WedkarzIncognito Opublikowano 25 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2024 Czy użytkował ktoś już wędziska M-Craft? Interesują mnie modele Snowflake oraz Microjig, a dokładniej rzeczywisty c.w oraz akcja blanku.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Czy ktoś łowi na Sky Dream ML 2.44, 5-28 i może podzielić się doświadczeniami? Szczególnie interesuje mnie realny dolny cw (od ilu gram główki przy gumie powiedzmy 8 cm czuć opad) oraz moc tej wędki. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 12 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 Cześć. Szukam czegoś pod sandacze z brzegu, długość im wiecej tym lepiej. Głównie gumy, cykady i koguty, ale z woblerami i blachami też możecie polecić coś z mikado? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 12 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 Cześć. Szukam czegoś pod sandacze z brzegu, długość im wiecej tym lepiej. Głównie gumy, cykady i koguty, ale z woblerami i blachami też możecie polecić coś z mikado?Mikado MFT ASP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2024 Panowie podpowiedzcie. Jaką obecnie okoniówkę można kupić z Mikado? Trochę wypadłem z obiegu i liczę na pomoc. Okonie łowię sporadycznie i dlatego nie chcę kijka za milion. Mam jaxona gray stream 2-12 i jako tako dawał radę ale to kluska i chciałem bardziej fast/x-fast. Możecie polecić coś do powiedzmy 200÷300pln? Na super ultra light też mi nie zależy. Łowię tylko na gumy ( główka z gumą łącznie 5-10g). Dodam, że często na łowisku mam przyłowy szczupaka 50-70cm. (I tu Jaxon daje radę bez jęknięcia, bo kij jest bardzo niedoszacowany) Dlaczego Mikado? A no bo mam kilka ich kijów ( kamisori, inazuma itd) I sobie je chwalę. Myślałem o kamisori perch do 12g. Nie będzie za mocna? Ogólnie Mikado niedoszacowuje CW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2024 Na olx idzie wyrwać Black Crystal 1-6g w dobrej cenie. Miałem kij, ma dobre parametry techniczne. Jak pisałeś jest faktycznie niedoszacowany, rzuca niemal wszystkim. Nie boi się Polskich ryb, problemy mogą być przy halibutach i żaglicach. Wszystkie Polskie szczury z wody wyciąga na lekkim flaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Miał ktoś styczność z tym kijkiem Jaws Victory Distance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Używa ktoś ?MIKADO Progressive 35 275cm c.w. 6-35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Miałem przez chwilę, taka boleniówka, głębokie ugięcie, ładnie wykonana jeśli nie przeszkadzają Ci przelotki starego typu (Y i L). C.w. zawyżone wg mnie maks. 30 g. Jak lubisz starą szkołę to śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Mikado z tej serii są całkiem poprawnie i czysto uzbrojone. No i same blanki fajne, 'uczciwy' węgiel, a nie papierowe sucharki. Przynajmniej w tych kilku egzemplarzach, które mi się przez ręce przewinęły. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 11 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca Kupiłem nowość na ten rok od Mikado, Jaws Light Game do 5g. Krótka wklejka, kijek prezentuje się bardzo fajnie. W porównaniu do LX Shappire Fazlite jest o wiele delikatniejszy, tamten to sztywny kij z pracującą szczytówką, tu cały blank jest o wieje bardziej filigranowy. Rzucałem 1,5-3g czeburaszką z małą gumką. Odległości rzutowe zadowalające. Fajnie czuć i widać opad. Plecionka SunlineSiglon x4 0.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 11 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca Wędka do 5g ma tak długi dolnik pod suma ? Czy to tylko na zdjęciu wygląda na 35cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 11 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca Wędka do 5g ma tak długi dolnik pod suma ? Czy to tylko na zdjęciu wygląda na 35cm. Szczerze to nie mierzyłem, przykładałem tylko do Black Crystal do 6 gram i jest krótszy dosłownie o kilka centymetrów. Tylko BC ma 208 cm, ten 190 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca A jakbyś zmierzył od stopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca A jakbyś zmierzył od stopkiDo środka stopki jest 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca (edytowane) Pytanie na temat BC o c.w 2-8 oraz 2-10. Interesuje mnie średnica blanku przy przelotce startowej oraz w dolniku. Naczytałem i nasłuchałem się skrajnych opinii na temat ciężaru wyrzutowego tych wędzisk, a robię małą przymiarkę do tego wędziska i zastanawiam się, który model wybrać. Edytowane 14 Marca przez WedkarzIncognito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Tych wersji nie mam, ale 1-6g na spokojnie ogarnia do 10 gram łącznej masy, może nawet ciutkę więcej. Pewnie wersje o której piszesz mają proporcjonalnie podobne zakresy cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca MIKADO Jaws Light Game / 2.40m / 0-10g - ktoś, coś napisze o tym kijku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 29 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca MIKADO Jaws Light Game / 2.40m / 0-10g - ktoś, coś napisze o tym kijku?awsJAWS Light Game to seria finezyjnych i delikatnych wędzisk o akcji typu fast i progresywnym ugięciu podczas holu, zaprojektowanych specjalnie do połowu okoni na małe przynęty. Dzięki tytanowym przelotkom oraz carbonowemu uchwytowi kołowrotka, te wędki oferują niezwykłą czułość i wygodę, zapewniając niezapomniane wrażenia z łowienia. Specyfikacja:✅ Wysokomodułowe, japońskie maty węglowe – lekkość, czułość i wytrzymałość.✅ Tytanowe przelotki z wkładem SiC – trwałość i płynne prowadzenie żyłki.✅ Karbonowy uchwyt kołowrotka – zwiększona czułość i komfort.✅ Neoprenowy pokrowiec – ochrona wędziska podczas transportu.✅ Uchwyt na przynętę – praktyczny dodatek podczas łowienia.✅ Nakrętka do uchwytu kołowrotka marki Fuji – trwałość i precyzja.✅ Szczytówka typu solid – wytrzymałość i precyzja podczas holu.✅ Akcja typu fast – szybka i dynamiczna, idealna do precyzyjnego łowienia. ZALETY:✅ Finezyjne i delikatne – idealne do łowienia okoni na małe przynęty.✅ Progresywne ugięcie – bezpieczny i kontrolowany hol.✅ Tytanowe przelotki z wkładem SiC – zwiększony zasięg rzutów i trwałość.✅ Carbonowy uchwyt kołowrotka – zwiększona czułość i wygoda.✅ Nowoczesny design – połączenie stylu i funkcjonalności. Light Game to wędziska, które łączą w sobie najwyższą jakość, precyzję i wygodę, idealne dla wędkarzy poszukujących niezawodnego sprzętu do delikatnego łowienia.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 29 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca awsJAWS Light Game to seria finezyjnych i delikatnych wędzisk o akcji typu fast i progresywnym ugięciu podczas holu, zaprojektowanych specjalnie do połowu okoni na małe przynęty. Dzięki tytanowym przelotkom oraz carbonowemu uchwytowi kołowrotka, te wędki oferują niezwykłą czułość i wygodę, zapewniając niezapomniane wrażenia z łowienia. Specyfikacja:✅ Wysokomodułowe, japońskie maty węglowe – lekkość, czułość i wytrzymałość.✅ Tytanowe przelotki z wkładem SiC – trwałość i płynne prowadzenie żyłki.✅ Karbonowy uchwyt kołowrotka – zwiększona czułość i komfort.✅ Neoprenowy pokrowiec – ochrona wędziska podczas transportu.✅ Uchwyt na przynętę – praktyczny dodatek podczas łowienia.✅ Nakrętka do uchwytu kołowrotka marki Fuji – trwałość i precyzja.✅ Szczytówka typu solid – wytrzymałość i precyzja podczas holu.✅ Akcja typu fast – szybka i dynamiczna, idealna do precyzyjnego łowienia. ZALETY:✅ Finezyjne i delikatne – idealne do łowienia okoni na małe przynęty.✅ Progresywne ugięcie – bezpieczny i kontrolowany hol.✅ Tytanowe przelotki z wkładem SiC – zwiększony zasięg rzutów i trwałość.✅ Carbonowy uchwyt kołowrotka – zwiększona czułość i wygoda.✅ Nowoczesny design – połączenie stylu i funkcjonalności. Light Game to wędziska, które łączą w sobie najwyższą jakość, precyzję i wygodę, idealne dla wędkarzy poszukujących niezawodnego sprzętu do delikatnego łowienia.????Kawał porządnego, nikomu nie potrzebnego bełkotu marketingowego xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 29 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca Kawał porządnego, nikomu nie potrzebnego bełkotu marketingowego xDAle.zdecydowanie mieści się w 'coś'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padmix Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Posiada ktoś może black crystal 7-28g? Szukam uniwersał szczupakowo-sandaczowy. Ciekawi mnie od jakiej gramatury realnie wyczuwalny jest opad i jak ciężkie przynęty (w granicach rozsądku) można tym patykiem posłać do wody. Kij uzbrojony przyzwoicie i cena też nie najgorsza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Witajcie. Z lekkich spinningów posiadam Grey Stream 1-7g 228cm oraz Dragon Finesse Jig 7 245cm 0,5-7g.Kolejny pod względem cw jest Sansual NG 3-18g oraz Savage Gear Custom Predator Fast Shad 258cm 3-16gBrakuje mi czegoś pomiędzy co pozwoli zarówno obsłużyć okonia, jak i poradzić sobie z sandaczem/szczupakiem max 50cm.Łowię zarówno na gumy jak i wobki do 5cm, czasem mniejsze obrotówki.Polecono mi kijek Mikado Bixlite 235cm 2-11. Czy warto? Może ktoś go posiada i podzielił by się wrażeniami?A może w podobnej cenie są lepsze kijki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Mikado Sensual NG Ultra Light Spin 2,35m 2 -14g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Posiadam sensuala 3-18 i mimo że fajny kijek to jednak czas go puścić dalej i sprawdzić coś "innego" i lżejszego jednak w cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi