Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski refleks

admin

Pytanie

Wielu mówi o tym, że nie zdążył zaciąć brania, że nie miał refleksu. No cóż słyszałem, ze refleks można ćwiczyć.

Zasady są proste. Należy schwycić myszą ten czerwony kwadracik w środku i tak go przeciągać by nie dotknąć niebieskich i ścianek pomieszczenia. Jeśli uzyskasz 22 sekundy możesz być z siebie dumny. Podobny test podobno wykorzystywany jest US Air Force - piloci myśliwców.

A oto link: http://members.iinet.net.au/~pontipak/redsquare.html

Pozdrawiam

Remek

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mój rekord 81,763 s.

Chyba dobry, ale tylko raz udało mi się to zrobić. Średnia to coś koło 35-40 s. :mellow:

Myślę, że uda mi się zaciąć szybkiego jazia... hehe

@Wujek,

z takim wynikiem to możesz zacinać karpie na gruntówkę... hehe :lol:

@Remas,

ten wynik to twój? Rewelacja. :D

• 0

otóż to...

Chciałem was koledzy rozczarować zabawą. Przetestowaliśmy to u mnie w firmie (przeszło 100 chłopa się bawiło)i wyszło, że wszystko zależy od kompa i jego obciążenia. Także wynik 20 sekund ma się nijak do wyników pod 100 sek. itd. Trzeba by się zmierzyc na jednym i tym samym kompie, do tego szybkim i wówczas porównywać.

Mam za to dla was inną zabawę:

http://www.sesam.no/spill/katapult/

Zasady proste i nawet po norwesku mozna zakumać....

• 0

@Mateusz,

popsułeś całą zabawę. :lol:

Ja swój wynik osiągnąłem na kompie z procesorem Pentium 3GHz, z włączoną tylko jedną aplikacją (Avant Browser) i z włączonym skanerem Anty wirusowym. Inne aplikacje i procesy były w tym czasie wyłączone... hehe :mellow:

A swoją drogą ta katapulta też niezła. :mellow:

• 0

no to w takim razie nie wiem Seba od czego to zależy. Czy to procek, czy pamięć, czy sterowniki.... w kazdym razie wiem, że na jednym kompie wykręcenie 60 sek odbywało się ziewając, a na innym rekord 25 sekund wydawał się nie do pobicia.

I tam jest niezla zabwa, bo te niebieskie cholerstwa zapia....ją tak szybko, że liczą się dziesiątki sekund....