popper Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ośrodek http://www.agro-wypoczynek.com.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Majówka co raz bliżej więc zapytam,kto się do Pszczewa wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richad Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Qrde żebym bym wolny w tym czasie z checią sam bym się wybrał do Pszczewa i nie tylko na szarcz też jest niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Ja prawdopodobnie będę ale na ,,czerwcówce'' na Szarczu . W maju nie lubię , z reguły jest nalot meszek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 A mnie czerwiec nie pasuje bo jest nalot ..."stonki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Myślę że jakiś tydzień gdzieś koło pszczewa zabawię ...i nawet gdyby miał być wylęg afrykańskich meszek to nie przeszkodzi mi w zabawie , Mugga na gębę i na wodę a meszki zbliżą się może na metr i ani cm dalej.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Witam Jezioro Chłop jak i kilka innych dzierżawi "bardzo pracowita" spółka rybacka. W zeszłym roku byłem świadkiem jak stawiali siaty na jednym z jezior na którym spędzałem weekend.A miało być tak pięknie... piątkowe popołudnie, słoneczko szczupaki chętnie współpracują, duża ryba spięta po 15 sekundach, myślę będzie dobrze.Nie myślałem ,że będą aż tak "skrupulatni". Na małej splinie obstawili w kilka godzin CAŁE jezioro no i po ptokach... Ogólnie cały rejon Pszczewa -Międzyrzecza -Trzciela jest bardzo ciekawy, i chętnie tam wracam.Niestety rybak dba o to aby ryby nie rozmnożyły się ponad miarę Hmm...Jak tak czytam sobie podobne sygnały z wody o naszym ukochanym polskim rybaku,czasami mam dziką, niepohamowaną chęć spalić, zgnieść, zmiażdżyć, zniszczyć, ukręcić łeb, spuścić w klozecie to skur.....ie wypaczone plemie raz na zawsze. Edytowane 12 Marca 2015 przez Kadet 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LFF Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Pomyśl jeszcze o J. Wielkie, niedaleko Witnicy,(droga na Kostrzyn) bardzo czysta woda, są szczupaki i masa okonia, z białej są liny, płocie i cała reszta choć dużego leszcza tam nie trafiłem. Jezioro jest bardzo trudne 1/3 to zatopiony las, woda jak kryształ i zawsze zimna, są źródełka gdzie ludzie biorą wodę do picia. Trafiają się okazy okonia i szczupaka ale trzeba mieć jakieś pływadło. Z brzegu ciężko tam wędkować. Głębokość jaką udało mi się uchwycić na echo to 32m a ponoć jest głębiej. Jest kilka miejsc gdzie można rozbić namiot. Urokliwe miejsce, a jak będziesz miał szczęście to zobaczysz orła bielika :-) Edytowane 13 Marca 2015 przez LFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 W tym roku padło, że majówkę spędzamy nad Głębokim k/Międzyrzecza . W planie odwiedzenie jeszcze jednego jeziorka , może to będzię Chycina albo Szarcz zdecydujemy na miejscu. Nocleg już zarezerwowany , przynęty uzupełnione ...no prawie , reszta sprzętu przygotowana. Tylko jakoś trzeba jeszcze przetrwać te 40 dni :-) Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzda Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 W tym roku padło, że majówkę spędzamy nad Głębokim k/Międzyrzecza . W planie odwiedzenie jeszcze jednego jeziorka , może to będzię Chycina albo Szarcz zdecydujemy na miejscu. Nocleg już zarezerwowany , przynęty uzupełnione ...no prawie , reszta sprzętu przygotowana. Tylko jakoś trzeba jeszcze przetrwać te 40 dni :-) Pozdrawiam .Na temat Szarcza nie wypowiem się, bo nigdy tam nie wędkowałem. Natomiast zamiast Chyciny, skłoniłbym się ku Zalewowi Bledzewskiemu. Dostęp trudny, i dla tych co chcą spiningować z brzegu, i dla tych co chcieliby zeslipować swoje łodzie, niemniej mam na myśli tylko tych, którzy nie znają terenu. Niemniej warto tam spróbować, choćby dla.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzda Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Na temat Szarcza nie wypowiem się, bo nigdy tam nie wędkowałem. Natomiast zamiast Chyciny, skłoniłbym się ku Zalewowi Bledzewskiemu. Dostęp trudny, i dla tych co chcą spiningować z brzegu, i dla tych co chcieliby zeslipować swoje łodzie, niemniej mam na myśli tylko tych, którzy nie znają terenu. Niemniej warto tam spróbować, choćby dla.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Bardzo ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Praktycznie co tydzień jestem w Pszczewie Na majówkę również będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Praktycznie co tydzień jestem w Pszczewie Na majówkę również będę.No ty to masz faktycznie daleko , jakbyś się uparł to byś na kolanach chyba się dowlókł . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Ech. Szarczu, Szarczu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 To może jakieś spotkanie ,wspólne wędkowanie. