brown Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Panowie, jakie jest realne cw tego patyka? Bo czytam opinnie i powiem szczerze są dość rozbieżne. To raz a dwa czy da się tą wędką komfortowo podbić 8g główkę z 7cm kopytkiem na haku? Oglądam fotki ugięcia i szczytówka wydaje się być nieco włosowata w stosunku do reszty blanku. Jakoś lekko się poddaje. Może wydziwiam. Niech wypowie się ktoś kto ma bo będę brał w ciemno. Chyba, że znacie jakiś sklep we Wrocławiu gdzie tym cudem można pomachać a przy okazji porównać inne... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Panowie, jakie jest realne cw tego patyka? Bo czytam opinnie i powiem szczerze są dość rozbieżne. To raz a dwa czy da się tą wędką komfortowo podbić 8g główkę z 7cm kopytkiem na haku? Oglądam fotki ugięcia i szczytówka wydaje się być nieco włosowata w stosunku do reszty blanku. Jakoś lekko się poddaje. Może wydziwiam. Niech wypowie się ktoś kto ma bo będę brał w ciemno. Chyba, że znacie jakiś sklep we Wrocławiu gdzie tym cudem można pomachać a przy okazji porównać inne... PozdrawiamJeżeli masz pomysł jak mógłbym Ci na sucho ukazać (typu film, zdjęcia - z czym i jak na kiju) to daj znać. Pisałem już o nim w innym wątku ale co tam. Używałem takiego w piance przez lato. Na szczupakach na lekko czy okoniach na ciężko Akcja jest bliższa cormoran ULF/ULX niż Inazumy Zander. Nie jest to kosa a raczej medfast/fast. Używany był np na gumkach od 2" do 4" ale na główkach 3,5g. I chwilami z 5" na 4g. I to nie na opadzie, ze względu na płytkie i zarośnięte łowisko. Do tego Meppsy 2-3 i to tyle. A to raczej Ci mało pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Mikado Inazuma Fast 2,44 up to 22g Czy ktos z kolegow widzial, machal takim patykiem? W sieci tylko szczatkowe informacje na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Kolega Qowax001 ma i sobie chwali także może popytaj się jego. Myślę że nie będzie.miał mi za złe ze go tu wymienilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 W takim razie czekam moze kolega zabierze glos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Kurcze, nie wiem co odpowiedziedzieć. Nie chciałbym nadwyrężać Twojej uprzejmości Ale gdybyś wyskoczył nad rzekę i pomerdał w jakimś wstecznym nurcie przy pomocy zestawu jaki opsałem i zdał wrażenia to byłoby świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Witam,Która Inazuma nada się najlepiej do łowienia szczupaków i sandaczy na Warcie oraz wodach stojących z brzegu? Szukam czegoś uniwersalnego 80% przynęt gumy (opad), reszta blachy. W gre nie wchodzi jedno skład. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Kraken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 To zależy jakich przynęt masz zamiar używać a w zasadzie jak ciężkich. W moim przypadku jako uniwersał dobrze spisuje się Inazuma 229 cm z cw do 22g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Myślę że guma 8-10 cm + główka od 5 do 22 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Myślę że guma 8-10 cm + główka od 5 do 22 gram.do 30g z gumką Ci obskoczy bez problemu w nurcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Aż tak kij ma zawyżone cw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Aż tak kij ma zawyżone cw? już gdzieś o tym pisałem, na stojącej wodzie rzucalem nim 35g plus guma slim 12 cm , ma grubszy szczyt i większe przelotki od wersji do 30g którą równocześnie używałem i dla mnie ta do 30g była tylko minimalnie mocniejsza drogi Sebastianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Kupiłem jako rezerwę na jesienne wyjazdy Inazumę falsh Zander do 30g po przeróbce - nowy korek i inaczej rozłożone przelotki na górnym składzie. Z ciekawości sprawdziłem jej możliwości - główka 35g + 4'' cale guma nie robi na tej wędce wrażenia. Jak dla mnie powinna być opisana min 15 - 40g. Lepsze wrażenie robi na mnie ta wersja w piance do 22g (dwuskład). Spokojnie pociągnie 25g + gumiak - więcej nie próbowałem. Natomiast bardzo mi się podoba goły bez inseru uchwyt - czucie poprzez dotykanie dłonią blanku, jak dla mnie "fajne" choć nie do końca wygodne.P.s tę przerabianą inazumę chyba wystawię na forum do sprzedaży bo wolę bardziej czułe kijki - choćby TD 10-28g, moim zdaniem zupełnie inne czucie przynęty. Ale jestem w mniejszości - jestem zwolennikiem wklejek Jakby co chętnych zaprasza na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Aż tak kij ma zawyżone cw? Ogarnia spokojnie tak jak Kombajnista pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Witajcie koledzy.Zarejestrowalem sie specjalnie bo mam okazje kupic kijek Inazuma x-plode zander 1czesciowy 198 30cw Tu pytanie pod jakimi gumami zaczyna pracowac to wedzisko? nie jest to szczota? niestety nie mam jak przetestowac tego wedziskaze wzgled na pore roku... wiec chetnie poslucham opini Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infernal1995 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Witam, ma ktos inazume 270 cm do 30g ? Chcialbym sie dowiedziec jakie realne cw ma ta wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Jak by ktos chcial to zamienie inazume xplode zander 198 cw 30 na inna z cw do 22 kolego chcialbym jednak nie moge bo nie mam postow, ani miesiac konta tutaj. a mysle ze temat w ktorym jest pisane o tym modelu jest naprawde bardzo trafny Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jak by ktos chcial to zamienie inazume xplode zander 198 cw 30 na inna z cw do 22Witam, nowego kolegę i proszę o zamieszczanie takich ogłoszeń w wątku przeznaczonym do tego , nie róbmy bałaganu sobie i innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ja bym odkupil od ciebie jak chcesz.Czekam na odpowidz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał91 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 łowiłem jeden sezon inazuma flash zander 240/30gr oraz xplode zander 198/35 wg mnie jak na ta polke cenowa to najlepsza propozycja ,dluzsza wersja lowilem rowniez na wahadla i wieksze obrotowki(z pontonu i z brzegu) , w obu kijach mialem rekojesc w evie, biorac pod uwage ze nie jest to kij za 1000 zl to nie ma sie do czego przyczepic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkulski Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Testował już ktoś tą nową serie nihonto tt zander do 20g w dwu składzie, jak wygląda dolny zakres, od ilu gram widać opad i jaki jest max tego kija, szczególnie interesuje mnie jak się ma do inazumy flash zander do 22g? Czy i jaka jest różnica w dolnym i górnym cw tych wędek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Posiadam ten kijek 210 (35g). Idealny jak dla mnie. Za chwilę kupię dłuższy na rzekę...długo szukałem uniwersału na rzekę ale wybiorę (270, 35g). Nie ma kijków uniwersalnych to fakt...Ale łatwiej tym "sandaczowym" kijem łowić szczupaki niż szupakową kluską zacinać sandałki. Do tego kije są lekkie i w ostateczności można łowić mniejsze rybki. Mnie z łajby tym 210 szczupaki łowi się idealnie. Duży zapas mocy. Na stronie Mikado, gdzie użytkownicy opisują produkty tej firmy jest gdzieś koleś który na flash zandera 35g wyjął suma pow. 200cm. Taki przyłów. Wielu opisuje, że wykonanie to nie - shimano lesath - fakt czasem jak oglądam w sklepie, bywają jakieś niedociągniecia, ciut krzywo przelotka przyklejona..... ale za to mamy super blank!, zamiast wywalać 2000 zł można kupić flash zandera i w ostateczności wymienić przelotki na lepsze. Z drugiej strony nie przesadzajmy...każdą wędkę przecież oglądamy...Ostatnio oglądałem Biomastery i jeden z nich miał krzywo przyczepioną przelotkę - ot taka wada w tak drogiej wędce... Flash zander to porządny kijek w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Testował już ktoś tą nową serie nihonto tt zander do 20g w dwu składzie, jak wygląda dolny zakres,od ilu gram widać opad i jaki jest max tego kija, szczególnie interesuje mnie jak się ma do inazumy flash zander do 22g?Czy i jaka jest różnica w dolnym i górnym cw tych wędek?Nihonto to nie ta bajka. Ten do 20g bardziej sie na okonia nadaje niz sandacza, ma bardzo miekki szczyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dokładnie nie ta bajka, trochę inne kije. Te są "delikatniejsze" co nie znaczy że nie są mocne. W zależnoekto co lubi też myśle, że na okonia...te krótsze na łodke na klenia, jazia....ale znowu moim zdaniem na tyke mocne, że lepiej sobie poradzą z przyłowami niż kobkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja tego nihonto do 20g skrocilem, o 4 cm ze szczytu i sandacze lowilem. Ale nastawiajac sie typowo na sandacza lepsza bedzie inazuma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi