Skocz do zawartości

Jaki polecacie spinning na okonie o długości do 2,1 metra - na łódkę

gregkrak

Rekomendowane odpowiedzi

WItaj ... Ja mogę polecić z zamkniętymi oczami Microsa i ELwisa z firmy KONGER. Poczytaj na forum, jest o nich trroszeczkę,a nawet więcej niż troszeczkę. Z dłuższych polecić mogę Larusa 2,7 z serii tzw dwuszczytówkowej z metalowymi przelotkami - Niesamowity kij do dłubania okoni. Kij pod okonia musisz wyszukać dla siebie indywidualnie. Zobacz sobie Finezkę z firmy SAWAGEAR - chyba tak się to pisze. Jednoczęściowy kijek w tych pieniążkach o których piszesz - przynajmniej u mojego kumpla "U Wasala" z Grójca - to kijek godny polecenia, tyleże to bardziej uniwersał, niż pod konkretnie pod sama okonki. Pozdrawiam SS

podaj chociaż na co te okonie chcesz łowić, ja np łowię je czasami na 32gr koguty :) albo na glutowate gumki do DS'a na 3gr główkach - wędka ma długość do 2,1m a każda jest inna . . . . . 

Mmożesz łowić okonie (czytaj palczaki na wędke od 0,3 czy tam 0,2gr) albo może masz za...ste łowisko i są tam sztuki nie mniejsze jak 50cm więc min. c.w. będzie powiedzmy od 50gr :D

jakby Cię każdy zasypał tym co poleca to nie wiem czy do końca życia byś to zdążył przetestować :)

może chcesz wędkę używaną a może nową, a może 1-skład, może 2 a może travel 4-cz :)

pomóż sobie sam i szukaj, szukaj etc a potem zadaj sobie pytanie (którą wędkę bym chciał nr 1 lub 2 ewentualnie 3 - która ma jakie parametry - dopisz czy się znasz czy musisz komuś bardzo zaufać w poleceniu etc żebyś się nie zawiódł)

hmm tak po troszku, delikatnie :P

• Like 1

WItaj ... Ja mogę polecić z zamkniętymi oczami Microsa i ELwisa z firmy KONGER. Poczytaj na forum, jest o nich trroszeczkę,a nawet więcej niż troszeczkę. Z dłuższych polecić mogę Larusa 2,7 z serii tzw dwuszczytówkowej z metalowymi przelotkami - Niesamowity kij do dłubania okoni. Kij pod okonia musisz wyszukać dla siebie indywidualnie. Zobacz sobie Finezkę z firmy SAWAGEAR - chyba tak się to pisze. Jednoczęściowy kijek w tych pieniążkach o których piszesz - przynajmniej u mojego kumpla "U Wasala" z Grójca - to kijek godny polecenia, tyleże to bardziej uniwersał, niż pod konkretnie pod sama okonki. Pozdrawiam SS

No ta Finezka/18 gr od SG to jest kosmos ,przymierzam sie do niej własnie tylko musze trocze siana dozbierac ,kumpel dł mi tą ędkę do ręki i myslalem ze mu ją zabiorę :D kij ma mega moc i spokojnie znajduje zastosowanie do łowienia Sandaczy na główki do 20gr...

Jedno zastrzezenie to nie jest kijek do łowienia na paprochy ani na BT Idealny do Jigu,DropSchota ,Verticala przy obciazeniu 5-20gr pozdr

• 2 lata później...

Robert oczywiście musi nabić posty... :)

Za 400zl, może z niewielkim hakiem, spokojnie możesz szukać używek z pracowni. Coś typu mhx 781/871 będzie super wyborem.

Proponuje przejrzeć oferty SG i Major Craft. Poza tym poszukać na forum - jest kilka tematów gdzie można zadać pytanie.

http://jerkbait.pl/topic/67800-wędka-na-okonie-z-dolnej-półki/?hl=okoniówka

http://jerkbait.pl/topic/87226-okoniówka/?hl=okoniówka

http://jerkbait.pl/topic/75622-najlepszy-blank-okoniowy/

To tak na szybko. Tematów jest co najmniej trzy razy więcej.

I coś do poczytania:

http://jerkbait.pl/topic/17296-artykuł-rodbuilderzy-prezentują-–-wędki-okoniowe-cz-i/

• Like 4

• 2 miesiące temu...