Okonhel Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Posiadam sensuala 3-18 i mimo że fajny kijek to jednak czas go puścić dalej i sprawdzić coś "innego" i lżejszego jednak w cw Mam oba - kupiłem z netu na pstrągi do twardych przynęt i ten drugi (do 18 gr) był dla mnie za szybki. za mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Te sensuale 4-18g to bardzo podobne kije do Beastmasterów FX w wersji 4-21g, od kolorystyki i wyglądu dolnika, po akcję i c.w. Mam 210cm i 240cm, kupiłem kiedyś z potrzeby chwili i używam od czasu, do czasu. Na lekkie łowienie są rzeczywiście trochę za mocne, bliżej im do spinningów uniwersalnych na rzekę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Witajcie. Z lekkich spinningów posiadam Grey Stream 1-7g 228cm oraz Dragon Finesse Jig 7 245cm 0,5-7g.Kolejny pod względem cw jest Sansual NG 3-18g oraz Savage Gear Custom Predator Fast Shad 258cm 3-16gBrakuje mi czegoś pomiędzy co pozwoli zarówno obsłużyć okonia, jak i poradzić sobie z sandaczem/szczupakiem max 50cm.Łowię zarówno na gumy jak i wobki do 5cm, czasem mniejsze obrotówki.Polecono mi kijek Mikado Bixlite 235cm 2-11. Czy warto? Może ktoś go posiada i podzielił by się wrażeniami?A może w podobnej cenie są lepsze kijki??? Tylko polska dystrybucja, czy z Ali też rozważasz? Jeśli tak to polecam PureLure Novia. Kupiłem ostatnio model 762LS. Gramatura na nasze będzie w granicach poszukiwanej przez Ciebie. To jest kij opisany jako egi, więc tam moc jest podana w zakresie wielkości przynęt egi (w tym przypadku 2-3,5 mocno zawyżona) i wytrzymałości linki. Świetnie się ładuje i jest bardzo czuły. Ostatnio łowiłem na wobler około 3,5g i już grzecznie ze sobą gadały. Blank Toray, przelotki i uchwyt Fuji. Moim zdaniem warto poczekać chwilę na dostawę i wziąć właśnie ten spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Podrzucisz link do tego PureLure Novia? Mnie wyszukiwarka go nie pokazuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Jasne, proszę https://a.aliexpress.com/_Eutdp8W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Jasne, proszę https://a.aliexpress.com/_Eutdp8W Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbb Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Witam szanowne grono, Czy miał już ktoś okazję korzystać z nowości Mikado czyli MFT Elite? Zastanawiam się bardzo mocno nad tym wędziskiem a dokładnie w wersji 240cm, 7-28g z przeznaczeniem pod szczupaki. Zależy mi na wędce o akcji extra fast by nie przegapić żadnego brania. Miałem okazję by chwilę połowić Dragonem ProGuide X i ta wędka pozwala faktycznie poczuć nawet oddech szczupaka zanim zdecyduje się chapnąć przynętę. Nie ma póki co żadnych opinii na forach, grupach fb czy recenzji z YT bo jest to praktycznie nowość od Mikado. ProGuide niestety jest po za moim budżetem stąd szukam wędki o akcji extra fast pod szczupaki. Jeśli macie jakieś godne polecenia wędki to proszę śmiało podawać swoje propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi