wojtass31 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Właśnie proponują mi Nihonto Zander ale nie wiem czy 22g cw dadzą rade. Ale myślę nad Mikado Inazuma Flash Zander 270 do 35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Moim zdaniem to 22g jest za mało . Sambteraz biegam z MhX Mb 843-2 2,13 m 7-21 g gdzie realny zakres to 10- 45g . Ta inazuma 2,7 m 35 g powinna być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) A pianka też już nie ta sama co kiedyś, mam i bez problemu funkcjonuje...a cw 22 znacznie zaniżone.. Edytowane 12 Lutego 2016 przez amstaf358 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtass31 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Moim zdaniem to 22g jest za mało . Sambteraz biegam z MhX Mb 843-2 2,13 m 7-21 g gdzie realny zakres to 10- 45g . Ta inazuma 2,7 m 35 g powinna być okTo gdzie ja do ciebie chce dorównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Zaklładając temat napisałeś ,że mass do wydania 300-400 zł na wędke i tyle samo na młynek.Razem wychodzi 800 zł a napisałes ,że młynek to ryobi zauber.Ten młynek dostaniesz za ok 250-300 zł .Używki takiego mhx jak ja mam chodzą po 450-500 zł a więc w budżecie na pewno się zmiescisz:) Inazuma flash zander to dobry wybór , w tej cenie ciężko znaleść coś lepszego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Kolego wojtass31 Nihonto Zander TT 20g to delikatny kijek przy Inazumie.Fajny na wleczonego pod sandacza lub na wieksze przynety pod okonia .Dla mnie tak 15g plus 3" Pisze o dl.2,4m bo taki mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtass31 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 No muszę odwiedzić jeszcze sklepy i zobaczyć co maja i jak się macha ta Inazumą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Według mnie inazuma zander na szczupaka się nie nadaje a perch z tego co wiem to wklejka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Według mnie inazuma zander na szczupaka się nie nadaje a perch z tego co wiem to wklejka... A to niby dlaczego się nie nadaje ? U mnie ta inazuma wyciągnęła kilkadziesiąt szczupaków i nie zanotowałem żadnego spadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 A to niby dlaczego się nie nadaje ? U mnie ta inazuma wyciągnęła kilkadziesiąt szczupaków i nie zanotowałem żadnego spadu.No przecież jak byk jest napisane "zander" ,to jak się ma nadawać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) O kurde , na moim mhx nie jest napisane zander ani pike itp.Czyli co oznacza to,że nic nie złowie? Edytowane 12 Lutego 2016 przez zander69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Mam inazume i wiem jaka jest różnica w porownaniu do innego kija którym łowie z nastawieniem na szczupaka...inazuma to sztywny kij do opadu w tym mocno niedoszacowany.Mam 22g i spokojnie mogę pizgac ołów 25-30g+guma. p.s. terenówką też pojedziesz po autostradzie i bedziesz mówił że fajnie i komfortowo się jedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Wyciągnąłem na Inazume ze 30 szczupaków ale ani jeden mi nie powiedział, że nie wygodnie mu było Jeden jedyny padalec spadł przy brzegu i krzyczał tam jest zander napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 A jaki byście polecili kołowrotek do tej wędki 220/28? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 hmmm, może jakiś czarny? ewentualnie ciemny granat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Cenna rada, ale powaznie szukam kołowrota pod wedke sandaczowom, a że mam zamiar zakupic ten kijek, to ktoś cos moze doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Ja używam ryobi arctica 3000 poza rolka prowadzącą którą musiałem przesmarować pracuje dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Wróże z fusów. Daiwa Certate, shimano stella. 100 % ze będą pasować ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) sandaczowom, A poza tym, przejrzyj forum. Nie dość, że wymagasz cennych porad, to jeszcze nie umiesz sformułować pytania. Zero informacji, jakie przynęty, ciężar używanych przynęt, jak często łowisz, czy przynętę podnosisz kołowrotkiem itd. Edytowane 16 Lutego 2016 przez Majo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Bez obrazy kolego ale sprecyzuj pytanie... Najprosciej jak bedziesz kupował to dopasuj sobie od razu młynek. Ta 220 nie leci na ryj to i kołowrotek nie musi byc cięzki...reszte ogranicza twoja fantazja i zasobnosc portfela...u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Tak wogóle to witamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 A poza tym, przejrzyj forum. Nie dość, że wymagasz cennych porad, to jeszcze nie umiesz sformułować pytania. Zero informacji, jakie przynęty, ciężar używanych przynęt, jak często łowisz, czy przynętę podnosisz kołowrotkiem itd. Masz po czesci racje, choc przy kiju do 22g można sie domyślić, wiec rozwine jakby ktos byl na tyle mily aby doradzić. Wiec same gumy do 15g, zalezy od czasu, srednio 2 razy w tyg., metoda typowo z opadu mam nadzieje ze teraz bledu nie popelnilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Tak wogóle to witamy.... Witam rowniez, a co do wczesniejszej odpowiedzi z daiwa to tak jakby do starej fiesty dac felgi 22' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 a temat jest o wędce więc może o niej popiszemy, bo to odbieganie od tematu i pisanie zbędnych postów jest męczące. Chce się potem wyszukać konkretnych informacji i trzeba się przekopywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammien Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Panowie po co te spory , kilka postów wcześniej wkleiłem zdjęcia. Jest tam obciążenie 36 gr. i widać że na kiju do 35 nie robi żadnego wrażenia. Może niech ktoś wklei takie zdjęcia dla 22 gr. i będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi