyjne" w stosunku do w/w firm, a w szczególności do Jaxona i Kongera, które rozpatryją je w terminie co najwyżej tygodnia, a Mikado potrzebuje na to co najmniej miesiąc, albo w ogóle nabiera wody w usta.

Pozdrawiam fanów Mikado, widocznie Mikado mnie nie lubi, ja też nie muszę ich lubić.

Ps

Szersze rozpisywanie się na temat moich wpadek z Mikado nie miałoby sensu, bo byłby to elaborat kilkustronicowy.

Edytowane przez Alexspin

Ja do sky dream’a zastrzeżeń nie mam a go katuję i dużo i na nieokoniowych rybach.

zajebista wędka z zastrzeżeń tylko:

- szkoda ze nie ma 2.20 w jednoskladzie

- brak oczka na przynetę

- No i zrobił mi sie odprysk lakieru na dolniku, nie wiem czy powietrze było czy ja gdzieś nie stuknąłem. Niczego nie reklamowałem, zrobiłem zaprawkę lakierem i bangla bez problemu trzeci sezon.

Bardzo fajna wędka za rozsądne pieniądze.

Uważam że Mikado to Firma tanich produktów i od tych nie ma co cudów oczekiwać, natomiast ich produkty premium są naprawdę spoko.

Chyba ta "bezkonkurencyjność" polega na bezkonkurencyjnym olewaniu klienta. Nie mam zastrzeżeń do cen, faktycznie są dobre w stosunku do parametrów sprzętu opisanych w ofertach, natomiast nijak się mają do rzeczywistości. Również "bezkonkurencyjne" jest wyważenie wędzisk, woła o pomstę do nieba w porównaniu z kijkami Dragona, Kongera, a nawet Jaxona. Na koniec podejście do reklamacji jest również "bezkonkurencyjne" w stosunku do w/w firm, a w szczególności do Jaxona i Kongera, które rozpatryją je w terminie co najwyżej tygodnia, a Mikado potrzebuje na to co najmniej miesiąc, albo w ogóle nabiera wody w usta.

Pozdrawiam fanów Mikado, widocznie Mikado mnie nie lubi, ja też nie muszę ich lubić.

Ps

Szersze rozpisywanie się na temat moich wpadek z Mikado nie miałoby sensu, bo byłby to elaborat kilkustronicowy.

Dragon i dobry serwis ? Nie no nie będę uszczypliwy ale swoim podejściem do klienta sprawili, że nic - dosłownie nic już z tej firmy nie kupuje. Porównujesz Mikado do Jaxona ? Serio ?!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Z serwisem Mikado nie mam żadnych doświadczeń.Wszystkie spinningi tej firmy , które używałem były niezawodne a do tego jakościowo wykraczały poza swoją półkę cenową zdecydowanie na plus.Nie ważne czy stara seria Black Draft czy Kamisori - ja tam do Mikado nic nie mam.

Ale wymień chociaż modele, które u Ciebie zaliczyły wtopy, bo tak to ciężko w ogóle się odnieść do tego co piszesz ;)

Trochę tego byłoby, ograniczę się do wędzisk, bo na nich szczególnie się zawiodłem:

- MIKADO Lexus Sapphire Spin do 7g (sztywny jak kij od miotły),

- MIKADO Sicario SL Spin 1-7g (krótka opinia porównawcza https://forumwedkarskie.pl/index.html/sprz%C4%99t-w%C4%99dkarski/mikado-ultra-light-subiektywne-odczucia-r170/),

- MIKADO Jaws Light River 2-14g (tak źle wyważonego wędziska nigdy nie miałem w ręku, trzeba by chyba ćwierćkilogramowy ciężarek doczepić do stopki, żeby nie leciało na pysk).

Edytowane przez Alexspin

Wrzuć fotkę z kijem seryjnym 2.85cm -2.90cm który nie leci na pysk przy wynalazkach typu LT 2000-2500.

z seryjnym - nie wiem nie znam, nie spoglądałem na takie wędki bo mam do takiego łowienia nieseryjny kij od sześciu lat i nie myślę o zmianie   :) Twoja opinia świadczy, że prawdopodobnie takiego kija nie ma lub jest ich bardzo mało i zapewne tak jest.

Nie atakuję Mikado, z wędką jest tak że jednemu pasuje i jest to ideał a dla drugiego wręcz przeciwnie. Mi po prostu zapadły w pamięć np chubstery które wpadły mi w łapy i to jakaś masakra pod względem wyważenia. Mam przeświadczenie tylko jeszcze nie dotarły do mojego sklepu, a czekam na nie, że Skydreamy 2,75 będą fajnie wyważone i lekkie. I tutaj należy się zatrzymać bo jak dla mnie taka wędka za 8 stów jest super pod względem relacji jakości do ceny i ja akurat tego oczekuję. 

• Like 1

(...) Mi po prostu zapadły w pamięć np chubstery które wpadły mi w łapy i to jakaś masakra pod względem wyważenia. (...)

Zapomniałem o MIKADO Specialized Chubster 2-12g. Użyłem go tylko dwukrotnie i stąd przeoczenie tej czwartej próby nieudanego podjęcia współpracy z MIKADO.