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Myślę, że kolega @wobler129 jako gospodarz powinien tu coś zadziałać :-) Jakieś wspólne wędkowanie, w jeden z tych dni majówkowych ? Całkiem niezły pomysł :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Kolego napisz priva po 5- lutego, coś tam Ci skrobne, gdzie jak i co warto wybrać. Lubiąż ogolnie przereklamowany, Lubikowo jeszcze ok, ale jest dużo jezior głównie w gorzowskim gdzie idzie ryby połowić. Ale i tak wymaga to dobrej znajomości łowiska bo z marszu to przez pięć dni 1 wymiarowy i kilka krótkich Dlaczego to Lubikowo tak Ci się podoba? "... rano płyne na szczupaki!" haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Co do Lubikowa to mam mieszane uczucia, byliśmy 3dni, około 10-15łodzi i ponad 20osób. Efekt.... Największe okonie to takie 30-staczki, może troszkę większe, szczupaki max 70cm. Jak dobrze pamiętam to byliśmy tam we wrześniu. Ogólnie, gdybym łowił sam - pomyślałbym, że może nie znam miejsc, zwyczajów.... Ale na tyle osób to bardzo kiepski wynik. Na innych jeziorkach sam, z jednej łodzi, w jeden dzień potrafiłem łowić dużo więcej Co do majówki to będziemy w kontakcie, w niedzielę śmigam na Kochle - miejskie jeziorko w Pszczewie. Drobnica już namierzona, będziemy bombardować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Maciek,a gdzie szukaliście tych garbów?Tzn., na jakiej głębokości?A tak poza tym, Lubikowo to bardzo chimeryczne jezioro, z resztą wszystkie jeziora z bardzo czystą wodą, które znam, są chimeryczne:)Dwa tygodnie posucha, dwa dni kije trzeszczą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Prawda jest taka że na Lubikowie były ryby, oj były. Ale zostały wyrżnięte przez nurków kuszami. Wiem to z usłyszanych opowieści nad tym jeziorem, oraz również od samych nurków. Jednego znam, nie "łowił" on w tym jeziorze, ale wiem co oni z rybami robią... Jak ktoś dobrze przeczesze forum to znajdzie zdjęcia wspaniałych okoni i szczupaków z tego jeziora, które łowiła ekipa z Wrocławia kilka lat temu na majówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Maciek,a gdzie szukaliście tych garbów?Tzn., na jakiej głębokości?A tak poza tym, Lubikowo to bardzo chimeryczne jezioro, z resztą wszystkie jeziora z bardzo czystą wodą, które znam, są chimeryczne:)Dwa tygodnie posucha, dwa dni kije trzeszczą! Wszędzie w zasadzie. Od trzcin do kilkunastu metrów Prawda jest taka że na Lubikowie były ryby, oj były. Ale zostały wyrżnięte przez nurków kuszami. Wiem to z usłyszanych opowieści nad tym jeziorem, oraz również od samych nurków. Jednego znam, nie "łowił" on w tym jeziorze, ale wiem co oni z rybami robią... Jak ktoś dobrze przeczesze forum to znajdzie zdjęcia wspaniałych okoni i szczupaków z tego jeziora, które łowiła ekipa z Wrocławia kilka lat temu na majówce. A ja słyszałem i o nurkach i o połowach podlodowych.... Podobno parę lat temu na lodzie/śniegu była jedna wielka czerwona plama od krwi ryb I okonie 1kg+. Bardzo dużo wtedy ich wybili.... podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Myślę koledzy że prawda jest gdzieś po środku. Nurkowie , pewnie swoją cegiełkę też dołożyli do zasobności naszych wód . Ale myślę że to duża część naszych kolegów powinna walnąć się w pierś i poczuć się opowiedzialna za stan rzeczy. Sam od czasu do czasu nurkuję z synem dla przyjemności i przypadki kłusownictwa ze strony nurków , owszem widuję ale tego nie można porównać do ilości łamań regulaminu przez naszych kolegów. Pływam często na Rokitnie jak jestem w tamtych stronach i cały czas spotykam tam jednego "dziadka"który "wędkuje" tam najczęściej wcześnie rano . Słuchajcie, gościu jest niereformowalny !!! Za każdym razem kiedy go wdzę ma rozłożone pięć albo sześć patyków ,rekord to siedem .!!!Ktoregoś razu kolega mój już nie wytrzymał i zje....ł go jak psa. Pomogło na tyle że jak nas zobaczył na łodzi to zciągał nadmiar i udawał głupa że wędkuje reulaminowo. Temat rzeka Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 No tu masz na pewno rację. Z pewnością nie ma tylu nurków, co wędkarzy którzy walą w łeb każdą złowioną rybę.Ale to nurkowie strzelają do dużych, największych sztuk... temat rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Przytoczę jeszczę raz przykład tego dziadka z Rokitna .Nie wiem ile razy zwracaliśmy mu uwagę , że tak się nie robi , że to nie zgodne z regulaminem ......Nic , ale to nic do niego nie docierało, my swoje a on na drugi dzień swoje ... Na nastepny rok to samo.....aż kolega ,który naprawdę niezmiernie rzadko przeklina ,powiedział mu coś takiego że poraz pierwszy widziałem dziadka przestraszonego. Pomogło na tyle , że jak nas widział na wodzie to łowił na dwie wędki . Naprawdę twarda sztuka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi