Skocz do zawartości

Śpiochy Taimen

Okoń

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Witam nosze zie z zamiarem zakupu śpiochów znalazłem kilka atrakcyjnych cenowo propozycji może macie doswiadczenie z tymi spiochami chetnie ich posłucham

http://www.glowatka.com/Taimen_river_set_L.jpg

http://www.glowatka.com/tmn-tmn-2-duza.jpg

http://www.glowatka.com/taimen-wiver-st-ft-XL.jpg

Pisalem juz o nich kilka razy, ciekly po paru lowieniach, serwis fatalny... Kupuj Solvkrokeny u mnie wytrzymaly pelny sezon i dalej nie ciekna! Od 15 czerwca do poczatku wrzesnia bylem na rybach praktycznie codziennie, Solvkrokeny to moja 4 para gaci w ciagu 3 lat i tylko one i irlandzkie Climb8 wytrzymaly moje wedkowanie.

• 2 lata później...

Z doświadczeń moich i różnych znajomków wynika, że trwałość produktów Taimen jest zupełnie przypadkowa. Jeśli masz fart, to super, jeśli nie, będziesz klął i reklamował, a efektu nie będzie żadnego. Wygląda na to, że chińskie, małe, żółte rączki nie potrafią utrzymać powtarzalności produktu. 

• Like 1

Ja miałem fart , kupiłem w roku chyba 2008 jedne z pierwszych Taimenów model jakiś "river" czy coś takiego.

Przeszłey ciężkie czasy, krzaki, dzikie maliny, róże itp.

Mam do dzisiaj, nie ciekną, nic się nie dzieje. Troszkę porwałem Gravel'a ale to z mojej winy, na użytkowanie to nie wpłynęło.

Co roku na początku sezonu zastanawiam się czy to już... w tym roku.... Ale niestety dalej pracują do końca sezonu i nie chcą się zużyć, a ja nie mogę kupić następnych ;) :angry: :blink:

Aha i płaciłem coś między 350-450 zł.

Z doświadczeń moich i różnych znajomków wynika, że trwałość produktów Taimen jest zupełnie przypadkowa. Jeśli masz fart, to super, jeśli nie, będziesz klął i reklamował, a efektu nie będzie żadnego. Wygląda na to, że chińskie, małe, żółte rączki nie potrafią utrzymać powtarzalności produktu. 

Jest dokładnie tak jak pisze Bartek. Poza tym serwis raczej należy do tych mniej niż przeciętnych....

Troszke podzwonilem,popytalem i zeczywiscie jest duza rozbieznosc  w opiniach.

Pewien "znany"sprzedawca polecal model River pro Plus,podobno wzmacniany do pasa i wykonany z materialu o zwiekszonej wytrzymalosci tak ze na szwach, w zeszlym roku mial tylko 1 reklamacje.Relacja jakosci do ceny rewelka.

Troche negatywnych opini zebraly tez Vision Ikon nad ktorym sie rownez zastanawiam

Jednak wszyscy jak w transie powtarzali "...predzej czy pozniej kazde leja..."

Edytowane przez bart

Mam Tajmienie, jeden z wyższych modeli. Nie polecam, gówno jakich mało. Ciekły chyba po miesiącu. A ich buty  do brodzenia to też katastrofa, nie wytrzymały sezonu. Nic więcej od nich nie kupię.

Witaj w klubie ;) Dodam jeszcze, że topowa kurtka do brodzenia Taimenia wytrzymała jeden sezon, zaczęła cieknąć, poprzecierała się na rękawach i kapturze, padły trzy zamki...

Zwykłe - ikon waders. Bez zamka. Też polecam. 2 sezony już u mnie wytrzymują, bez większych śladów użytkowania - taimeny po 3 miesiącach ciekły na kolanach, potem po roku na łączeniu skarpet z materiałem. 

Buty taimena były spoko, nie narzekałem - jeśli chodzi o wytrzymałość, bo wygodne za bardzo nie były - do brodzenia ok, do łażenia nie bardzo ;). Cały czas je mam w szafie jako zapas (z tym, że trafiłem chyba na dobry model, bo kolega kupił najwyższy model i miał co chwilę z nimi jakieś problemy).