Skocz do zawartości

Wędki Mikado

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Inazumy mają swoje felery,powszechnie znane.Słaby "korek",ukręcająca się pianka(też ukręciłem :) ).W moim egzemplarzu(215cm do 30g w jednym kawałku)żadnych błędów z linią przelotek nie stwierdzono.Natomiast właściwości użytkowe kija jak dla mnie super.Jest czuły,dobrze leci już od 10g +3cale.Górna granica cw. też jest dość dobrze określona,ja kija nie przeciążałem ale 28gramowego koguta można śmignąć bez problemu bardzo daleko i podbicie takiego też nie jest problemem.Ogólnie bardzo fajna wędka.

Pozdrawiam

Pełko dziurek na całej długości, źle spasowany przy uchwycie kołowrotka, nie wspominając już o tym że jest to "taśma" korkowa która została przyklejona na jakiś uzupełniacz nasadzony na blank...

Mam jednak nadzieję, że akcja kija zarówno podczas pracy przynętą jak i holu ryb zrekompensuje tą dość duży jak dla mnie feler tego kija ;)

Może zadzwoń do Mikado w Łomiankach i reklamuj? Na dziurki w korku to raczej nie poradzą ale źle spasowany uchwyt już może być chyba powodem do reklamacji.

• 4 tygodnie później...

Zapytaj może w dziale "Kupie" o kij Mikado Lexus Sapphire jeszcze granatowo niebieskiego - całkiem inna produkcja od tych co robione są nie wiem od jakieś 3-4 lata wstecz na jedno kopyto praktycznie.

Kij do 11 lub 13g a do mikro przynęt bardzo fajny, pomimo że akcja wybitnie szczytowa to dobrze miotał drobiazgami. tak jak Needle wklejka.

• 2 tygodnie później...

Dla mnie to troche strzał w kolano. Firma wie że ten piankowy uchwyt sie nie sprawdza i jest dużo reklamacji ale to nieprzeszkodziło aby go użyć w nowym modelu :rolleyes:.

Przynajmiej X-PLODE ULTRA FINE SPIN do 8 gr bardziej przemyślany. Może być fajny kijek, z drugiej strony 84 zł przeraża. Trzeba w sklepie zobaczyć. Mnie badziej ciekawi Airspace Marine.

Pozdrawiam.

Edytowane przez DP Fishing

Potwierdzam :)

Kolega też urwał na 1 wyjeździe. Mikado w tym roku  powinno zrobić Inazume 2 (reklamując jako nową lepszą) z pianką na tulei lub zwykłą nakrętką, oraz innym zaczepem na przynęte. Zamiast dodawać modele z wadą :rolleyes:. No trudno marnuje sie mój potencjał marketingowca :D.

(...). Mikado w tym roku  powinno zrobić Inazume 2 (reklamując jako nową lepszą) z pianką na tulei lub zwykłą nakrętką, oraz innym zaczepem na przynęte. (...).

A moja Inazuma Flash Zander do 22g nie ma wcale zaczepu na przynęte :) i mi to bardzo pasuje, uchwyt piankowy po kilkudziesieciu wyprawach ma się dobrze ( ale po przeczytaniu recenzji traktuje go delikatnie i nie dokręcam z dużą siła).

Pewnie gdybym nie zamówił okoniówki u Dąbka 111 to wziął bym pod uwagę ten kijek.

Tak generalnie to uważam że Mikado robi dobre wędki w zadziwiająco niskiej cenie.

W Chinach nikt nie patrzy czy coś jest dobre czy nie, ma być zrobione i sprzedane. Sypie się? Możemy Wam zrobić więcej wędek :)

Teraz wszystko jest takie. Skoro usuneli zaczep na przynęte bo przeszkadzał to dlaczego nie pomyśleli o piance i odpadających kapslach. Wędki nie są złe mają fajne własnściwości użytkowe i cene. Trochę jakby pralinke opakować w husteczke higeniczną niby słodkie i dobre ale zostaje coś na języku :P ale koniec o tym. Co do relacji jakość cena to mikado potrafi wypuścić super wędkę w super cenie (np. wklejanka blac draft, the royal fishanter) ale i chłam. Dlatego ciesze się że są takie fora jak jerkbait.pl i można się dowiedzieć o wadach i zaletach różnych modeli. Chociarz jeszcze lepszą ralacje jakość cena miał Konger (dopuki nie doszły nowe serie). Niestety ta firma żyje nadal w XX i nawet strony internetowej w (na której jest coś więcej niż katalog) niema. Szkoda bo zobaczył bym film wędkarski z serią Paladin.

• 2 miesiące temu...

Witajcie,

odświeżę temat.

Przymierzam się do zakupu kija na nowy sezon i rozważam własnie jakiś model z serii Inazuma.

Woda stojąca, max. 6-7m, przynęty: standard to 7-15g plus guma 3-4 cale oraz koguty 15-20g. Skrajnie kogut 25g, sporadycznie wobler ok 12-15g. Ryby: sandacz i szczupak. 

Zwracam się do Was z prośbą i zapytaniem o realną dolną granicę cw dla:

- Inazuma Flash Zander  - 220 cm - do 28g

- Inazuma Flash Zander - 229 cm - do 22g

Wnioskując z opisów na forum, model do 30g posiada dolną granicę ok 10g plus guma - jak dla mnie chyba o stopień za mocny... Czy te 22g lub 28g są faktycznie "lżejsze"?

Myślałem ewentualnie o kijach z pracowni (np. na blankach MHX), ale ze względu na budżet ograniczony do max 500PLN nie wiem czy jest szansa, że coś odpowiedniego znajdę i czy w ogóle warto szukać.

Z góry dziękuję!